Masoo Masoo komentáře u knih

☰ menu

Pětka jede tábořit Pětka jede tábořit Enid Blyton

Je to dávno, ale tohle mi jako malé přišlo jako nejnapínavější dobrodružství.

11.11.2020 5 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Asi jsem náročná a s moc velkou fantazií. Tohle mě tedy nebavilo.

11.11.2020 1 z 5


Žena s drakem Žena s drakem Františka Vrbenská

V téhle sbírce mi přijde nejvíc kontroverznějších povídek. Některé jsou šokující, některé si pohrávají s hnusnějším tématem nebo náznaky. Zaujaly mě hlavně Křížové hřeby, která ale někoho asi může odradit popisem mučení katem, jinak je to tak trochu napínavá detektivka.

11.11.2020 5 z 5


Žena se lvem Žena se lvem Františka Vrbenská

(SPOILER) První povídka si mě získala, pak jsem byla spíš zklamaná. Ale co jsem měla čekat od sbírky, kde není žádné společné téma nebo žánr. Na druhou stranu po přečtení jsem chvíli všude viděla černé kočky a čekala, kdy se Liberec stane centrem magického dění celé planety...

11.11.2020 5 z 5


Vesmír s čokoládou Vesmír s čokoládou Jana Rečková

Neumím tuhle knížku pořádně hodnotit. Atmosféra a svět mě vtáhly, ale přitom neumím vyzdvihnout nic konkrétního, co by na ní bylo tak dobré. Možná právě proto je dobrá, že mi prostě sedla. Vlastně je na jednu stranu temá, a přitom není temná. Je to drama, a přitom je to i odlehčené. Jsou tam děti, a přitom to nejsou úplně děti. Je to o obezitě, a přitom to neříká, že obezita je fajn, nebo špatná... Je to ucelený příběh, a přitom vlastně není. Jinak je to klasicky o moci a taky trochu o dospívání... Já fakt nevím, co o tom pořádně napsat. Prostě jestli máte rádi světy podobné našemu, ale trochu zvláštní, tak to zkuste a uvidíte.

11.11.2020 4 z 5


My jsme vám to říkali My jsme vám to říkali Františka Vrbenská

Doporučil mi to kamarád, že se nemusím bát, že to není pro ajťáky. No měl pravdu, nakonec to bavilo i moji babičku:-). Povídky se asi dotýkají IT a technologií, ale z toho pohledu běžných lidí. Docela to varuje před tím, když budou všude, ale na druhou stranu mi trochu přijde, že už se věci z knížky opravdu po těch letech dějí.

11.11.2020 5 z 5


100 nejlepších hororů 100 nejlepších hororů Miloslav Švandrlík

Tady si každý najde něco, ale jako celek to úplně super není. Některé povídky jsou super krátké, některé jsou spíš úsměvné. Děsivé to je spíše jen občas, když se nad tím zamyslíte... Ale povídka, kde je důchodce závislý na zvuku umíráčku mě dostala:-).

11.11.2020 4 z 5


Zpěv z neznáma Zpěv z neznáma Vonda N. McIntyre

Četla jsem to docela dávno, tak možná je mé hodnocení zkreslené optikou "dítěte", ale byla to fajn zábava s ekologickým podtextem. V té době navíc ještě ekologie nebyla tak populární, ale zároveň až na ozónovou díru to ještě nevypadalo jako taková obří nutnost.

11.11.2020 4 z 5


Maškaráda Maškaráda Terry Pratchett

Tohle jsem viděla nejprve jako divadlo a hrozně se mi to líbilo. Nebýt v divadle, válela bych se v některých pasážích po zemi smíchy. Bohužel jsem předtím neznala Pratchettovu inspiraci pro tuhle knížku, to by se mi to líbilo asi ještě víc.

11.11.2020 5 z 5


Ježíšku, já chci plamenomet 9 Ježíšku, já chci plamenomet 9 * antologie

Asi mám jiný vkus, i když zrovna mám chuť na takové horory. Zkusila jsem to podruhé a ke starším se asi nebudu snažit dostat. Ale mám ráda Poeovu Jámu a kyvadlo a tady jsem si našla tématicky podobnou povídku, i když se jinak srovnávat nedají. Povídka Dvojsečná zbraň mě docela i pobavila a asi to byl i záměr, že působila na jednu stranu odlehčeně a vlastně ani nebyla hnusná.

11.11.2020 2 z 5