Nanaho Nanaho komentáře u knih

☰ menu

Velká kniha her pro psy Velká kniha her pro psy Christina Sondermann

Líbí se mu, že kniha nabádá je kreativitě při vymýšlení nových her.

29.05.2022 5 z 5


Tanečně-pohybová terapie Tanečně-pohybová terapie Klára Čížková

Skvělá kniha vymezující nejen tanečně pohybovou terapii, ale obecně velice dobře rozebírá pohyb jako terapii se všemi souvislostmi a přesahy. Doporučuji k přečtení všem, kdo se zajímají o možnosti využívat pohyb jako nástroj komunikace, sebepoznání, transformace, terapie či jen pro zlepšení nálady běžného dne. Kniha je čtivá, drží se tématu a nemá žádné prázdné fráze.

09.04.2022 5 z 5


World of Warcraft: Pokrevní přísaha World of Warcraft: Pokrevní přísaha kolektiv autorů

Za začátku trochu trvá dostat se do příběhu, ale pak je to povedené a uspokojivé. Připomenutí síly přátelství a odvážného srdce. Kresba je moc povedená, to jsem si užíval nejvíce.

09.04.2022 4 z 5


Dechberoucí Zázrak: Kompletní první sezóna Dechberoucí Zázrak: Kompletní první sezóna Petr Macek

Jo, tak tenhle komiks mě hodně bavil. Příběh a využití českého prostředí a české historie je dokonalé. Kresba povedená. Jak říkám, tohle jsem si užil, škoda, že nevycházelo déle :-)

09.04.2022 5 z 5


Sára. Kniha první Sára. Kniha první Esther Hicks

I dospělý zde najde moudrost, na kterou ve shonu běžného dne občas zapomeneme.

28.02.2022 5 z 5


Souvislosti Souvislosti Gabrielle Roth

Kniha, která mě moc bavila. Nabízí vhledy na otázky jako, Co je to osud? Na kolik si ho utváříme a jak moc jsme vedeni životem? Kdo vlastně jsme a jaký je smysl naší existence? Co nalezneme, když odložíme všechny vnější masky a budeme sami sebou?
Nádherné a čtivé povídání o tom, jak symboly a synchronicity jsou všude okolo nás, každý den. O vzájemném propojení, o svobodě a tanci. Když jsem knihu začal číst, měl jsem pocit, jako by mi přišla do ruky v ten nejlepší čas a odpovídala na všechny otázky, které mě v ten moment trápily. Rozhodně doporučuji všem, kteří chtějí lépe poznat sebe, své poslání a své místo ve vesmíru. Všem milovníkům tance a života.

28.02.2022 5 z 5


Skrytá spiritualita muže Skrytá spiritualita muže Matthew Fox

Kniha je sice delší, ale obsahuje mnoho zajímavých myšlenek a konceptů. První část knihy a závěrečné úvahy stojí za to, i kdyby člověk přeskočil ten lehce nataženější střed. Rozhodně doporučuji a klidně se nebojte knihu otevřít na náhodné stránce a začít číst, vždy si z každé stránky dokážete odnést zajímavé uvědomění či připomenutí něčeho, co všední starosti odsunuli do pozadí mysli. Všechny mužské archetypy v knize jsou pro dnešní dobu potřebné a ukazují způsoby, jak pracovat se svojí mužskou energií a uzdravit tak nejenom své tělo, srdce, mysli, vztahy a spiritualitu, ale celou planetu a společnost.

20.02.2022 5 z 5


Energie vnitřní vlny Energie vnitřní vlny Nikolaj Kudrjašov

(SPOILER) Teorie o tom, že hmota je v podstatě složena z energie, tedy z vlny je známá. Autor nabízí paralelu mezi vlnami tvořícími okolní svět a vnitřními vlnami našeho těla. Ukazuje způsoby, jak naladit své tělo na správnou frekvenci, abychom bili v souladu se světem a tím žili ve zdraví a hojnosti. Dále myšlenka tréninku šlach je podle mě dobrá. Nicméně kniha má podle mě i dost obsahu, který mi přišel ve knize navíc. Dost se opakuje a přeskakuje z tématu do tématu. Kniha není podle mě nějaká převratně nabitá informacemi, ale je obsahuje několik stěžejních myšlenek, které stojí za to začít v praxi rozvíjet a studovat. Kniha se čte rychle a i přes její zvláštní pojetí ji doporučuji k přečtení.

19.02.2022 4 z 5


Cesta pravého muže Cesta pravého muže David Deida

Chápu, že kniha mnoho lidí pobouří, protože je tak krutě upřímná, že vidět tuto pravdu chce opravdu hoooodně otevřenou mysl a srdce. Všemi mluví z duše a i když se mi to zprvu nelíbí a říkám, cože, tohle nebudu poslouchat, tak následně musím uznat, že v tom je hodně pravdy. Posazuje vztah mezi mužem a ženou zpátky na zem, kde ho příroda vždy chtěla mít. Vrací nás k animální podstatě naší duše, ale přitom nás zve do nebeských kruhů neomezené lásky a božského propojení. Je vhodná pro muže, kteří jsou připraveni postavit se do své síly, i když je to bolestivá, nikdy nekončící a těžká cesta. Cesta, která není jen o mužích, ale i o ženách. Vše, co jsem z knihy předl do svého života fungovalo na mojí manželku velice efektivně. Zahrnovat moji ženu a svět láskou a ustát všechny jejich vrtochy, to je poselství z této knihy.

15.02.2022 5 z 5


Aktivní snění Aktivní snění Robert Moss

Kniha o tom, jak se otevřít poselstvím ze svých snů, jak začít aktivně tvořit svůj životní bdělý sen, jak se probudit z kolektivní noční můry a stát se aktivním tvůrcem, o tom, jak se propojit s tím, co nás přesahuje i s tím, co je hluboko v nás, o šamanském cestování formou aktivního snění, jak své sny vykládat, jak jim otevírat mysl i srdce, jak vnímat souvislosti mezi nočním a denním sněním, jak snít kolektivně a pomocí snů pomáhat svému okolí, velice zajímavá kniha, která se dobře čte a nabízí kromě myšlenek i příběhy ze života a praktické techniky pro každý den.

15.02.2022 5 z 5


Léčení pohybem Léčení pohybem Susannah Darling Khan

Kniha, která propojuje tanec, psychoterapii a šamanské léčebné principy. Autoři ukazují svoji cestu, kterou vytvořili po 20 letech vlastních studií a praxe a která využívá techniky tance, přirozeného probuzení tanečníka v nás, jako nástroje sebepoznání, sebeléčení a propojování se se světem okolo nás. Nejprve Vás kniha provede propojením těla, srdce a mysli, následně se vydáte na cestu do minulosti, přítomnosti a budoucnosti. Nicméně to stále není vše. Knihu doporučuji všem, kdo hledají cestu poznání sebe sama, chtějí se léčit nejen po fyzické stránce a přitom je jsou jim blízké principy přírodních národů a přirozeného pohybu. Za mě neuvěřitelné překvapení a obrovské nadšení z této knihy.

04.02.2022 5 z 5


Soulcraft - Síla duše Soulcraft - Síla duše Bill Plotkin

Autor navrhuje nový úhel na duchovní rozvoj. Kromě přístupu zaměřující se na cestu vzhůru, do energie horních čaker, nebe, osvícení, jako nás vede většina duchovních nauk, autor nabízí a upozorňuje na důležitost cesty dolů. Do energií dolních čaker, ke spojení s přírodou a svojí duší skrze vnitřní práci s negativními emocemi. Ukazuje, jak deprese, žal a obecně propad do temnoty vlastní duše, je stejně důležitou součástí nalezení duchovní rovnováhy, jako meditace a duševní klid. Velice praktické a čtivé. Je to typ knihy, kterou nepřečtete naráz a informace z ní necháváte klidně několik měsíců vstřebávat a kultivovat do sebe.

28.01.2022 5 z 5


České pohanství I. České pohanství I. Záviš Kalandra

Kniha se věnuje zejména rozboru pravosti a historické věrohodnosti Kosmovy kroniky a legendy o sv. Kristiánovi (pojednává o příběhu sv. Václava a sv. Ludmily) . Porovnává je s dalšími prameny z okolních zemí a řeší, který z těchto podkladů je starší, zda jeden čerpá z druhého apod. Jedná se o podrobnou a odbornou publikaci.

23.01.2022 3 z 5


Od paty k hlavě Od paty k hlavě Matěj Šulc

Není pohyb jako pohyb. Přijde mi na trhu málo knih, které umí prakticky a jednoduše vysvětlit složité fzioterapeutické principy zdravého pohybu. Kniha pro všenchy, kteří chtějí pochopit své tělo a prohloubit své znalosti o pohybu. Vhodné pro odbornou i laickou veřejnost. Napsáno se skvělým nadhledem a opravdu praktickým využitím pro čtenářův život.

29.12.2021 5 z 5


Dovol si TO Dovol si TO Jan Allister

Příběh kluka, který v jednom okamžiku zahlédl svoji cestu a odvážně se po ní vydal. Psané velice čtivě, příběh se kterým se čtenář dokáže ztotožnit a hltá ho každým dalším slovem. Jen více takovýchto knih a více lidí, kteří najdou svoji cestu. :-)

29.12.2021 5 z 5


7 pádů odpadu 7 pádů odpadu Martin Hobrland

Kniha, která se věnuje odpadovému hospodářství v České republice, jeho efektivitě, financování a komplexnímu pozadí ve všech návaznostech. Velice užitečné a hlavně praktické čtení pro všechny nadšence ekologie a zero waste, protože zde se sundavají růžové brýle a k problematice se přistupuje se skutečnými daty a návazností na život naší společnosti. Druhá polovina knihy se věnuje konkrétním odpadům a popisu, jak s nimi nakládat a jak s nimi je nakládáno při recyklaci, likvidaci apod. Zkrátka kniha, která s humorem a nadhledem reálně řeší odpadové hospodářství, otevírá mnoho možností řešení a diskutuje o aktuálních trendech.

29.12.2021 5 z 5