Qee Qee komentáře u knih

☰ menu

Návrat Rudé gardy Návrat Rudé gardy Ian Cameron Esslemont

-Děj se odehrává přibližně ve stejné době jako konec šestého dílu MKP.
Samotná Rudá garda byla zmíněná už někdy v díle prvním. Jejich hlavní velitel, vévoda K‘azz D‘Avore, složil neporušitelný slib, že on i jeho garda budou na světě tak dlouho, dokud bude na světe císařství. Což zjednodušeně znamená, že jsou prakticky nesmrtelní až do doby, kdy se jim císařství povede úplně zničit.

Jak jsme k prvnímu díla měla drobné výhrady, tak tady nemám absolutně nic. Je to paráda. Esslemont je stejně skvělý jako Erikson, vytvořili něco mimořádného a já se nemůžu dočkat další knihy.

25.12.2013 5 z 5


Hra o trůny #2 (komiks) Hra o trůny #2 (komiks) Daniel Abraham

Druhý svazek komiksového zpracování legendární série Píseň ledu a ohně. Nijak mě nepřekvapil, protože jsem už věděla co od toho čekat. Drží se stejné linie jako díl první, příběh pokračuje plynuje podle knihy. Kresba je také pěkná, jedinou výtku mám k té přemíře absurdní nahoty žen. Ke komiksu to sice patří, ale tohle je až trochu ve stylu mangy a vůbec to tam nezapadá. Doporučuji až po přečetní knih.

02.11.2013 4 z 5


Pán duší Pán duší Gregory John Keyes

Pokračování Pekelného města se mi líbilo možná o maličko víc. První díl byl až do konce (který byl příliš krátký) spíše takovou kuchařkou. Pán duší toho z kuchyně zase odhaluje dost, ale tentokrát je to aspoň trošku pestřejší. Annaig bude soutěžit proti dalším kuchyním. Glim má problém, protože v Jímce objevuje zárodek Argoniánce. A stále se jim nepodařilo z Umbrielu uniknout. Možná se chystá vzpoura, možná přispěchá na pomoc princ Treb.. :-)

27.10.2013 4 z 5


Noc nožů Noc nožů Ian Cameron Esslemont

Noc nožů, jak už poznáme podle obalu, je dalším příběhem z Malazského světa. Tentokrát se ale dostaneme dlouho před děj všech deseti dílů Eriksonových knih. Noc nožů pojednává o jednom dni - přesněji noci Stínového měsíce. Temná magie, démoni a jiná stvoření, vraždy - proto není nikomu doporučeno v tuto noc opouštět svůj domov. Mohlo by se stát, že už se nevrátíte. A své o tom ví i mladá a ctižádostivá Kiska, popřípadě vysloužilý voják Kalen.

23.10.2013 5 z 5


Eskadra Rogue Eskadra Rogue Michael A. Stackpole

Příjemná oddechovka pro kterou není třeba mít velké znalosti světa Star Wars.

05.09.2013 4 z 5


Pekelné město Pekelné město Gregory John Keyes

Velkým lákadlem pro koupení knihy je určitě spojitost se hrou The Elder Scrolls - moc toho tam z ní není. Kromě zastoupení různých ras, které se vážně povedlo, je jen pár okamžiků spojených s Oblivionem. Celkově připomíná kniha spíš fantasy kuchařku - ale o tom se dočtěte sami. Je pěkná.

05.09.2013 4 z 5


Cesta králů Cesta králů Brandon Sanderson

Tak tohle je něco. Že je Brandon Sanderson skvělý spisovatel vím už z Mistbornu, ale klidně si troufnu říct, že tohle je ještě lepší. Kniha mě zaujala obalem, ani jsem přesně nevěděla o čem by měla být a vlastně ani to, že je to teprve první díl. Když mi domů přišla, svého rozhodnutí jsem nelitovala. Netypicky velká kniha, necelých tisíc stran, na první straně mapka a hned v úvodu se objevuje spousta nových a zajímavých věcí jako Bouřná záře, která dokáže dobít téměř úplně vše zvláštní, ale nebezpečnou silou. Příběh začíná vraždou krále. Ale kdo a proč ho zabil?
Jen je škoda, že na další díl si budeme must aspoň ten rok počkat.. natož na zbylé. Doporučuji všem.

05.09.2013 5 z 5


Po zániku Země: Dokonalá bestie Po zániku Země: Dokonalá bestie Peter David

Nenechte se odradit prvními stránkami o ničem, knížka je napsaní velmi svižně a o nečekané zvraty není nouze. Autoři zabíhají do detailů a zemře víc postav než by se dalo čekat. Filmové zpracování jsem sice neviděla, ale kniha si zaslouží určitě lepší hodnocení.

15.07.2013 3 z 5


Hra o kůži Hra o kůži Max Allan Collins

Vynikající pokračování první knihy, transgenikové mají své vlastní město, kde jsou bedlivě střeženi, protože venku řádí vyšinutý jedinec stahující oběti z kůže. Mají ovšem díky Loganovi tajný východ, kterým je možno město zásobovat nejnutnějšími věcmi. Dva transgenikové Max neposlechnou a vydají se za hranice vraha dopadnout.

10.07.2013 5 z 5


Před úsvitem Před úsvitem Max Allan Collins

Vynikající knižní série. Začátek je na čtení trochu nudný, ale jakmile se dostanete za nějakou 30 stranu, už knihu neodložíte :)

15.09.2012 5 z 5