miroslav1074 miroslav1074 komentáře u knih

☰ menu

Žrádlo pro psy Žrádlo pro psy Darek Šmíd

Tak tu mám asi rekord! Tuhle knihu jsem četl déle než 2 roky! Jasně, že jsem jí nečetl po celé dva roky, ale začínal jsem ... myslím, že třikrát. Pokaždé jsem se dostal o kousek dál a ... skončil. Až teď, snad pod vlivem končícího roku, jsem vytrval a vybojoval jsem četbu až do konce.
On to není špatný příběh, ale styl autora je natolik, jak to říci... svérázný, že je opravdu třeba tu knihu číst několikrát. Mám takový zlozvyk, že když něčemu ve větě úplně nerozumím, čtu ji znovu. Zde jsem knihu přečetl v součtu písmen celou asi tak pětkrát. Přitom v jednoduchosti je síla... Když tu teď píšu hodnocení, nejradši bych si tento příběh dal znovu. Teď už by mi asi věci dávaly větší smysl a nepřipadal bych si ztracený, jako když nevím o kom čtu a až za několik stran mi dojde, že příběh se zrovna točí kolem Waltera a ne Felixe.
Celkové resumé? Jedna hvězda za příběh, jedna hvězda za dodržení návaznosti chování postav z předchozích dílů, jedna za absenci logických chyb a poslední za celkový dojem po dočtení. Pátá se bohužel ztratila v uběhlém čase...
Motto: Vydržte až do konce, stojí to za to...

21.11.2021 4 z 5


Yokai Yokai Stan Sakai

Takový skoro dětský příběh s poměrně jednoduchou kresbou. No nevím, dát za 62 stran 229,- Kč... A to ještě posledních 5 stran už není komiks, ale rozhovor s autorem Stanem Sakaiem (mimochodem, pro mě asi jediným místem se zajímavým obsahem této knihy). Za mě tak 2 hvězdy + 1 hvězda za pěknou kvalitu knihy a hlavně její titulní stránky.

15.04.2020 3 z 5


Pátrání po Jakeovi a jiné příběhy Pátrání po Jakeovi a jiné příběhy China Miéville

Tfuj, mám to za sebou. Nakonec i ta poslední megapovídka měla podivný konec. Přemýšlím proč mě ta kniha tak nebavila... Asi bych to shrnul slovy autora. Při konfrontaci s bezduchým dynamismem zrcadla, spekularizace země, skrze biceps který se v peristaltických vlnách zatínal a povoloval, dávila obrovskou sílu, čirou nádhernou energii. Velice rád bych poznal všechny ty, kteří tyto žvásty povýšili na vrcholné umění. Anebo raději ne.

03.04.2020 1 z 5


Upíří rytíř 1 Upíří rytíř 1 Pat Mills

Je to zvláštní kniha. Snaží se, aby čtenář bral za kladného hrdinu esesáka, který se po své smrti chová jako kavalír. S každou další stránkou jsem měl pocit, že do hodnocení musím buď přidat nebo ubrat hvězdu. Tak hodně se ve mně mlelo dobro a zlo. Stejně tak kresba. Vždy jsem čekal na otočení stránky. Čím mi zase vyrazí dech. Některé obrazy jsou opravdu úchvatné. V některých jsem se i trochu ztrácel. Být na místě malíře a vytvářet každý den temnější a temnější scenérie, tak si to za chvíli hodím. Každopádně je celá kniha opravdu pochmurná a abych vyrovnal tuto ponurou atmosféru budu muset na srovnání nálady sáhnou po opaku. Asi Medvídek Pú :-)

30.06.2019 3 z 5


Jak to bylo a jak to je Jak to bylo a jak to je Olga Řeháčková

Kniha vznikala poměrně dlouhých 9 let. Čím déle člověk čte, tím mi přijde obsah i zpracování zajímavější. Jako odkaz dalším generacím k nezaplacení...

26.06.2019


Tři až pět let v Číně Tři až pět let v Číně Lucie Drahovzalová

Kniha, kterou psala dcera mého kolegy. Pro mě docela zajímavé čtení, jen jsem se do konce knihy nedokázal sžít s používání 3 osoby při vyprávění vlastních zážitků. Ale to jak je vidět v komentářích ostatních není jen můj problém....

05.12.2018 4 z 5


Smrt je mi v patách Smrt je mi v patách Ed Brubaker

Brr... z poslední stránky se mi ještě pořád ježí chlupy na rukou. Pěkné...
Už se těším na další pokračování...

03.10.2018 5 z 5


Vycpávač zvířat Vycpávač zvířat Jarosław Grzędowicz

Pro mě byly nejlepší povídky 1. Loisettin polibek, 2. Víkend ve Spezeku, 3. Farewell Blues. Z krátkých pak 1. Vycpávač zvířat, 2. Nutná sebeobrana, 3. Benátský masopust. Každopádně jsem nečekal, že mě bude kniha tolik bavit. Pro mě, zatím v tomto roce, nejlepší čtení...

15.04.2016 5 z 5


Vzpoura mozků Vzpoura mozků Václav Šorel

Dost jsem se na knihu těšil a začínala opravdu slibně. Bohužel mě čím dál více přestávala bavit. Nevím jestli to bylo tím, že jsem komiks jako kluk četl a tudíž věděl jak se bude příběh vyvíjet nebo tím, že jsem čekal hlubší propracovanost postav. Také jsem úplně nepochopil smysl proloženého textu, který označoval slova, která zřejmě byla autorem vymyšlena? I když výrazy jako "rada, modul, autostráda" mě v této myšlence zase příliš neutvrdila. V žádném případě nechci knihu hanit. Rozhodně to není špatné čtení, jen asi není pro mou věkovou kategorii ale spíše pro školáky. I přesto mě ale neodradí, přečíst si další pokračování ;-)

26.05.2015 3 z 5