misap misap komentáře u knih

☰ menu

Pařížská manželka Pařížská manželka Paula McLain

Knihu jsem na základě nadšených komentářů začala číst s velkým očekáváním a opravdu jsem se na ni těšila. Hodně mě tedy překvapilo, když jsem se od poloviny příběhu musela do jeho čtení opravdu nutit, v poslední třetině mě hlavní hrdinka už rozčilovala natolik, že jsem knihu dočetla jen s přemáháním. Neskutečně hodná Hadley, ochotná obětovat cokoliv pro svého psychicky labilního a sobeckého manžela pro mě byla opravdu nesympatickou postavou a její příběh mě rozhodně nepřiměl k zakoupení letenky do Paříže.

01.07.2013 2 z 5


Les bohů Les bohů Balys Sruoga

Nejznámější litevská kniha věnovaná této tématice. Autor používá pří líčení svých vlastních zážitků z tábora ironický tón a sarkasmus, které jsou u knih s podobnou tématikou poměrně neobvyklé. Knihu jsem četla v originále, takže mi pravděpodobně unikly různé nuance, ale i tak doporučuji, tento román rozhodně stojí za přečtení.

18.06.2013 5 z 5


Miluj svůj život Miluj svůj život Louise L. Hay

Přidávám se k těm, pro které je tato kniha jejich osobní biblí. Díky myšlenkám a přístupu Louise Hay se mi podařilo vyřešit řadu problémů, vracím se k ní v komplikovaných okamžicích a vím, že vždy najdu něco, co mi v danou chvíli pomůže.

18.06.2013 5 z 5


Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Don Miguel Ruiz (p)

Myšlenky, díky nimž by život každého z nás mohl být snazší a lepší. Forma podání mi příliš nevyhovovala, mnohem bližší mi byly kapitoly věnované původním čtyřem dohodám, které se objevily v Páté dohodě vydané o 20 let později. Tentokrát se jejich vysvětlení obešlo bez mystických mlh a podobných - pro mě rušivých - prvků.

18.06.2013 4 z 5


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Žádnou jinou knihu jsem nečetla tolikrát a myslím, že už to tak zůstane. Jednoznačně nejvíckrát přečtená kniha a myslím, že už ji žádná další nepřekoná. Jako malá jsem ji měla půjčenou od babičky, obvykle jsem ji dočetla v nějakém dopravním prostředku a neměla jsem u sebe ke čtení nic dalšího. Takže jsem se jen vrátila na začátek, četla jsem znovu a příběh se mi nikdy neomrzel. Díky tomu jsem Saturnina znala v podstatě celého nazpaměť - až na prvních 16 stran, které v babiččině vydání chyběly :)

18.06.2013 5 z 5


Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Nejdřív jsem viděla film, o několik měsíců jsem sáhla po knize. Přestože jsem příběh i jeho závěr už znala, nemohla jsem se od knihy odtrhnout.

18.06.2013 5 z 5


Poslední kabriolet Poslední kabriolet Anton Myrer

Silný příběh skvěle zachycující život a vývoje jedné generace, která žila v pohnuté době. Tato kniha ve mně zanechala hluboký dojem, několik pasáží se neobešlo bez slz a opravdu mě mrzelo, když jsem se dostala až na poslední stránku (což se bohužel stalo hodně rychle, četla jsem totiž pořád a všude).

18.06.2013 5 z 5


Chvála pomalosti Chvála pomalosti Carl Honoré

Velmi čtivě napsaná kniha, která nabízí řadu tipů na zpomalení v dnešním hektickém a uspěchaném světě. Sáhla jsem po ní v době, kdy jsem nevěděla, co dřív, pomohla mi uspořádat si myšlenky a opravdu se mi podařilo zpomalit. Začala jsem prostě jen chodit pomaleji po ulici a postupně se klidnější tempo promítlo i do dalších oblastí života. Nakonec jsem zjistila, že si můžu dokonce udělat i dost času na čtení :) Takže můj dojem je jednoznačně pozitivní a můžu jen doporučit.

18.06.2013 5 z 5