Morgothal Morgothal komentáře u knih

☰ menu

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Film jsem neviděl, předem jsem o knize nebo příběhu toho moc nevěděl, takže jsem nebyl postižen přehnaným očekáváním. Věděl jsem, že by mělo jít o něco vtipného, odlehčeného. To kniha splňuje do puntíku. Vtipné situace a scény. Bavil mě jak příběh ze "současnosti", tak návraty do minulosti. Konec se mi zdál trochu ukvapený/ustřižený, jakoby to chtěl mít autor už za sebou. Určitě se podívám po pokračování a případně i na jiné knihy autora.

18.09.2019 5 z 5


Ydris: kniha první Ydris: kniha první Květoslav Hönig

Z této knihy mám celkem rozpačité pocity. Samozřejmě jsem se do čtení pouštěl s lehkými obavami (díky přečtení recenzí), i když projektu opravdu fandím. Nicméně při čtení mi nevyhovovaly celkem dvě věci... 1. Příliš složitá jména postav - asi pro nabytí temnějšího dojmu, všechna jména obsahuji "R" případně "V" a někdy i vícekrát v jednom jménu ;-) Nemyslím si, že je to potřeba. Důsledkem je, že ani po přečtení knihy nejsem schopen napsat jediné jméno, kromě hlavniho hrdiny, a při samotném čtení to zdržuje.
2. Až příliš často jsou používána slova "načež" a "poněvadž" - na začátku knihy opravdu až nepříjemně často. Postupně se četnost snižovala.
Závěrem...
Samotný děj a "příběh" zatím téměř nulové hodnoty. Nerad bych ale snahu autorů zcela zatratil. Předpokládám, že první kniha je zaváděcí a pevně věřím, že nás v druhé knize autoři příjemně překvapí.

26.08.2019 3 z 5


Umění války Umění války Sun-c'

Zajímavé čtení. Častokrát jsem si vybavil zažitou situaci, která odpovídala právě probírané. Některé myšlenky by mohly být snadno aplikovatelné pro každodenní záležitosti - ideálně v zaměstnání.

20.08.2019 5 z 5


Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. Vlastimil Vondruška

Kniha je velmi dobře psaná. Ačkoli se nejedná o akční dílo, kde by bitky byly na denním pořádku, kniha nenudí, čte se výborně a děj ubíhá velmi plynule. Zařadil bych do skupiny knih určených na dlouhé podzimní večery. Pravděpodobně nebude bavit většinu čtenářů Hry o trůny nebo podobné série. Ti budou "akci" postrádat ;-)
Já budu určitě pokračovat druhým dílem.

20.08.2019 5 z 5


Krev elfů Krev elfů Andrzej Sapkowski

Předchozí knihy povídek byly super, ale zde začíná souvislý příběh a to je úplně jiný level ;-)

04.02.2019 5 z 5