Kukly

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Byli zde lidé. Pak přišlo Utrpení. Pak tu byli opět lidé, ale bylo jich málo, nebyli tak dokonalí a museli bojovat proti ďábelským úkladům – odchylkám a mutacím. Udržovat boží čistotu je totiž moc těžké – narodí se vám mutant a musíte ho zabít. Na poli vám vyrostou gigantické klasy obilí – musíte je spálit. Ničí se vše, co není dle vzoru božího. David spolu s dalšími dětmi zvládá přenos myšlenek na dálku. Samozřejmě, že až se to provalí, bude nutné ho také zabít… 1. vydání...celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13863/big_kukly-Qso-13863.jpg 4.2435

Komentáře (67)

Kniha Kukly

Jack Bauer
30. května

Četl jsem v době vydání a kniha se mi velmi líbila, dnes jsem si na ni vzpomněl, rád bych si ji znovu přečetl tak jako třeba od Aldisse Nonstop, ale přes spoustu nových knih nevím zda se k ní ještě někdy dostanu i když je to útlá knížečka.

adam5955
25. dubna

Kniha se cetla krasne. Doufam, ze se jedna o Sci-fi a nebude to nikdy oznacovano za vizionarske dilo. To bychom asi nechteli. Doufal jsem v neco trochu jako Cesta do praveku, ze se vydaji vic do tech zasazenych casti, vic budou zkoumat ty odchylky v prirode, jak popisoval strycek Axel apod :) jedna variace cloveka si mysli, ze je lepsi nez ta druha, druha si mysli, ze ti prvni jsou silenci a treti pohrda obema. Jak to dopadne? Prinejmensim divne, rychle a trosicku bez napadu (teda pavucina a leskla ryba jsou napad, jako hrom, jde spis o zamer nez o provedeni, co by mohlo mit vetsi hloubku)

zimela
06. února

Motýli, či můry? Vše se zdálo tak krásně nalinkované a ono ne, fanatici křesťanští, cool, pak tu máme, jak se ukazuje, lautr stejně stejně „cool“ mutanty a nakonec nejoddanější fantiky ze všech, fanatiky telepatické (mám na mysli ty „zélandské“; tady bych čekal největší míru porozumění!); darwinismus v neúhybně čisté, a proto i dost děsivé podobě. Ruku do ohně za to, že si byl Wyndham plně vědom obludnosti, co mu nakonec skanula z pera, bych nedal. Nebo nevím, jestli mu fakt šlo o to ukázat, jací jsme my lidoopi (ať už „čistí“, „zmutovaní“, nebo „vylepšení“) pořád jedna a ta samá nemilosrdná pakáž, tak kšiltovku dolů. Ten pocit tu ale nemám, vyznění bylo jasně „spravedlivé“. Asi se půjdu optat nějakých Neandrtálců, ups.
Budiž, ať už tak či onak, ze sebe za onu závěrečnou brutalitu 4 uroním.

Fenrir
04.12.2022

Já jsem si tuhle knížku moc užil, rád bych četl i nějaké pokračování. Zároveň jde o materiál, který by se dal výborně zpracovat do podoby filmu nebo počítačové hry, výborný koncept.

bulda3
11.01.2022

Pan Wyndham se stává mým oblíbeným autorem. Jeho knihy jsou nadčasové.

V knize Kukly je hlavním tématem intolerance, posílená náboženským fanatismem, který je (podle mého) hlavním průserem v každé době.

micha-ella
12.10.2021

Den trifidů považuji za jednu z nejlepších knih SF, tak asi proto mě Kukly připadaly jen jako fantastická dobrodružná knížka pro mládež, hlavně pasáže o útěku a pronásledování. První část byla výborná, ty další už se mi zdály moc zdlouhavé.

Any26
13.04.2021

(+ SPOILER) NORMA x ODCHYLKA x NÁBOŽENSTVÍ
"Podstatou života je žít, základem je změna, změna znamená vývoj a my jsme jeho součástí."

Áách to byla tak, krásně a čtivě napsaná knížka. Jsem ráda že nakonec našli místo, kde můžou být svými a nemusí se skrývat.
Při čtení jsem se jen stěží od knížky odpoutávala, prostě mě zajímalo, co bude dál, a dál... a po přečtení ve mě zanechala spoustu hlubokých myšlenek a otázek. Už se těším až se vrhnu na další autorovo dílo.
Pozn. k přečtení mě inspirovalo album skupiny Jefferson Airplane Crown of Creation a obzvlášť jejich písnička, která právě čerpá z téhle super sci-fi knížky.

"Ale život podléhá změnám, to ho odlišuje od kamení, a změna je podstatou přírody."

Maevie
29.03.2021

Brilantní sci-fi dílo jako Den trifidů. John Wyndham je mým oblíbeným autorem nejenom pro jeho vědeckofantastické nápady, ale i pro etické a morální otázky a odraz současné lidské společnosti, které každou knihu provází. V Kuklách je řada skutečností neobjasněných, nevíme, co přesně je Utrpení, proč přišlo, ani jak bylo způsobeno. Podle indicií si ale snadno domyslíme, že katastrofu způsobili sami lidé svým neuváženým jednáním. A nerozumné skutky, ničení přírody, strach z odlišností a zaslepenost vůči jiným názorům není lidem cizí ani dnes.