MartinaSedlina MartinaSedlina komentáře u knih

☰ menu

Epidemie Epidemie Robin Cook

Začala jsem číst v době začátek pandemie koronavirem a čtení sem na pár týdnů přerušila. Ale nelituji, že jsem dočetla. Čtivé a svižné. Libilo se mi moc a ráda si přečtu ještě nějaký příběh s Jackem.

12.01.2021 4 z 5


Mata Hari Mata Hari Anne Bragance

Tato postava mně byla touto knihou představena. Takže nevím na kolik bylo ověřených informací a nakolik fantazie. Ovšem mne vtáhla do děje. Hlavní hrdinka měla mravní chybičky ovšem nakonec sem si jí stejně docela oblíbila. Budu ovšem asi pátrat ještě dál a zkusím i jiné informace. Bylo to čtivé a za knihu děkuji pouličnímu stánku v Berouně....

29.07.2020 4 z 5


Temná hmota Temná hmota Blake Crouch

Na začátku jsem hltala každé slovo a převáděla do ,,mého vědeckého chápání " pojetí světa....;-). Akční scifi, tak bych toto dílo popsala já. Bavilo mě a přečetla sem toto dílko celkem sviznym tempem. S odchodem Amandy však odešla jakási ,, vedeckost" po které sem tihla. Toto byl pro mne zlom. Pak už se to bralo smahem a stal se z toho romantický konec. Ale napětí vás nenechá knihu odložit ;-)

13.06.2020 3 z 5


Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Mark Manson

Knížku tohoto typu jsem četla poprvé. Ze začátku jsem se těšila na kazdou další stránku. U mne zafungovalo, často sem se donutila se opravdu zamyslet se nad věcmi které mi vadí a dopidit se proč. Jaké emoce vlastně vyvolavaji a proč atd. Líbili se mi priklady ze životů. Zvláště ten o bojujicim vojákovi v pralese. Asi od poloviny sem se trochu nudila, ale chtěla sem dočíst dokonce. Pak popis pocitu mysu Dobre naděje to nakonec zachránil. Knížku se mi líbila.

04.06.2020 4 z 5


Jasno lepo podstín zhyna Jasno lepo podstín zhyna Sara Baume

Kniha se mi velmi líbila. Kniha o ničem a zároveň o všem. Oslovilo mě, jak Ray vnímá okolní svět. Jedině doporučuji.

18.06.2019 5 z 5


Spánek Spánek Haruki Murakami

Povídka se mi celkem líbila. Není to jako jeho romány, ale ke zpestření dne dobré. Opět k zamyšlení. Pro mě jeden z možných popisů matky v domácnosti a jejích nejniternějších pocitů, které Murakami odhaluje bez zábran.

31.12.2017 3 z 5


Vlci u našich dveří Vlci u našich dveří Jamie Dutcher

Ouujeee, moc krásná kniha, krásné obrázky. Knihu mám doma, ale už jí asi nepřečtu znovu, protože to znova už nedám. Tak jak to bývá, když se zvíře dostane do styku s lidmi ačkoli se autoři této knihy a jejich spolupracovníci snažili je zachránit, bohužel kapky v moři.

27.12.2017 5 z 5


Co můžou muži, můžu i já Co můžou muži, můžu i já Silvia Antalíková

Knížka není žádný knižní bestseller, ale celkem mě zaujala a zhltla sem jí na jeden zápřah, protože mě zajímalo jak se vše odehraje. Kniha splnila očekávání jejího názvu. Od žen je očekáváno určité chování a pokud se tak nezachovají jsou veřejností odsuzovány. V době, kdy ženy chodí do práce a platí pro ně stejné povinnosti jako pro muže, zaslouží si právo nebýt souzeny pokud nechtějí žít jako matky, manželky a ještě k tomu chodit do práce a starat se o domácnost. Kniha by měla být určená pro mužské oči. Zajímaly by mě jejich komentáře. Nicméně já osobně patřím k většině ženám a jako nastávající matka a se zkušeností podváděné ženy jsem hrdinku odsoudila. Není mi vůbec sympatická, ovšem nemohu být objektivní díky životní zkušenosti.

27.12.2017 3 z 5


Kukly Kukly John Wyndham (p)

Knížka s mi líbila o něco víc než Midwiské kukačky. Tam se opět dostáváme k telepatii, ale teď z druhého pohledu. Když si přečtete obě knížky dají vám dohromady vlastně to, že každý má svoje právo na život a svou pravdu a ta je jedinečná. Vím, že vlastně nic nevím.

20.12.2017 4 z 5


Midwichské kukačky Midwichské kukačky John Wyndham (p)

Ze začátku napínavé. Ke konci dost úvah k zamyšlení. Knížka se mi líbila. Děti byly porozeni a chtěli jen přežít, stejně tak jako mi. Od mimozemšťanů dobrý pokus :-).

07.12.2017 4 z 5


Údiv, aneb, Červená knihovna pro chlapy Údiv, aneb, Červená knihovna pro chlapy Kamil Vondrášek

Knížku jsem zhltla. Pěkný románek. Jsem ráda, že to mělo dobrý konec. Čamarovi sem to přála.

30.09.2017 3 z 5


Ústav Ústav Kamil Vondrášek

Nic podivuhodnějšího jsem doteď nečetla. Bavila jsem se. Kdo má rád lehkou až těžkou ironii popisu naší společnosti, mezilidských vztahů a systému vůbec, ať přečte. Celkem sranda. Jen pro dospělé.

16.07.2017 4 z 5