Tajemství černé dámy přehled

Kateřina Loučková

Urozená panna Malwina uvěřila zemanu z Vlčiště, který jí slíbil pomoc, a namísto dohodnutého sňatku zvolila útěk z domova. K čemu je však ochránce, který se ze dne na den stal psancem? Bergar z Vlčiště přijal závazek postarat se o příbuznou svého přítele, při návratu domů však zjistil, že kdo vystoupal vysoko, padává hluboko a rychle. Na krku mu zůstala panna, jež má podivné sklony léčit pouhým dotekem, a jemu z dědictví po otci zbyla jen ta problematičtější část. Malwina, vychovaná ve víře, že magie je temná a zlá síla, se poprvé setkává s tvory z děsivých mýtů a Bergar se zas nemůže rozhodnout mezi spravedlností a pomstou. A každý něco skrývá – občas i sám před sebou. (zdroj anotace web nakladatelství)... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství černé dámy. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

lilah
04.02.2026

Já jsem nadšená. Skvělé fantasy od české spisovatelky. Ihned jsem byla polapena. Příběh mě zaujal už od začátku, kdy se panna Malwina chce vyhnout dohodnutému sňatku, a s pomocí zemana z Vlčiště prchá ze svého domova.

Ten jí nabídl útočiště na svém hradě. Jenže ouha. Jeho pán umírá za podezřelých okolností a než se zeman z Vlčiště naděje, je z něho uprchlík. A to ještě skrývá jedno velmi nebezpečné tajemství. Malwina sice vypadá jako křehotinka. Ovšem zdání klame. Tuhle květinku mráz tak snadno nespálí. Společně čelí všem nástrahám, aby nakonec odhalili tajemství černé dámy a postavili se zlu, jež se začíná šířit krajem.

Už ji mám přečtenou dvakrát a je to rozhodně kniha, k níž se budu i nadále vracet.

všech 32 komentářů

Související novinky - Tajemství černé dámy (1)

Kosti v srdci, Hrad ve Skotsku a další knižní novinky (46. týden)

13.11.2022

Kniha Tajemství černé dámy v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně47x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Kateřina Loučková také napsal(a)

2017  85%Lovec věna
2022  90%Tajemství černé dámy