natalie0570 natalie0570 komentáře u knih

☰ menu

Mluv Mluv Laurie Halse Anderson

Nejprve je člověk v dlouhé nevědomosti, ale později do sebe příběh zapadne a vysvětlí se jak Melindino chování i celý název knihy. Byla jsem mile překvapena.

23.03.2023 4 z 5


Carrie Carrie Stephen King

Je to krátká kniha s mnoha postavami a žádným vývojem. Určitě zajímavý koncept, ale na tento příběh málo stran. Jinak příjemné čtení.

27.02.2023 3 z 5


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Saturnin je jedna z mých oblíbených českých knih, která je hezky napsána a má zajímavý a vtipný příběh.

10.01.2023 5 z 5


Směšné lásky Směšné lásky Milan Kundera

Některé povídky hezky a zajímavě pojaty, například autostop byl výborný kousek, stejně tak i zlaté jablko věčné touhy.

01.01.2023 3 z 5


Tracyho tygr Tracyho tygr William Saroyan

Je to čtivá a zvláštní kniha s mnoha metaforami. Odůvodnění Tracyho tygra mě ale mrzel.

07.11.2022 4 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

První investigativní kniha, kterou jsem četla. Na první pohled jsem si říkala, že 350 stran je až až na takou knihu. Ale po dostání se přes pasáž o pozadí Igora a Mii a trezoru, jsem byla mile překvapená a druhá polovina se mi četla jako báseň. Chtěla jsem víc a víc, všechno do sebe zapadalo a i já jsem pochybovala o všem, čemu jsem věřila. Kniha je opravdu skvělá, velmi doporučuju.

07.11.2022 5 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Kniha se mi líbila, a když se odsunu z porovnávání se této knihy s původní Potterovské série, tak je to literatura adekvátní. Je to oddechové, nostalgické čtení, kdy jsme mohli znovu nahlédnout do kouzelnického světa, vidět osudy našich známých hrdinů a potkat další zajímavé postavy.
Líbila se mi tedy nejvíce postava Dracova syna, který byl velmi sympatický, na druhou stranu Albus, Harryho syn, i přes jeho zásek nad faktem, že byl syn vyvoleného, byl někdy opravdu na liskanec. Jinak za mě teda hezké počteníčko na večer.

14.02.2022 4 z 5


Pygmalión Pygmalión George Bernard Shaw

(SPOILER) drama, které ukazuje stinnou stránku společnosti, zesměšňuje ji, přesto kritizuje i tu ''smetánku''. Líza mi padla do oka, chytrá a nedoceněná dívka s perfektním sluchem, která vpadla do spáru Henrymu Higginsovi, arogantnímu starému mládenci, který si potřebuje všude dokázat, jaký je fonetik. Pěkný příběh, líbilo se mi i originální zakončení, že i když se mohly nějaký ty Henryho city k Líze poznat, stejně tak jako od Freddyho, nebyla kniha zakončena ohraným- a žili spolu šťastně až navěky.

14.02.2022 5 z 5


Kulička Kulička Guy de Maupassant

Velmi krátká novelka, která nenabídla širší charakteristiku a historii postav, ale zato přinesla zajímavý příběh. Jako hlavní postava se zde ukázala netradiční charakter prostitutky, která byla dobrotivá a ztrápená svým osudem, na druhou velmi nedoceněná a ostatními velmi těžce souzená. Hezký svižný příběh a krásné melancholické zakončení.

14.02.2022 4 z 5


O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Mě se kniha četla rychle, líbilo se mi prostředí i postavy, které se v knize objevily. Nejvíce mě zaujal stařec Candy se svým psem. Také jsem hodně obdivovala George za jeho trpělivost a krásný sen.

12.01.2022 4 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Tato kniha, stejně jako celá série Cizinka je naprosto pohlcující. Dokonalé.

06.09.2021 5 z 5