Monikasladkova Monikasladkova komentáře u knih

☰ menu

Holčička, která měla ráda Toma Gordona Holčička, která měla ráda Toma Gordona Stephen King

King je jeden z mých nejoblíbenějších autorů. Knihu jsem si koupila, aniž bych četla předchozí recenze. Ze začátku mě to docela bavilo, ale potom jsem se do čtení trošku musela dokopávat a říkala jsem si, že tam nějaký zajímavý zvrat přijde. Protože celá kniha je tak trochu o ničem. Byla jsem ráda, že to holčička nakonec přežila, ale konec knihy mi prostě přišel jako kdyby Kingovi došel dech. Znovu knihu určitě číst nebudu a musím souhlasit, že je to jedna ze slabších knih.

24.08.2016 2 z 5


Hrdý Budžes Hrdý Budžes Irena Dousková

Vynikající knížka u které jsem se opravdu zasmála. Představení s Bárou Hrzárovou bylo úžasné!
"Já jsem to slovo nikdy před tim neslyšela, ale strašně se mi líbilo, takže když na mě babička zavolala: Helenko, k večeři. Tak jsem jí odpověděla: děkuju, ještě nemám hlad, ty ku*vo!"

19.08.2016 5 z 5


Ostře sledované vlaky Ostře sledované vlaky Bohumil Hrabal

Kniha jsem měla v povinné četbě k maturitě - bavila, rychle se četla a měla poutavý obsah. Celou dobu sledujete vývin osobnosti hlavního hrdiny z přecitlivělého kluka v kus chlapa, kterým je na konci. V knížce je spousta vtipných pasáží hlavně s výpravčím Hubičkou. Konec byl smutný, ale měl skvělou pointu. Asi nejlepší Hrabalova kniha

19.08.2016 4 z 5


Mechanický pomaranč Mechanický pomaranč Anthony Burgess

Jedna z mých nejoblíbenějších knížek. Měla jsem ji v povinné četbě k maturitě. První stránky pro mě byly docela těžké na přelouskání kvůli jazyku týnů, ale jak sem si na něj zvykla kniha mě vtáhla do děje. Je plná násilí a někdy ani nechápete, jak to může té tlupě projít všechno. Ale pak se obrátí karty a Alex za všechny špatné věci zaplatí. Knížku sem jedním dechem přelouskala za den. Naprosto nadčasová kniha - Doporučuji 100%

19.08.2016 5 z 5


Co vám výživoví poradci neříkají? (Protože to nevědí) Co vám výživoví poradci neříkají? (Protože to nevědí) Pavel Walek

Knížku jsem si koupila na základě nadšených recenzí a opravdu mě nezklamala! Měla jsem přečteno za pár dní, jelikož kniha obsahuje velké množství informací. Nejvíce se mi líbilo, že na konci každé kapitoly bylo vypsáno, co je důležité si zapamatovat a také bonusové recepty, které jsou vynikající! Je tam i hezky popsáno, jak nás ovlivňují ve zdravém stylu média, jejich články. Rozhodně mohu všem doporučit :)

19.08.2016 5 z 5


Rosemary má děťátko / Stepfordské paničky Rosemary má děťátko / Stepfordské paničky Ira Levin

Rosemary mě chytla hned po prvních pár stránkách. Celý příběh vlastně tušíte, že je tam něco temného. Kniha se mi moc líbila, akorát jsme čekala trochu jiný konec - trošku více krvavější :)

19.08.2016 5 z 5