miskami19 miskami19 komentáře u knih

☰ menu

Prokletá Prokletá Marissa Meyer

V Prokleté se autorka krásně vrací k pohádkám a vypravěčství, z kterého celé fantasy povstalo. První půlka knihy se poněkud táhla, přesto to knize na ničem neubírá. Už první díl byl dost temný, což se mi nesmírně líbilo. Je to něco jiného, co vybočuje, a vypráví si to své. Přišlo mi zajímavé využití tolika germanských slov, určitě to zase přidává určitou atmosféru. Příběh je seskládan tak, že není úplně jasné jak bude přesně pokračovat. Těšila jsem se na konec, který by mohl být i více rozveden, ale to už je o úhlu pohledu. Rozhodně skvělý atmosférický a čtenářský zážitek. Jen český překlad mohl vyjít s trochu větším písmem.

30.03.2024 5 z 5


Prázdné sliby Prázdné sliby Lexi Ryan

Příběh měl silný potenciál i přes značnou "inspiraci" ve slavných dílech tohoto žánru. Každopádně byla každá věc už od začátku strašně průhledná. Chyběly ty tajemství a zvraty, protože hned je vám hned vše jasné. Také hrdinka a celkový vývoj postav byl takový plochý. A hlavní hrdinka, která nemá moc sympatie, dělá vše spíše zmatečně. I svět měl větší potenciál, něž byl nakonec knížce dán. Celé to uvítaní čtenáře do světa moc nefungovalo, ať už zrychlenými a někdy až nenavazujícími scénami, nebo jen slabým popisem.
Jak řekla moje kamarádka "Prostě věděla co letí a tak se přes to chtěla dostat do podvědomí."
Čtu převážně tento žánr a tak můžu s klidným srdcem říct, že kniha patří mezi tu hodně slabší polovinu a proto vůbec nerozumím zaprvé hodnocení u knihy a zadruhé její virálnosti.

04.03.2024 3 z 5


Srdcerváči. Kniha 2 Srdcerváči. Kniha 2 Alice Oseman

Autorka skvěle vystihuje atmosféru a emoce. Moc vydařený komiks. Miluju ty samostatné scény bot a ruk!

18.01.2024 5 z 5


Iko sama sebou Iko sama sebou Marissa Meyer

(SPOILER) U druhého dílu se mi více líbilo grafické provedení. U prvního dílu postavy splývaly, zatímco zde se vybavuje jejich jedinečnost. Jako od poslední knihy série jsem čekala více posunů a nahlédnutí do budoucnosti postav. Také jsem čekala, že Iko konečně najde někoho kdo ji bude moci milenecky milovat takovou jaká je. Což možná byl účel s Liamem Kinney, ale vlastně to ke konci vyznělo naprázdno. Každopádně super přístup k sérii, že dvě knihy jsou formou komiksu, ač nevypovídají tolik příběhu, jako předchozí díly. Těším se na další tvorbu autorky.

16.01.2024 5 z 5


Purpurový ibišek Purpurový ibišek Chimamanda Ngozi Adichie

Autorka znova (nebo spíš poprvé) skvělé vystihla prostředí a mentalitu života v Nigérii. Je těžké si každodenní realitu a radosti tak daleko vzdálené našim představit. Líbí se mi jak vtáhne do děje a vytváří příběh, který je realistický a prostě chytne za srdce. Byla jsem docela zvědavá kam až nás dostane vzájemné zakoukání Kambili a kněze Amadiho. Za mě skvělá kniha, přesně jak bylo řečeno, možná i lepší než Amerikána. Autorka jen potvrzuje, že její knihy opravdu patří mezi bestsellery.

11.01.2024 5 z 5


Na Vánoce o den více Na Vánoce o den více Christina Lauren

Kniha byla jako všechny od Christiny Lauren romantická oddechovka. Co bylo tady v komentářích hodně vyčítáno, ale mě se naopak líbilo, bylo, že se k postavám hodně přistupuje jako k dětem a chovají se spíše jako puberťáci. Bylo hezké, že byla hrdinům poskytnutá právě tato podpora bez souzení, vyhrazována pro děti. Člověk sebe starší stále dělá chyby a občas se i chová jako náctiletý, obzvlášť v lásce.
Co mě na knize hodně mrzelo bylo rozuzlení zápletky. Jakoze vysvětlení, že se Theo naštval protože jeho bratr byl hodně šťastný, nebo Andrew. Celkově to bylo zvláštně urovnáno, možná až moc rychle a všechno najednou i s tou chatou.
Každopádně kniha dává spíše zimní než vánoční vibe. I přesto nabízí příjemné rozptýlení.

29.12.2023 4 z 5


Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Když jsem tuhle knihu četla poprvé v řadě s celou sérii, příliš mě neuchvátila a z důvodu chybějící zápletky mi přišla místy až nudná. Teď jsem ji znovu po druhém přečtení série přečetla a přišla mi kouzelná. Jako novela představuje vše čím by měla být, doplňuje životy postav a původního příběhu. Pro milovníka knih SJM a dvoru snů, mě knížka polaskala po duši a dodala mohdy pro fantasy knihy chybějící "normální" život po té. Který každého fanouška zajímá.

02.08.2023 5 z 5


Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

To je taková slast číst Maasovou. Je jedno jestli poprvé, kdy Vás příběh vždy ohromí nebo víckrát, kdy můžete sledovat perfektní detaily a provázanost, které postupně zapadají do mistrovského díla fantasy. Vždy jen dokáže, že je královnou svého žánru, když vše zakončí zaručeným grandiózním koncem.

24.03.2023 5 z 5


Božský Božský Christina Lauren

Už na první stránce mě kniha zaujala a pobavila. Plno vtipných pasáží ,ale i skvělé charaktery postav. Vývoj společného vztahu z hrdiny předchozích dílů, byl fantastický a živě mne vrátil do každého příběhu. Je sice pravda ze erotické scény se skoro neobjevovaly,což nevadilo vzhledem k faktu ze když přišli stáli za to. Jak už bylo zmíněno nápad na společnou dovolenou šesti přátel byl skvělý.Knížku jsem hltala a nemohla se od ní odtrhnout. Za mě rozhodně nejlepší kniha série.Doufám že autorky budou i do budoucna psát tak kvalitní knihy.

25.03.2018 5 z 5