Ombre88 Ombre88 komentáře u knih

☰ menu

Marťanská kronika Marťanská kronika Ray Bradbury (p)

člověk si často říká jak je možné že "tenkrát" věděl autor o tom co bude lidi v budoucnu "žrát" . neskutečně aktuální i v tomto století. pro mě to byla kniha která v období mé adolescence znamenala pro mé myšlení mnoho. Velmi poutavé příběhy nutící čtenáře neustále přemýšlet "co kdyby".... vřele doporučuji!!!!

14.02.2019 5 z 5


Nábytek z palet Nábytek z palet Attila Kalapp

super kniha i když velmi skromná. jsou zde pouze základní informace ale pro přehled v daném tématu postačující. spousta nápaditých fotografií...

14.02.2019 4 z 5


Modelování terénu Modelování terénu Richard Windrow

tohle byla pro mě výzva... knihu jsem sháněl doslova "po všech čertech" je škoda že je téměř nesehnatelná ale zachránila mě pozůstalost jednoho staršího modeláře(odpočívejte v pokoji kolego!!!) tato kniha je naprosto přesně to pravé pro modeláře kteří se zajímají hlavně o krajinotvorbu a dioramatické modelářství, ještě jsem nikde neobjevil lepší publikaci věnující se tomuto tématu.indiáni v lese,keltská vesnice, viktoriánská zahrada, zákopy za světové války a mnoho dalšího... naučíte se vyrábět si vlastní stromy a porosty a zároveň se zorientujete ve velkém množství materiálů komerčně nabízených. prostě TOP!!!!

14.02.2019 5 z 5


Slavkov 1805 Slavkov 1805 Jiří Kovařík

Snad nejlepší publikace věnující se době okolo bitvy u Slavkova. záměrně jsem použil výraz "době okolo bitvy" protože autor neuvěřitelně podrobně(až encyklopedicky) popisuje celou vojenskou kampaň předcházející a následující po Slavkovské bitvě. Není se čemu divit, když autor platí ve světě jako jeden z největších odborníků na dané téma. Životopisy důležitých osob,historické záznamy a obrazy, seznamy jednotek a jejich velitelů, použitá technika a i psychologické rozbory nejdůležitějších zúčastněných... kdo chce proniknout do tajů tehdejší doby a vojenství , tak tato kniha mu prostě nesmí chybět v knihovně! vive le emperor!!!!!!

14.02.2019 5 z 5


Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

doslova přečteno jedním dechem, žiji v Brně a spousta (historicky doložených) informací a událostí obsažených v této knize by měli povinně znát všichni Moravané a Češi... v některých částech jsem měl v srdci hrůzu a úzkost...v jiných zase pochopení, naději... je to hrozně zajímavá kniha ikdyž bych ji nedoporučil slabším povahám... ještě si dovolím: "děkuji Vám paní Tučková za Vaši práci, pro mě osobně (a nejen pro mě) má vaše literatura velký význam"

14.02.2019 5 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

tahle kniha mě a moji přítelkyni doslova "dostala" a to nejen z důvodu mého původu z blízkosti míst kde se kniha odehrává. tento příběh z velké části založen na skutečných událostech a osobách mě nepřestal fascinovat až do posledních stránek. vřele doporučuji!!!!

14.02.2019 5 z 5


Můj rok 1968 Můj rok 1968 Jarmila Frejtichová

skvělá kniha, moje máma ji dostala jako dárek k vánocům (je to přece její ročník) a hned se listovalo a vzpomínalo :) spousta zajímavých informací z historie všedního dne. můžu jen doporučit

14.02.2019 5 z 5


První světová válka den po dni První světová válka den po dni Ian Westwell

ideální kniha pro přehled o dění za Velké války. spíše informativní ráz(texty jsou neosobní jako z oficiálních hlášení) ale velmi přínosné pro amatérské historiky jako "odrazový můstek"

14.02.2019 4 z 5


Encyklopedie tanků a obrněných vozidel od první světové války do současnosti Encyklopedie tanků a obrněných vozidel od první světové války do současnosti kolektiv autorů

velmi obsáhlá kniha...přesně ten typ knihy která se nečte ale lustruje...obrovské množství informací a obrázků+fotek. jen díky tomu že moderní vojenská technika se neuvěřitelně rychle vyvíjí, tak zde chybí nejnovější "kusy" ale s tím se přece musí počítat ;)

14.02.2019 4 z 5


Ottova encyklopedie: Zbroj Ottova encyklopedie: Zbroj Petr Klučina

úžasná kniha pro dorost i pro dospělé, krásné VELKÉ fotky a ilustrace. přehledná, účelná. dozvíte se i spoustu zajímavých(aktuálních) informací těžících z nejnovějších nálezů a objevů. můžu jedině doporučit!

14.02.2019 5 z 5


Jak na modely technikou airbrush Jak na modely technikou airbrush Brett Green

tohle je asi ta nejvíc nepostradatelná kniha pro modeláře kteří se rozhodli proniknout do tajů techniky airbrush.. přiznám se, první jsem koupil tuto knihu a následně (ne s velkým časovým rozpětím) jsem prostě musel doma mít kompresor,pistole,příslušenství..prostě komplet airbrush. Velmi kvalitní a pomocná literatura.můžu pouze vřele doporučit!

14.02.2019 5 z 5


Průvodce světem plastikového modeláře 4 pokročilé postupy Průvodce světem plastikového modeláře 4 pokročilé postupy Marian Bunc

pro mě asi ta nejlepší sada publikací o plastikovém modelářství, přehledná,účelná,skvělé fotografie a návody...za mě TOP! tenhle díl je spíše už pro pokročilé modeláře, ale zato skrývá nepřeberné množství tipů a rad, které (zaplať pan Bůh) tito "profesionální"modeláři sepsali i pro nás modeláře "laiky" ...díky za to

14.02.2019 5 z 5


Průvodce světem plastikového modeláře - Bojová technika Průvodce světem plastikového modeláře - Bojová technika Jakub Vilingr

pro mě asi ta nejlepší sada publikací o plastikovém modelářství, přehledná,účelná,skvělé fotografie a návody...za mě TOP! konkrétně bojová technika je taková "vyšší dívčí" hlavně co se týče reálnosti modelů (opotřebení, zašpinění, kamufláž...) a tahle publikace je prostě nepostradatelná pro nejen začínající modeláře. TOP!!

14.02.2019 5 z 5


Průvodce světem plastikového modeláře - Pokročilé techniky Průvodce světem plastikového modeláře - Pokročilé techniky Jakub Vilingr

pro mě asi ta nejlepší sada publikací o plastikovém modelářství, přehledná,účelná,skvělé fotografie a návody...za mě TOP! (teď budu mluvit za mladší generaci modelářů) "ještě že máme Vilingra" :)

14.02.2019 5 z 5


Průvodce světem plastikového modeláře - Úplný průvodce stavbou modelu pro začátečníky i pokročilé Průvodce světem plastikového modeláře - Úplný průvodce stavbou modelu pro začátečníky i pokročilé Jakub Vilingr

pro mě asi ta nejlepší sada publikací o plastikovém modelářství, přehledná,účelná,skvělé fotografie a návody...za mě TOP!

14.02.2019 5 z 5


Plastikové modelářství Plastikové modelářství Václav Šorel

šikovná kniha, kterou bych doporučil modelářům spíše starších ročníků. Je už bohužel trochu zastaralá protože v posledních letech šlo modelářství mílovými kroky kupředu(chemie,kvalita modelů,příslušenství). ale jako "úvodní" publikace pro modeláře plastikových letadel je skvělá.

14.02.2019 3 z 5