Necromortis Necromortis komentáře u knih

☰ menu

Stíny v zrcadle Stíny v zrcadle Inger Edelfeldt

Kniha vysloveně pro malé gotičky :P Jako 16 letá jsem ji přečetla jedním dechem, teď, když mi je 20 pryč už mě místy poněkud nudila. Ale pořád mi to připomíná moji velkou touhu být "dárk end ívl" :)))

05.05.2015 4 z 5


Na dně: Příběh jedné anorexie a bulimie Na dně: Příběh jedné anorexie a bulimie Marya Hornbacher

Četla jsem, docela dost mě to psychicky vzalo... Líbí se mi, jak je autorka upřímná a nebere si servítky, všechno napsala narovinu (např. "ve 12 letech mě zajímalo píchání") Tohle by nejmíň korektor díla dnes vůbec nepustil na stánky, pokud by to nepřepsal na něco velice spisovného a slušného.

05.05.2015 4 z 5


Zcela bez tíže: Miriam trpí anorexií Zcela bez tíže: Miriam trpí anorexií Marliese Arold

Tato kniha byla v dobách mého blbnutí s jídlem mojí biblí. Dnes, když jsem ji četla, jsem úpěla nad množstvím chybných interpretací, opakujících se slov a dokonce i gramatických chyb. Podle knihy Miriam stále jen mumlala, lhala a všichni ostatní taktéž. Román působí, jako kdyby autorka věděla o problematice PPP úplné kuloví a překladatel/ka zase neuměla příliš dobře německy.

05.05.2015 2 z 5


Moje krásná sestra Moje krásná sestra Brigitte Blobel

A přesně tohle se děje dnes a denně ve spoustě rodinách, někdy je to ještě horší.

05.05.2015 3 z 5


Velké trápení Velké trápení Helena Šmahelová

Bylo mi Jany líto od začátku do konce. Podle mě by její rodiče, hlavně tatínek, zasloužil tak akorát po držce.
I když ono ani maminka nebyla tak úplně košer, včetně té rádobykamarádky Věry. Tohle dílo je krásným příkladem toho, co se může stát, když jsou rodiče příliš sobečtí a je jim jedno, nebo ani nevidí, že jejich srágory na děti působí. Omlouvám se za hrubší slova, ale je to tak.

05.05.2015 4 z 5


Žena roku 1900 Žena roku 1900 Helena Šmahelová

Taktéž má nejoblíbenější kniha. Vím, co je to žít s alkoholikem, který jen slibuje a není ničeho schopen, natož se postarat o rodinu, takže jsem s Růženou stoprocentně soucítila. Bylo mi dost líto, že nezůstala svobodnou, či že se jí nepodařilo prchnout s Pavlem. Kniha je krásným a čistým náhledem do bývalé doby; nadchla mě i jako příznivkyni secesní módy.

05.05.2015 5 z 5


Ztracené dny Ztracené dny Robert Reger

Tahle kniha se mi líbila od začátku až do konce, nicméně další tři, které přišly po ní už pomalu působily, že je autor/ka potí z posledního -stejně tak, jako Relikvie Smrti od Rowlingové. Poslední kniha Emily Strange byla už naprostá blböööst.

05.05.2015 5 z 5