Pekelné město

Pekelné město https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/170873/bmid_pekelne-mesto-65c917103412f.jpg 3 76 14

The Elder Scrolls série

1. díl >

Na motivy populární videohry The Elder Scrolls vznikl dvojsvazkový román od světoznámého autora klasické fantasy. Tamriel je čtyři desetiletí po Oblivionské krizi znovu ohrožován všepohlcujícím dávným zlem. To představuje Umbriel, létající město, v jehož stínu se dějí hrůzné věci: lidé umírají, aby posléze znovu ožili. A je to právě stín Umbrielu, kde velké dobrodružství začíná – setkává se zde totiž skupina zvláštních hrdinů. Bájný princ ukrývající tajemství. Špeh na stopě obrovského spiknutí. Mág sžíraný touhou po pomstě. A Annaig, mladá dívka, v jejíchž rukou může ležet osud celého Tamrielu... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Epocha (ČR)
Originální název:

The Infernal City , 2009


více info...

Přidat komentář

Zelený_Drak
13.04.2024 1 z 5

Pekelné město a Pán duší je pro mě jeden román ve dvou svazcích, takže dohromady jsem jim nakonec jednu hvězdičku dala, ale pekelné to tedy bylo a dočetla jsem jen proto, že od Keyese jsem v minulosti četla Vodní rod a ten si pamatuji jako velmi dobrý. Tady jsem tedy stále čekala, zda není problém jen v mé neznalosti The Elder Scrolls a postupně se to nezlepší. A ono se to postupně zlepšilo, ale jen proto, že mě nakonec aspoň trochu zaujalo, že se autor rozhodl použít vaření jako superschopnost. Nakonec to bylo i trochu napínavé, protože Keyes umí psát, a to se přeci jen projevilo i na tomto podprůměrném výtvoru. Už se k tomu vracet nebudu a Pekelné město bude hledat nového šťastného majitele. Hned po tomto strašlivém zážitku jsem se pustila do autorovy "tetralogie" Věk nerozumu, která je podle mě ve skutečnosti také spíš jeden román (s přimhouřeným okem dva), a to je zase povedená originální práce. Určitě doporučuji více než toto.

Panpalapax
27.05.2020 4 z 5

Kniha mě mile překvapila. Čekal jsem, že to bude pouze literární počin, který se svezl na popularitě počítačových her ze světa The Elder Scrolls. Ale byl jsem příjemně překvapen. Zvraty v knize byly pro mě většinou nečekané. A navíc pro mě, jakožto hráče her TES, doplnění znalostí herního prostředí.


protokol
05.06.2019 odpad!

tento príbeh no vlastne nie píbeh nudný opkecávaný bezhláví žvást
nedá sa to čítať

nedoporučujem nikomu

ZuzanaMrh
25.07.2018

Hráčka TES nejsem, vlastně jsem zprvu ani netušila, že je tato kniha právě o/z TES (na obálce jsem si toho nevšimla, zato jsem si všimla zajímavého obrázku).
To jsem zjistila až po přečtení komentářů zde, abych věděla do čeho se to hodlám pustit.

Nejdříve jsem byla poněkud zmatená z množství postav, ras apod. Takže následovalo zapůjčení hry (Skyrim a Oblivion), abych se trošku seznámila s prostředím. Ne že by mě TES nějak moc bavilo. Vydržela jsem jen pár hodin během pár dní. Ale aspoň jsem se lépe zorientovala.

Takže kniha se mi nakonec hodně líbila. Začala jsem už i druhý díl, který se mi zatím jeví jako ještě napínavější...

marek4156
03.06.2018

Jsem hráč skoro všech dílů. Kniha se mi líbila akorát mě v několika částech štvalo že je to spíš taková kuchařka. Bylo to i docela čtivé s abscencí akce. Nejvíc mě namíchlo ale to že se nezmínili o hrdinovi který vlastně zachránil císařství (mě).

prochyn
31.01.2018 3 z 5

Hrál jsem Morrovind, Oblivion i Skyrim, takže tématika je mi blízká. Ale samotná knížka je trochu rozvleklá a na můj vkus málo akční. Víc krve pane Keyesi, takhle to vypadá jakoby to psala holka. Ale po dvou panácích whisky je to fakt zábavné. Jen pro hráče série The Elder Scrolls.

Mathrael
31.12.2017 4 z 5

Myslím, že pro toho, kdo nehrál nikdy žádný díl TES, nebude kniha záživná, zajímavá a moc ho bavit nebude. Jenže pro fanoušky bude kniha výborná, myslím, že budou chtít hltat každou informaci o tamějším světě. Kniha je jinak napsaná pěkně a čtivě, takže proč ne.

Cryptkeeper
24.07.2017 3 z 5

Místama trochu nezáživná kniha,každopádně pro fanouška žánru a vůbec celé herní TES série povinnost:) "Fus Ro Dah" !!!

Alvari
08.08.2016 4 z 5

Jednoduché a oddechové, ale i tak překvapivě zábavné počtení s celkem zajímavými postavami. Měl jsem sice trochu strach, že to bude pouze využívání licence TES a knížka bude nudná, ale byl jsem příjemně překvapen. Pro nefanoušky Tamrielu možná tak zajímavá nebude, ale to se mi z mého pohledu bude jen těžko posuzovat.

Babsie
12.07.2015 4 z 5

Úžasná knížka, čtivá, napínavá, fantasy svět i postavy prostě kouzelné. Já si dokázala představit všechno, u lidí, kteří nehráli elder scrolls, to muselo být složitější. Doporučuji všem co milují fantasy knihy a hry. Líbily se mi příběhy jak Annaig tak Atreba a Glima, jen Collin mě nebavil a jeho kapitoly mi přišly zbytečné. Hodně akce a zvratů. Asi nemám co vytknout, byla to dobrá kniha s dobrým příběhem, dobrými postavami a hezky napsaná. Nedám pět, protože nejlepší to zase nebylo. Ale líbila se mi!

dusan6161
03.01.2015

Chtěl jsem nějakou oddechovou fantasy na vánoční svátky a tahle mi padla do oka. Dohrál jsem skoro všechny Elder scrolls pc hry, tak pro mě vůbec nebyl problém se orientovat v jednotlivých pojmech. Kniha je psána docela jednoduchým stylem, na druhou stranu tu probíhá několik dějových linií. Námět mi přišel hodně zajímavý.. létajicí město s jeho vlastním světem. Snad jenom je tu kladen velký důraz na "vaření-alchymii", což je sice originální, ale osobně bych ocenil víc akce nebo posílil "špionážní" složku.
Určitě si přečtu i druhý díl, první kniha nemá žádný závěr, mohli to vydat jako jednu dvojitou knihu.
Pro neznalce světa Elder scrolls je to průměrná fantasy, ale fanoušky určitě potěší (ale nenadchne)..

KatnissLavender
08.05.2014 3 z 5

Nemohu říct, že by mne tato kniha zklamala, ale rozhodně nepřekonala má očekávání. Hrozně špatně se mi orientovalo v rasách hlavních hrdinů... nedokázala jsem si je představit ( popis ve stylu: je chlupatý a má ocas mi opravdu nestačí) a to mi opravdu hodně vadí. Také jsem nepobírala zeměpisné a místní názvy. Nevěděla jsem co je co a orientace v knize pro mne tak byla hodně těžká. Trochu jsem se přemlouvala, abych knihu vůbec dočetla a druhý díl zatím odložím...snad někdy dostanu náladu a přečtu si ho...nemám ráda nedočtené série, takže mne to nemine...

Bobšule
03.10.2013 odpad!

Ke koupi a četbě Pekelného města mě nalákala skutečnost, že se má děj odehrávat v Tamrielu, čiliže ve světě série počítačových her The Elder Scrolls. Proto je pro mně kniha naprostým zklamáním. Z mého úhlu pohledu je to naprosto tuctová fantasy, která mohla klidně žít bez chvílemi vyloženě nuceného implementování do již existujícího a desetiletími propracovávaného herního světa. Od autora, který bude psát fan fiction z prostředí TES, protože ničím jiným technicky vzato tato kniha není, očekávám, že si vystačí s danými reáliemi, do nichž včlení děj a maximálně pár drobných doplňků. Autorovi je ale až nečekaně často dodržování reálií na obtíž. Jakoby se cítil vlastnoručně zvoleným světem svazován, a tak si co chvíli vymýšlí novinky a doplňky, které působí jako pěst na oko. To vyvolává jedinou otázku: Proboha, proč?! Když mu tak očividně a zásadně Tamriel nevyhovuje, proč si nestvoří vlastní svět?! Odpověď je až trapně zřejmá: Kdyby si vytvoříl vlastní svět, skoro nikdo to číst nebude, protože takových knížek jsou v každém knihkupectví tři řitě. Když to ale - byť sebesurověji - naroubuje na svět nějaké povedené herní série, koupěj si to s velkou jistotou její fanoušci. Čiliže je prodej jistý. A tak volba padla na TES. By Azura, by Azura, by Azura!!! Zasloužil by šípem do kolene, vykuk....

Qee
05.09.2013 4 z 5

Velkým lákadlem pro koupení knihy je určitě spojitost se hrou The Elder Scrolls - moc toho tam z ní není. Kromě zastoupení různých ras, které se vážně povedlo, je jen pár okamžiků spojených s Oblivionem. Celkově připomíná kniha spíš fantasy kuchařku - ale o tom se dočtěte sami. Je pěkná.

Štítky knihy

duše vznášející se ostrovy

Autorovy další knížky

Gregory John Keyes
americká, 1963
2013  68%Pekelné město
2014  76%Ohnivá bouře
2013  74%Pán duší
2009  90%Hranice vítězství 2: Přerod
2012  90%Konečné proroctví