nikyys nikyys komentáře u knih

☰ menu

Možnosti milostného románu Možnosti milostného románu Jan Němec

Jsem rozpačitá. Autor působí zbytečně jako totální pozér (u všeho jsme se museli dočíst konkrétní typ a značku či jméno hipsterskeho podniku - proč?). Psát umí, asi by ale chtěl psát trochu víc jako zmiňovaný Kundera a to mu fakt nejde. Knihu jsem opustila zhruba v polovině protože vztah neukotvenyho třicátníka s dvacítkou, co má všechno před sebou, jsem si prožila a měl narozdíl od knihy aspoň nějaký náboj. Tady se jen pseudointelektualně kafrá o ničem a už od té půlky je jasné kam to spěje. Popis sexuálních scén je totální cringe, šla jsem do kolen z přirovnání ženských reprodukčních orgánů k rybě (!) výjimečně v pozitivní konotaci...ale i tak. Prosím už nikdy. Není to roztomilé ani sexy.

Moc se mi líbila ale pasáž s výletem s prarodiči. To bylo napsané výrazně líp. Možná proto, že nebyla třeba ta póza.

18.10.2022 2 z 5


Sex ve městě 2 Sex ve městě 2 Candace Bushnell

Sahla jsem po knize protoze se aktualne chysta dalsi filmove pokracovani pravdepodobne na zaklade teto knihy, protoze zachycuje hrdinky ve "strednim veku" tedy 55-60 let. Stejne jako v serialu vekem nemoudreji, ale akorat vic blnou. Po te co kolem ctyricitky konecne dostaly chlapa do chomoutu a mozna zalozily rodiny, jsou po padesatce zase samy. A tak experimentuji s tinderem, plastikami, zajicky, nechteji se stykat se starsimi muzi (protoze nekdo, kdo je cca o 10-12 let starsi je vekove bliz jejich otci) a az ted fantaziruji o materstvi. Vyskytne se i par problemu jako nedostatek penez po rozvodu (casto resena potrebou klofnout dalsiho bohace), nemoci, smrt. Je to soubor povrchnich historek, kde si zadnou postavu neoblibite, protoze o ni vlastne stejne nic nevite. K zasmani je to jen obcas.

05.08.2021 2 z 5


Zahradničení v nádobách Zahradničení v nádobách Frances Tophill

Knihu jsem dostala darem. O zahradničení a o květinách toho moc nevím a po přečtění se to příliš nezměnilo. Pro mě jsou to příliš generické informace - to, že existují různé tvary a materiály květináčů víme asi všichni, ale jak v nich něco (hlavně co) pěstovat jsem se spíš nedověděla. Je tam pár tipů na domácí projekty, ale ty najdete i na pinterestu a v praxi je spíš nevyužijete (pěstování v botech, starých vanách, hrncích, plechovkách, atp.)

03.04.2021 2 z 5


Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Aleš Palán

Čekala jsem, že když knihu budu číst v karanténe, že mě přepadne neodolatelná touha vyrazit do lesů, spát pod širákem, dívat se na hvezdy nebo se odstěhovat z města a musím říct, že v tomhle směru to se mnou nehlo ani o pid. Ani na výlet na Šumavu se mi po tom nechce. Kniha převážně o bývalich alkoholicich a fetacich a jejich více či méně uveritelnych životních příbězích mě prostě v tomhle směru nezdolala. Zajímavé to bylo, ne že ne. Jen jsem se těšila, že se budu víc těšit na les :) Kdo neviděl, doporučuju ještě shlédnout film Stále spolu o rodině Mlcochovych, která žije v podstatě totožný způsobem života. Ztratíte veškerý iluze o romantice a zbydou vám jen psychicky nemocný lidi.

25.05.2020 4 z 5


Jako bys jedla kámen Jako bys jedla kámen Wojciech Tochman

Já jako generace v tomto tématu příliš málo kovaná, jsem četla v úplně hrůze a smutku. Jak tam ti lidé do dnes můžou žít asi nepochopím, možná ani oni sami neví. Po celou dobu čtení te utlounke knizecky mi v hlavě vyskakovala paralela s druhou s tebou válkou, jak se po ní celý svět dusoval, že už nikdy...

21.04.2020 5 z 5


Příběhy z Mexika Příběhy z Mexika Pavla Jazairiová

Nemuzu se zbavit pocitu, ze se autorce v Mexiku vlastne nelibilo. Jde videt, ze se nikdo nepremahal text pred vydanim zkontrolovat. Takovych chyb na jednom miste jsem dlouho nevidela. Navic mi vadi i stylistika, kde misty neni jasne jestli ctete fakta, drby, pocity nebo zmatecne prevypravene dejiny. Fakt des. Proto me sokovalo, ze autorka renomovana cestovatelka.

21.02.2019 1 z 5


Žert Žert Milan Kundera

Jako vzdy to byl ctenarsky zazitek. Ja Kunderu miluju od puberty a Zert se navic cte tak lehce.

25.12.2018 5 z 5


Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Mozna je to tim, ze jsem Bajky cetla az radu let po HP, nicmene mi prijde, ze JKR varila z vody a celou knihu spichla tak za tyden. Pokud by kniha nebyla ve vleku HP manie, zcela by propadla. Bajky jsou vlastne zcela neoriginalni, komentare ''odborniku'' z kouzelneho sveta jsou naproste nesnesitelne a slouzi jen jako promo pro dalsi knihy JKR.

29.08.2018 odpad!