petrmosna petrmosna komentáře u knih

☰ menu

Parta z Tiché strany Parta z Tiché strany Pavel Jedlička

Bavili mě různé slovní hříčky, popisy technických vynálezů jak z Barona Prášila nebo charakter Mirka Dlužína.

21.10.2019 4 z 5


Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Pokud by S. King zkoušel napsat detektivního bratra jeho To a moc se mu to nepovedlo, dopadlo by to asi tak jako tato knížka.

30.12.2018 2 z 5


Tufova dobrodružství (6 povídek) Tufova dobrodružství (6 povídek) George R. R. Martin

Knížka mě velmi mile překvapila a skvěle jsem se u ní bavil. Kdybych neznal autora, asi nikdy by mě nenapadlo, že ji napsal "pán", co má na svědomí Písně ohně a ledu. Skvělé (palec nahoru).

25.05.2015 4 z 5


Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Knížka byla poměrně zajímavá. To i z důvodu, že není tak dávno, kdy černé hospodyně byly nedílnou součástí většiny bohatších amerických rodin. Nemůžu ale říct, že by mě knížka až tak chytla. Postavám hospodyň (Aibileen, Minny) jsem tak nějak nevěřil, ačkoli Aibileen mi byla vcelku sympatická. A spíš než náklonnost k černým hospodyním ve mě knížka vyvolala odpor k postavám bílých paniček. Tedy mimo Skeeter. U ní bylo zajímavé sledovat, jak se pro ni mění důvody, proč knihu psát a jak se na hospodyně postupně dívá jinak. Každopádně, kniha nezklamala, ale asi už nebudu mít potřebu číst ji znovu.

17.02.2015 3 z 5


Lunapark Lunapark Stephen King

Nemůžu říct, že by se mi to nelíbilo, právě naopak. Jenže je to krátké, že se do toho ani nestačím začíst a už je konec...

10.01.2014 3 z 5