Zelekova dobrodružství - Zlodhův hrad

Zelekova dobrodružství - Zlodhův hrad https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41130/zlodhuv-hrad-41130.jpg 4 17 6

Wastlinor. Tak se odjakživa nazýval horský kraj, ležící na sever od řeky Chetry. Kraj drsné a divoké pahorkatiny i vysokých a nepřístupných Maghrabských hor. Téměř jeden lidský věk nebyl namáhavý a jednotvárný život wastlinorského lidu ničím narušen. Zlo se však přesto objevilo. Přišlo nečekaně a bylo temné a nelidské. V malé horské vesničce jménem Mehulka vypráví starý Trom, bílý jako vrchol Zimní hory, svůj dávný příběh o prokletém hradu a smrti šesti nejlepších lovců vesnice. Jeden z chlapců, Zelek, však nevěří a hodlá všechny přesvědčit o své pravdě… Staň se tedy pro příští chvíle mladým Zelekem. Spolu s ním se vydej na cestu do Zlodhova hradu a poznej jeho tajemství. Jeho rozhodnutí, úspěchy a nezdary budou i tvými. Jen na tobě bude záležet, dojde-li svého cíle a zbaví Wastlinor cizího zla…... celý text

Přidat komentář

Dinik
27.10.2023 5 z 5

Druhý díl nakonec po dlouhých 29 letech bude. V roce 2024 jej vydá nakladatelství Knihy Veles.

Morbidus
18.02.2021 4 z 5

Zajímavá věc. Pamatuji se, že jsem tento gamebook v mládí nedohrál. Nějak mě to tehdy nevtáhlo. Každopádně knize nemohu upřít dokonale vykreslenou atmosféru temného hradu. Ta mě po letech přiměla, abych se ke knize vrátil.
A nelitoval jsem! Pravda, Zelekův příběh je poněkud naivní, ale je tady to „něco“ které knihu odlišuje. Otevřenost prostředí vyvolává dojem, že hráč má svobodu ne nepodobnou D&D. V mých očích však knize ubírá soubojový systém, kde postavu od nepřízně kostek nechrání takřka nic. Na druhou stranu - ty záhrobní verše v případě náhlého úmrtí jsou perfektní nápad. :)
Konec pak přímo otevírá dveře dalšímu dílu... který není a zřejmě nebude. Zelekovo dobrodružství se tak stává fajn záležitostí, kterou můžu jen doporučit.


cziss
11.05.2020 5 z 5

Toto není klasický gamebook, ale "dungeon crawl". Překvapivě to funguje dobře, v podstatě si můžete prochodit celý hradní komplex... a pokud jste jako já, tak budete mít radost z toho, že nakonec projdete skoro všechny odkazy :). Jen snad systém boje stojí až moc na náhodě. Vydat další díly prosím!

MišákB
19.07.2018 4 z 5

Milá knížka, hezký gamebook, nostalgicky jsem se vrátil do naivity prvních pokusů o hry na hrdiny, Dračí doupě, Dech draka, Altar...jistě si mnozí pamatujeme, škoda, že to nevyšlo s pokračováním, myslím že po pár úpravách a modernizacích by to byla pecka. Ale byl by to ještě ten trošku naivní Zelek? :-)

Martens86
26.06.2018 5 z 5

Zkráceně - jeden z nejlepší gamebooků, který jsem kdy četl. Velká škoda, že nevyšly další plánované knihy - snad doufám, že vyjdou...už přes 20 let...

Yarwen
25.02.2015 5 z 5

Nejlepší gamebook, který jsem zatím četl, a že se mi jich pod ruky dostala spousta. Čtenáři se nabízí volný pohyb po hradu, čímž se hodně přibližuje Dračímu doupěti. Autorovi se podařilo nastínit výbornou atmosféru, originální a chytrý systém boje, to vše okořeněné zábavnými rýmovačkami, které uzavírají ty "neúspěšné konce". A na čtenáři je, aby sám objevil záhadu, která se ve Zlodhově hradu skrývá.
Jedinou skvrnou na tomto vynikajícím počinu je fakt, že se jedná o první z pěti dílů. Co se mi podařilo zjistit, autor má druhý díl připravený k vydání a třetí díl napsaný. Žel bohu Zlodhův hrad patrně nesklidil příliš velký komerční úspěch, s druhým dílem se dlouho otálelo, až skončil v šuplíku, ve kterém leží už dvacet let, což nedává velké naděje na vydání. Pro mě osobně je to obrovská škoda, holt ne všechno se v životě vydaří.

Štítky knihy

gamebooky

Autoři knihy

Kniha Zelekova dobrodružství - Zlodhův hrad je v

Přečtených19x
Knihotéce24x
Chystám se číst7x
Chci si koupit2x