Martens86 Martens86 komentáře u knih

☰ menu

Ztracena ve snu Ztracena ve snu Martin Koláček

Myšlenka dějové linie velmi dobrá, nicméně samotné zpracování mi vůbec nesedělo... Možná bych to pochopil a více se pobavil, kdybych byl pod vlivem něčeho ilegálního

24.09.2020


Nenávist Nenávist Chris Carter

Spolu s prvním dílem ságy nejlepší příběh. Troufám si říct, že tyto dvě knihy jsou zatím to nejlepší, co jsem kdy četl.

28.08.2020 5 z 5


Koloseum: Římská aréna smrti Koloseum: Římská aréna smrti Peter Connolly

Velice povedená kniha zaměřená jednak na gladiátory a hlavně na samotné Koloseum, kde jsou uvedeny pěkné poznatky z archeologických průzkumů. Osobně se mi kniha velice líbila (až na drobné rozpory s tvrzením Junkelmanna co se týče výstroje Hoplomacha a Murmilla) a určitě doporučuji všem nadšencům dané problematiky.

23.06.2020 5 z 5


Město zločinu Město zločinu Jan Kšanda

Čtvrtá autorova kniha, tentokrát z reality dnešní doby, ve které je silně cítit duch PC hry GTA. Na počátku příběhu je možnost volby z několika dovedností, které pak samotný příběh ulehčí, nebo naopak, pokud není zvolená dovednost vhodná, pěkně zkomplikují. Příběh je po celou dobu velice svižný, nechybí množství konfliktních situací a možnost získání různých kontaktů. Velice příjemným bonusem je sbírání různých "trofejí" a pro mě osobně bylo jejich sbírání strašně zábavné. Hlavní hrdina není neomylný a v případě špatné možnosti (první a zároveň poslední) se v příběhu dá pokračovat za určitou daň. A co já osobně oceňuji nejvíce je to, že tento příběh nemusí skončit vždycky šťastným koncem, aby se příběh dal úspěšně dohrát (mám už dost příběhu na "slušňáka", který všechny a všechno zachrání). Příběhu by neuškodil větší výběr zbraní, nejenom z kategorie střelných, více by se to přiblížilo PC hrám (ale to je otázka individuálního vkusu). Podle mého názoru autor vyplnil mezeru, která na našem trhu chybí, protože GB ve stylu meč a magie je na trhu dostatek, a zkrátka takovýto příběh se jen tak nevidí. Doufám, že podobných scénářů má autor v zásobě více.

11.11.2019 5 z 5


Ódinovo dítě Ódinovo dítě Siri Pettersen

Jediné spojení se severskou mytologií je pouze název knihy. Příběh je neuvěřitelně roztahaný a nezáživný, něco dít se začne až okolo 170 strany a dočíst knihu do konce bylo celkem utrpení. Autorka v celé knize nevysvětlí zásadní otázky, které si čtenář klade v průběhu celé knihy a do konce knihy zůstanou nezodpovězeny. Příběhy provázané zamilovaností pro mě moc nejsou, mám s tím problém, na který narážím hlavně u autorek. Pro mě zklamání.

05.09.2019 2 z 5


Nářek mrtvého světa Nářek mrtvého světa Jan Kšanda

Ano, trvalo to půl roku, než jsem se ke knize dostal přes množství knih, které jsem měl v pořadí, ano, měl jsem jisté obavy z postapokalyptického tématu, který mě v minulosti už zklamal, ano, měl jsem obavy z příběhu, který se odehrává v Americe (kde jinde taky), ale po několikanásobném pročtení knihy musím uznat, že tohle se fakt povedlo. Obsah příběhu byl super, v autorovém podání posapokalypsa byla natolik empaticky popsána, že jsem se pěkně do příběhu zažral. Hodně kladně hodnotím výběr určité dovednosti, díky které se příběh dá pěkně ovlivnit a možnost zvolit si předvolenou postavu. Ale úplně ze všeho nejvíce se mi na závěr líbila možnost se dozvědět, jak se dál vše odehrávalo, pokud jsem zvolil danou možnost. Hlavní úkol jste museli stůj co stůj splnit, jinak čekal Vaší sestru poměrně nepěkný konec :)

Na druhou stranu se mi osobně trochu méně zamlouvalo, že po osvobození sestry se dějová linie odebrala k záchraně celého světa, která se odehrávala v celkem zrychlené formě oproti hlavnímu ději.

Nicméně kniha je poměrně těžká a napoprvé to skoro projet ani nejde. Moc pěkná práce a příjemná změně od klasického fantasy žánru.

03.07.2018 5 z 5


Zelekova dobrodružství - Zlodhův hrad Zelekova dobrodružství - Zlodhův hrad Libor Pavel

Zkráceně - jeden z nejlepší gamebooků, který jsem kdy četl. Velká škoda, že nevyšly další plánované knihy - snad doufám, že vyjdou...už přes 20 let...

26.06.2018 5 z 5


Město zatracených Město zatracených David Guymer

Nejhorší kniha z celé série o Gotrekovi a Felixovi ze světa Warhammeru. Dějově úplně o ničem, téměř žádný prostor hlavní hrdiny. Přišlo mi to, jako bych četl knihu s úplně jiným obsahem a příběhem a tu tam se objevila zmínka o Gotrekovi a Felixovi. Nejvíce mě dostalo, že Gotrek zaspal bitku u něj v pokoji a nebýt Felixe, potkal by ho neslavný konec.. Doufám, že tuhle knihu nečetl W. King...

06.01.2018 odpad!


Zrada ve Faranoru Zrada ve Faranoru Jan Kšanda

Druhý díl parádního českého gamebooku. Tento díl se dá číst jako samostatná kniha, nebo jako volné, navazující pokračování na první díl. V porovnáním s knihou Stíny Paramského hvozdu je tenhle díl podstatně obtížnější, stačí se někde nepodívat, nebo na něco špatně odpovědět a knihu můžete hrát znovu, což se mi hodně zamlouvá, protože knihu můžete hrát opětovně a stejně je šance, že nenarazíte na všechny úskalí knihy. Kniha napsaná s pěknou dávkou vtipu a místy i cynických hlášek.

01.07.2017 5 z 5


Stíny paramského hvozdu Stíny paramského hvozdu Jan Kšanda

Perfektní příběh, velice čtivě napsaný. Knihu jsem četl čtyřikrát a stejně jsem neprošel všechny možnosti, které příběh nabízí. Příběh je velice čtivý a samotná kniha se dá s přehledem projet na jeden zátah, až tak Vás příběh pohltí. Projet knihu není úplně jednoduché, což hodnotím jako příjemnou změnu oproti některým gamebookům, které jsem četl. Hodně se mi líbila návštěva u amazonek a rozmluva s galantním barbarem :)

Taky musím vyzdvihnout přístup autora ke čtenářům, autor mě sám oslovil, nabídl knihu a nemá problém s následnou konverzací na různá témata. Těším se na další díla.

01.07.2017