NarutoFan NarutoFan komentáře u knih

☰ menu

Slovní sebeobrana a asertivita pro ženy Slovní sebeobrana a asertivita pro ženy Nicole Staudinger

Hodně příkladů ke slovní sebeobraně, ale málo asertivity, která je také uvedená v názvu knihy. Nebo alespoň ne tolik asertivity, kolik bych čekala. Pojem asertivita znamená schopnost prosazovat své názory, stanoviska nebo zájmy BEZ narušení práv ostatních. V případě autorky byly některé navrhované reakce na nepříjemné komentáře spíše "jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá", tedy na stejné úrovni jako od oponenta. Nemusí to nutně znamenat, že by nezafungovaly a oponenta neodzbrojily, ale není to pak asertivita. To je jediná výtka ke knize.

Co naopak oceňuji je, když si neprůbojná žena přečte tuto knihu, pochopí, že si takové reakce z knihy může vůbec dovolit a nebýt jen "hodnou holčičkou". Může to být vstupní brána k odvážnějšímu chování a sebereflexi. Obzvlášť oceňuji techniku "Nepřemýšlejte příliš", tedy nečíst mezi řádky a reagovat doslova na to, co slyšíte.

20.09.2022 4 z 5


Tvořte kódy - navrhněte vlastní hru Tvořte kódy - navrhněte vlastní hru Jurie Horneman

(+) Kniha je velmi dobře graficky zpracovaná, člověk se "neztrácí" v textu jako třeba v klasických učebnicích. Popisuje krok po kroku, jaký kód kde použít a co to udělá.
(-) Kniha má mnoho gramatických chyb - v běžné literatuře to lze přehlédnout, ne však u učebnici kódování, kde i 1 čárka způsobí, že vám kód nefunguje. Zhruba od druhé půlky učebnice mi po každé třetí stránce kód nefungoval tak, jak bylo popsáno v učebnici, většina příčin leží v chybějících znacích. Musela jsem poprosit přítele, který je "ajťák", aby mi řekl, proč to nefunguje. Z čehož vyplývá druhé velké negativum - kniha není pro začátečníky. Možná to není hlavní podstata učebnice, možná jsem to tak pochopila jen já, ale doporučuji ji pro někoho, kdo má s Javascriptem už nějakou zkušenost.

19.06.2019 2 z 5


Fantastická zvířata a kde je najít Fantastická zvířata a kde je najít Mlok Scamander (p)

Dobrá zpráva je, že teď vyšlo 2. vázané vydání. :)

22.12.2013


Famfrpál v průběhu věků Famfrpál v průběhu věků Kennilworthy Whisp (p)

Dobrá zpráva je, že teď vyšlo 2. vázané vydání. :)

22.12.2013