michal666 michal666 komentáře u knih

☰ menu

Osvícení Osvícení Stephen King

Před lety jsem viděl film. Jack Nicholson co by Jack Torrance byl neuvěřitelně děsivý. Na knihu jsem hodně těšil a k mému překvapení se celkem dost od filmu lišila. Ve výsledku teď film hodnotím hůře, jelikož kdyby se trochu více držel předlohy, mohl být lepší.

Každopádně kniha je skvělá, první třetina se čte velmi dobře. Seznamování s Torrancovými, příjezd do Overlooku a seznamování s hotelem a jeho prostředím. Druhá třetina se mi četla už hůře, typicky Kingovsky roztahované pasáže mi dělaly problém a těžko jsem s ke čtení vracel. A najednou .... posledních 200 stran napětí, které by se dalo krájet. A finále, no ... čekal jsem podobný konec z filmu, ten v knize je lepší.

DROM

10.10.2018 4 z 5


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Není to nejlepší detektivka, ale rozhodně patří k těm lepším. Originální, napínavé, čtivé. Klidně bych se na to podíval ve filmovém zpracování. Příběh Wolfa byl zajímavý a flashbacky z nemocnine Svaté Anny byli super doplňkem. Samotný závěr už nebyl až tak dobrý jak samotný děj ale nijak mě nezklamal. Pokračování si určitě přečtu.

18.01.2018 4 z 5


Revival Revival Stephen King

Poutavý příběh muže, který přestal věřit a chtěl vědět/vidět a malého chlapce, který byl tímto mužem ovlivněn. Začátky pastora Jacobse a Jamieho Mortona byli dobré, pak už příběh poutavý moc nebyl, pak se to zlepšilo atd. až přišel napínavý závěr. Celkově kniha není špatná ale u mě to šlo nahoru dolů. Naštěstí konec nezklamal.

19.11.2017 3 z 5


Paměti katovské rodiny Mydlářů 1. Z magistra medicíny pacholkem katovým Paměti katovské rodiny Mydlářů 1. Z magistra medicíny pacholkem katovým Josef Svátek

První díl ze čtyř dočten. Stačí si zvyknout na archaismus a čte se to samo. Veškeré mučící úkony/popravy jsou v knize perfektně popsány. Člověk má tak pocit, jako by byl přímo u toho. Velice pěkně popsán život katů. Je zajímavé, jak lidé katy vnímali a to jak se jich štítili a báli se jich jen dotknout, jelikož by se sami stali "nečestnými". Už u kladiva na čarodějnice jsem byl ohromen lidskou hloupostí a pověrčivostí. Příběh Jana Mydláře je poutavý. První díl se mi líbil od začátku do konce.

04.10.2017 5 z 5


Colorado Kid Colorado Kid Stephen King

Taková klidná jednohubka. Trochu mě překvapil konec, ale autorovo závěrečné vysvětlení dává i smysl a nakonec jsem rád, že je konec takový jaký je. Komu se líbil Lunapark, mohl by se líbit i Colorado Kid. Za mě taky super Kingovka.

19.09.2017 4 z 5


To To Stephen King

Jedním slovem perfektní!!!

16.08.2017 5 z 5


Lunapark Lunapark Stephen King

Často špatně hodnocená jako slabá "kingovka". Je to sice oddechovka ale mě se líbila. Jednoduchý děj s trochou nadpřirozena.

16.08.2017 4 z 5


Kladivo na čarodějnice Kladivo na čarodějnice Václav Kaplický

Skvělá kniha. Neuvěřitelné, jak moc se lidé v té době nechali ovlivnit a uvěřili všelijakým nesmyslům. Boblig byl na svou dobu velice chytrý a moc dobře věděl, jak naložit se strachem.

01.03.2017 5 z 5