Město zločinu

Město zločinu https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423271/bmid_mesto-zlocinu-Wfq-423271.jpg 4 13 6

Ekonomická krize učinila z amerického Detroitu město duchů. Kdysi hrdá průmyslová metropole se během krátké doby proměnila v žumpu, kde převládá zločin nad právem a spravedlností. Prostituce, krádeže, drogy a vraždy jsou tu na denním pořádku. I tebe nelehká životní situace přivedla na scestí. Dokážeš být natolik drsný, abys přežil a zajistil živobytí pro svou rodinu, nebo tě město zločinu semele na prach? To se dozvíš jedině na stránkách této knihy. Čeká vás gamebook z temné současnosti, který se svým propracovaným herním systémem přibližuje populárním počítačovým RPG hrám.... celý text

Přidat komentář

cziss
29.06.2021 5 z 5

Dobře vymyšlený GB, líbila se mi jednoduchá pravidla a dobrá možnost ho opakovat.

ienda.spk
31.01.2021 3 z 5

Dlouho jsem s přečtení tohoto díla otálel. Nyní došla řada i na něj a slib daný autorovi jsem dodržel. Sic to krapet trvalo. Díky za trpělivost.
Můj první úsudek byl, že se pouštím do post-apo dobrodružství. Zmílil jsem se. Je to akční thriller jak vyšitý. Chcete kulky svištící vzduchem? Boj o holý život? Sílu lásky na pozadí a honbu za svým místem na slunci? Nějaké ty nepravosti či krev na asfaltu? Ok! Je to pro Vás. Tady bych ještě upozornil, že pro děti to rozhodně není. Ve vzduchu lze cítit odér po sexu a nějakého toho "matroše". Příběh je jednoduchý a v podstatě plný klišé. Vlastně má vše, co máme rádi na "béčkových" filmech s Arniem či Dolphem.
Máte ženu a práci. O to druhé přijdete a to první se snažíte udržet. Jak? Che che...neřeknu :D na to musíte přijít každý sám.
Nyní k pravidlům. Je to odlehčená forma FF. Nahážete hodnoty a ty Vám zůstanou po celou dobu. Předměty je však lze ještě povýšit. Ztrátu Výdrže máte po skončení boje opět na výchozí cifře. Žádné hledání medipacků. Žádný batoh plný hovadin. Štěstí? Má svou stálou normu, tak jaképak hledaní haluzí. Pro hráče, který si chce odpočinout od věčného zapisování ideál. Jo a budete vlastnit auto...
Já nenapsal, že se to odehrává ve Spojených státech amerických? Ve městě motorů? Dobrá, je to v Detroitu. A tady podotknu tohle - Autor si dal tu práci a v drtivé většině nás vede skutečnými místy! Nažhavte Google Street. Zajímavé a dobré propojení. Kvituji, Petro ;) Publikace je dokonce poučná. A to tím, že nám servíruje fakta nejen ze "života" tohoto města.
Za zmínku by stálo i rozdělení hry na tři kapitoly. Odkazy jsou hodně dlouhé a plné informací. Místy mě přišlo, že čtu místo odkazu kapitolu knihy :D
Pocity z četby jsem měl podobné jako u Hugh Laurie (Dr. House) - Obchodník se smrtí. Prostě "akce". Pokusy k dokončení jsem potřeboval dva.
Co znovuhratelnost? Zaručena. Tím, že si volíte jednu ze tří dovedností, tak se Vám otevřou jen ty dveře, které Vám přísluší. S pozměněnou postavou tedy dostanete jinou porci zábavy. Nebo zásah do těla. Takže testosteron a adrenalin rozprouděte v těle a směle do toho.


vladimir0529
30.06.2020 2 z 5

Kniha je rozdělena na tři kapitoly. V první kapitole jsem zaplesal, že toto je konečně dobrý gamebook, ale jak jsem se čím dál víc posouval v příběhu, bylo mi jasné, že oproti předchozím autorovým knihám se toho moc nezměnilo. Opět snaha nacpat do příběhu úplně všechno. Místo toho aby scénu vykreslil, udělal více možností interakce, jí rychle utne a jdeme na další scénu, která musí být naprosto rozdílná. V příběhu máte sice často volbu kam jít, nicméně co tam můžete čekat je velká náhoda, protože nedokážete odhadnout, zda bude vaše dovednost potřeba. Tam kde byste čekali bouchače je většinou úplně k ničemu. V průběhu hry si můžete koupit vybavení, které možná použijete jednu i když logika by říkala, že byste ho mohli zrovna použít. Příběh je sice z reálného prostředí, ale má s ním pramálo společného, kdo se díval na nějaké dokumenty o kriminálním pozadí v Americe, tak trochu ví, jak fungují, a že nelze měnit organizace jak ponožky. Celá kniha je tak opět jedno velké klišé s vykradeným koncem z PC hry Mafia a mafiánských filmů.
Je to sice zatím nejlepší autorův gamebook, nicméně bohužel můj poslední pokus s jeho knihami.

oolinkaa
12.01.2020 4 z 5

Moje první gamebook. A nebylo to vůbec špatné. Jen občas špatná volba a byla jsem ihned mrtvá :D tudíž dost často jsem měnila svá rozhodnutí, abych neměla knihu do půl hodiny přečtenou. A párkrát mi chybělo vice možností volby, například omluvit se a vrátit se k mafiánům.. každopádně smrt rodiny mě překvapila a je to smutný.. ale chápu že to v podsvětí takhle chodí. Jednou vlezes a už nevylezes .

Predator3313
31.12.2019 4 z 5

Jako asi všechny pravidelné odběratele Honzových knih, jsem byl zvědav jak dopadne GB ze současnosti, no a bylo super čtení, chytlo mě to. Je škoda, že jsem knihu stihl pročíst za slabé 4 hodiny.
Oproti dřívějším knihám byly zjednodušené souboje, což jsem napřed považoval za dobrý nápad, ale nakonec mi to přišlo až moc jednoduché, zvláště když jsem za celý děj kromě finální pomsty vystačil jen asi s 4-5ti souboji. Naopak na ten konec byly jen souboje, přidal bych tam víc náhody. Rozhodně chválím, že jsem tentokrát nemusel řešit náboje, to mě minule trochu štvalo a až se mi nechtělo ani střílet :D
Měl jsem trochu problém s tím, že čím krvelačnější moje postava byla, tím víc se mi dařilo :D Dá se říct, že když jsem střílel lidi na počkání, dějově to šlo jako po másle. Nicméně jelikož jsem měl být mega mafián, je to v pořádku.
Ještě jedna věc se mi nelíbila, děj někdy zbytečně nenabídnul možnost rozhodnutí a hned mě poslal do konce. Například když jsem šel žádat o práci na úřad práce, automaticky jsem skončil jako popelář a nebyla možnost zkusit dříve nabídnutou možnost, nebo když mám udělat práci pro mafiána, kterého jsem už dříve zklamal, tak mu po jednom dni nepřijdu říct že jsem to zpackal, protože se dá čekat, že mě odbouchne :D
Každopádně jsem se dobře bavil a těším se na další knihu.

Martens86
11.11.2019 5 z 5

Čtvrtá autorova kniha, tentokrát z reality dnešní doby, ve které je silně cítit duch PC hry GTA. Na počátku příběhu je možnost volby z několika dovedností, které pak samotný příběh ulehčí, nebo naopak, pokud není zvolená dovednost vhodná, pěkně zkomplikují. Příběh je po celou dobu velice svižný, nechybí množství konfliktních situací a možnost získání různých kontaktů. Velice příjemným bonusem je sbírání různých "trofejí" a pro mě osobně bylo jejich sbírání strašně zábavné. Hlavní hrdina není neomylný a v případě špatné možnosti (první a zároveň poslední) se v příběhu dá pokračovat za určitou daň. A co já osobně oceňuji nejvíce je to, že tento příběh nemusí skončit vždycky šťastným koncem, aby se příběh dal úspěšně dohrát (mám už dost příběhu na "slušňáka", který všechny a všechno zachrání). Příběhu by neuškodil větší výběr zbraní, nejenom z kategorie střelných, více by se to přiblížilo PC hrám (ale to je otázka individuálního vkusu). Podle mého názoru autor vyplnil mezeru, která na našem trhu chybí, protože GB ve stylu meč a magie je na trhu dostatek, a zkrátka takovýto příběh se jen tak nevidí. Doufám, že podobných scénářů má autor v zásobě více.

Štítky knihy

Amerika USA (Spojené státy americké) gangsteři gamebooky gangy zločinecké bandy

Autorovy další knížky

Jan Kšanda
česká, 1981
2017  88%Nářek mrtvého světa
2017  84%Stíny paramského hvozdu
2019  86%Město zločinu
2017  85%Zrada ve Faranoru

Kniha Město zločinu je v

Přečtených16x
Knihotéce50x
Chystám se číst8x
Chci si koupit5x