misa2834 misa2834 komentáře u knih

☰ menu

Tajemství černé dámy Tajemství černé dámy Kateřina Loučková

Příběh zasazený do středověkých kulis s troškou té fantasy tématiky.
Zeman Bergar z Vlčiště na svatbě svého přítele přislíbí ochranu jeho sestře, panně Malwině (Malce), kterou následně tajně odveze do bezpečí k sobě na Vlčiště. Jenže to celé není tak jednoduché, do hry se přimíchají další páni, podezřelá smrt jeho lenního pána a ještě podezřelejší chování jeho následníka, intriky sahající až ke dvoru krále a Bergar v podstatě ihned po příjezdu přichází o své postavení a stává se z něj vyhnanec a uprchlík.
Trochu detektivka, trochu romantika (té je víc, ale zas ne tolik, aby to byla červená knihovna). Navzdory rozsahu bezmála 500 stran to má spád, nesmírně dobře se čte, stránky ubíhají ani nevíte jak a hlavně, když dočtete jednu kapitolu chcete číst dál, protože příběh se žene kupředu a vy prostě chcete vědět jak to dopadne.
O romantiku není nouze, sledujeme dvě linky, jedna trošku na můj vkus až moc přímočará a předvídatelná, ale druhá, týkající se vedlejších postav je nesmírně zábavná (hlavně pokud máte rádi model “z nepřátel milenci”).
Suma sumárum je to vyvážená kniha, ničeho není ani moc ani málo, rozuzlení je docela nepředvídatelné, aspoň pro mě bylo, ale já jsem houby detektiv :D A i kdyby pro vás byla kniha předvídatelná, je tak pěkně a čtivě napsaná, že to vlastně vůbec nevadí, příběh Malky a Bergara si užijete i tak.
Prostě ideální fantasy oddechovka a Katka Loučková je rozhodně autorka, kterou bude stát za to dál sledovat. A rozhodně si teď musím přečíst i ta předchozí díla.

03.01.2023 4 z 5


Velkolepá kniha o zvířatech Velkolepá kniha o zvířatech Tom Jackson

Krásná kniha, velký formát, velká písmena, nádherné obrázky, informace jasné a pěkně poskládané, zvědavou sedmiletou velmi baví si v ní číst. Byla jsem velmi mile překvapena. Stejně fajn jsou i ostatní knihy z této série.

09.01.2020


Velkolepá kniha o dinosaurech Velkolepá kniha o dinosaurech Tom Jackson

Krásná kniha, velký formát, velká písmena, nádherné obrázky, informace jasné a pěkně poskládané, zvědavou sedmiletou velmi baví číst. Byla jsem velmi mile překvapena.

09.01.2020 4 z 5


Misery Misery Stephen King

První kniha od Kinga, kterou jsem přečetla, znala jsem film, takže mě až tolik nepřekvapila, ale přece... Annie je naprosto šílená... Ke konci jsem byla fakt napnutá, přestože závěr znám.

18.08.2018 4 z 5


Van Goghova hvězdná noc Van Goghova hvězdná noc Michael Bird

Naprosto skvělé dějiny výtvarného umění pro děti, malé i starší. Čtu šestileté dceři a člověk by neřekl k jakým tématům se skrze příběh může dostat - třeba dnes, co to je ta emigrace :D Právě to se mi líbí, zvídavé děti v ní najdou spoustu dalších otázek a máte o program na večer postaráno :D

18.08.2018 5 z 5


Tobiáš Lolness Tobiáš Lolness Timothée de Fombelle

Fantastická kniha. Četla jsem ji 10 leté dcerce před spaním a byla unesená. A já taky. Napínavý příběh se spoustou přesahů. Na stromy se teď díváme úplně jinak :D

23.03.2017 5 z 5