nic18 nic18 komentáře u knih

☰ menu

Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Nějak mi ten styl autorčina psaní něčím nesedí, ale nedokážu říct přesně čím. I tak mě ale kniha vtáhla a nepustila, dokud jsem ji nedočetla. Rozhodně ve mně vzbudila celou škálu emocí.

18.06.2021 4 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Silná kniha, která mě nenechala ji odložit, přečetla jsem ji jedním dechem. Na stylu psaní mi něco nesedí, ale neumím to úplně pojmenovat. Některé věci by mě zajímaly více dopodrobna, chtěla bych přijít na kloub tomu, proč byla matka taková, jaká byla. Konec mohl být více rozvedený, mám raději jasnější rozuzlení. Rozhodně ale knihu hodnotím kladně a asi ještě dlouho ve mně zůstanou živé pocity, které jsem při čtení měla.

16.01.2021 4 z 5


Saturnin zasahuje Saturnin zasahuje Miroslav Macek

Oproti předchozímu dílu, který byl spíše zklamáním, jsem raději nic neočekávala a byla jsem díky tomu mile překvapena. Bylo to čtivé, veselé a navíc zasazeno do míst mně blízkých. Originál to sice není, ale potěšilo.

29.12.2020 4 z 5


Hrdý Budžes Hrdý Budžes Irena Dousková

Příběh Helenky, vyprávěn tak lehce, i když vždy lehký nebyl. Zajímavý pohled dětskýma očima. Pro mě klasika, po které sahám vždy, když potřebuji s jistotou zvednout náladu. Divadelní hra knihu skvěle podtrhla.

28.12.2020 5 z 5


Básně sebrané Básně sebrané J. H. Krchovský (p)

Po Máchovi první básně, které mě zaujaly natolik, abych je uměla nazpaměť (aniž bych se o to dlouze snažila). Některé baví více, některé méně, ale obecně za mě fajn.

28.12.2020 3 z 5


Holka ze sekáče Holka ze sekáče Tereza Kratochvílová

Spíš deníček než velké literární dílo. Ale čtivé a emotivní. Téma o kterém se pořád málo mluví, je bezva, že se Tereza nebála pustit nás tak hluboko do svého nitra.

11.08.2020 3 z 5