Nelliinka Nelliinka komentáře u knih

☰ menu

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Krásná kniha. Doporučila mi ji osoba, která na Starém Hrozenkově vyrostla a jejíž babička byla Bohyní. Příběh je naprosto strhující. Musela jsem číst hodně pečlivě, abych se nezamotala do postav a někdy jsem se i vracela v ději. Knížku jsem pak dlouho nosila v hlavě a chvíli nečetla nic dalšího. Moc pěkně zpracováno. Jedna z nejlepších knižek, co jsem četla. Chystám se i na divadelní hru.

09.07.2021 5 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

I já podlehla reklamní masáži a celou trilogii přečetla. A musím říct wow! Nečekala jsem žádné hlubokomyslné dílo a předpokládám, že asi nikdo, kdo si koupí knížku na toto téma. Ani Vám po jejím přečtení neklesne IQ o 50 bodů :-) Dle mého, splnila přesně to, k čemu byla určena. K pobavení, oddychu, zasnění, inspiraci,... Najivní erotická pohádka. Rozhodně to není knížka do autobusu (tam by mě asi taky nudila) ale do postele!

09.07.2021


Jak na věc Jak na věc Nick Hornby

Knížku jsem několikrát odložila. Nedařilo se mi začíst. Nakonec jsem ji dočetla, ale bohužel to není můj šálek kávy. Omlouvám se, ale strašně mě nudila!

09.07.2021


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Jistota dobré nálady. Knížka, u které se pobavíte i když je venku hnusně. Když si při čtení vybavím postavy z filmu, brečím smíchy.

09.07.2021


Steve Jobs Steve Jobs Walter Isaacson

Moje první pozitivní zkušenost s knížkou tohoto žánru. Nikdy jsem moc životopisné knížky neměla ráda. Spousta faktů většinou bez příběhu. Tato knížka mě velmi vyvedla z omylu. I život člověka se da popsat tak, že vás pohltí. U mě, se to autorovi podařilo. Není to žádná obhajoba Jobse. Co si budeme povídat, byl to psychopat :-) a autor, to nijak nevyvrací. Ale byl naprosto geniální. Proto říkám, přečtěte si jeho příběh a udělejte si svůj vlastní závěr, autor k tomu dává dostatek prostoru. Za mě, naprostého neznalce IT, úžasná knížka!!! (Nevlastním žádný výrobek Apple :-D)

09.07.2021