Pavel... Pavel... komentáře u knih

☰ menu

Pasažér 23 Pasažér 23 Sebastian Fitzek

Zajímavý námět, provedení tragické.
Jediné co ve mně kniha zanechala bylo přání, ať už to skončí...
K mojí smůle a autorovu štěstí všechny ty vršící se čím dál méně pravděpodobné nesmysly do sebe zapadaly na sekundu přesně až do úplného konce.

31.03.2024 1 z 5


Neviditelní Neviditelní Vlastimil Vondruška

No toto téma jsem se velmi těšil, s autorem se setkávám poprvé a určitě i naposledy.

Jednu hvězdu dám za to, co autorovi podle mě jde velmi dobře, vystavět lidský příběh. I když souhlasím s Madelyn, že vznik vztahu hlavních hrdinů je přinejmenším poněkud zarážející.

Ovšem konstrukce dystopie kterou nám autor pokouší předkládat, je dosti děravá a ani sám se v ní občas nedokáže udržet.
Určitě nejsem příznivcem Grety nebo 36 pohlaví, ale tady si občas připadáte jako při čtení diskuze na Novinkách nebo Idnes, ovšem ještě vyhnané do absurdit.

Pokud se mělo jednat o pokus dosáhnout na Orwellovo 1984, na které se i sama kniha odkazuje, tak se to opravdu velmi nepovedlo. Vše takové prvoplánové bez hloubky. Žádné emoce ve mně nezůstaly.

Samozřejmě jsou nastíněné myšlenky velmi znepokojivé a stojí za uvážení, ale tato forma podání je pro mě nevěrohodná a nestravitelná.

19.12.2021 1 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Autorova první kniha a není vůbec špatná.
Bohužel několik věcí zůstalo dosti těžce nedovysvětlených. Něčemu se autor asi vyhnul záměrně, protože to ani logicky vysvětlit nejde. Bohužel to sráží věrohodnost celého příběhu.

19.12.2021 4 z 5


Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

(SPOILER) Tuto knihu jsem zvolil po přečtení mlhy, která se mi líbila.
Popravdě, kdybych začal touto, do druhé bych se ani nepustil.
Četlo se to celkem dobře, postupně se rozvíjející zajímavý příběh, dobré.
Bohužel až na ten konec.
Nezlobte se na mě, ale to byla s prominutím pěkná trapárna.
Začalo to vrtulníkem a konečná scéna ve skladišti to celé dorazila.
Precizně plánující vrah který skoro nedělá chyby se tam začne rozčilovat jako malé dítě a nic neudělá, když se Kate zakusuje do jeho komplice. Ach jo...

11.12.2021 2 z 5


Oběť bez tváře Oběť bez tváře Stefan Ahnhem

První polovina knihy nebyla moc zajímavá. V druhé polovině se zvyšuje napětí a zápletka se mnohem více rozvíjí, bohužel až moc. Čím víc jsem se blížil konci, tím méně se stával celý příběh uvěřitelným. Autor by udělal mnohem lépe, kdyby si odpustil epilog, kterým tomu nasadil korunu.
Ještě dám šanci druhému dílu.

11.11.2021 3 z 5


Ledová princezna Ledová princezna Camilla Läckberg

Moc mě to nepřesvědčilo...
Ve velké části knihy se autorka věnuje případu jen hodně okrajově a řeší se vše možné okolo. Spousta věcí je prozrazena dopředu nebo se dá dobře odhadnout a něco se zdá jen málo pravděpodobné. Konec uspěchaný.

27.09.2021 2 z 5


Až na kost Až na kost Ellison Cooper

(SPOILER) Až tato série knih mě donutila napsat první recenzi...
Příběh první knihy byl dost těžko uvěřitelný, ale dejme tomu.
V druhé knize se bohužel logické i technické nesmysly začaly kupit už od samého začátku.
A třetí kniha, to je teprve něco!
Dívka se neúspěšně pokusila vykopnout okno autobusu, to je jistě těžké. Následným průzkumem autobusu byla nalezena i bedna na nářadí, která obsahovala i francouzák. No hurá, kde kdo by si myslel, že bude jistě použit na rozbití okna a útěk, ale ne... Dívky (středoškolačky jedoucí na vědomostní soutěž) se radši rozhodly z autorádia vyrobit vysílačku :D:D:D.
Dál jsem nedočetl.
Autorce jistě nelze upřít dobrou čtivost, místy velmi dobře vybudovanou atmosféru a napětí, které bohužel skoro vždy zabije totálním nesmyslem. Tyto 3 knihy taky dost trpí ne moc kvalitní překladem, autorka občas vykrádá sama sebe a samozřejmě nechybí ani několik klišé těžkého kalibru. Knihy jako by občas přecházely z trilleru do jakéhosi románu pro ženy? Hlavní hrdince trénované na chladnokrevné zvládání jakékoliv situace se tolikrát zastavil dech i srdce, že by měla možná navštívit kardiologa.
Zdejší hodnocení vždy více či méně odpovídalo i mému hodnoceni, ale momentálních 94% je naprostý úlet.
Pokud se zvládnete přepnout do režimu čtu komiks, dokáže Vám tato série knih nabídnout mnoho hodnotných zážitků. Pokud hledáte logiku a zdravý rozum, jděte jinam...

28.06.2021 1 z 5