Marťa 79 Marťa 79 komentáře u knih

☰ menu

Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Tato kniha je velmi rozporuplná. Kdyby kniha končila tím prvním rozuzlením v galerii (které nebylo tak neskutečně přehnané po vzoru amerických filmů), tak by to snad mohlo být i na 5/5. Děj neskutečně rychle ubíhá a ani si nestihnete všimnout, že jste skoro na konci. Trochu mi sice vadily prakticky okopírované postavy z jejích ostatních sérií, ale nic tak strašného to nebylo. Hlavní hrdinka mi konečně nelezla neskutečně na nervy jako například Celaena a dokonce jsem si ji i oblíbila. Před koncem jsem byla šťastná, že jsem konečně našla knihu od S. J. Maas, která není tak neskutečně přehnaná. A to byla chyba. Protože pak přišla ZÁVĚREČNÁ BITVA...... Takhle příšerně přehnaný konec jsem už sakra dlouho nečetla. S. J. Maas nepatří mezi mé nejoblíbenější autory přesně kvůli těmto do očí bijícím scénám, které má bohužel v oblibě a mně dokáží pokazit vždy celou knihu. Takže jsem to čekala i zde a samozřejmě nezklamala.
Jsem z toho smutná, protože jinak je to vážně dobrá kniha. Sice těch pár prvních stran jsem byla lehce vyjevená z představování světa a systému, ale i tak se do toho rychle dostanete.
Takže abych to shrnula. Ze S. J. Maas se má nejoblíbenější autorka znovu nestala, ale kniha za přečtení určitě stojí a když vám autorčin styl nevadí, tak si knihu určitě zamilujete.

14.10.2020 3 z 5


Studie jedu Studie jedu Maria V. Snyder

Knihu jsem četla před několika lety v originále a jsem velmi zvědavá na český překlad. Musím přiznat, že mě tehdy zápletka dost bavila. Romantická linka tu není příliš rozvinutá, což občas není na škodu. Pokud si rádi odpočinete od naprosto přeslazených typických young adult, tak vám knihu vřele doporučuji :)

08.09.2020 4 z 5


Arabella z Marsu Arabella z Marsu David D. Levine

Jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla.

16.06.2019 5 z 5


Nikdynoc Nikdynoc Jay Kristoff

Tak tohle bylo docela zklamání. Kniha je do 3/4 obsahu celkem dobrá. Sice jsou ty poznámky pod čarou někdy opravdu otravné, ale občas i pobaví. Bohužel tady to dobré končí. Hlavní hrdinka mi ve většině případů přišla neskutečně naivní a připadalo mi, jako by se autor snažil až nepřirozeně často ukázat, jak dobrá je. A aby toho nebylo málo, tak většinu tajemství uhádnete už řadu stran dopředu. Ale ten hlavní zabiják příběhu byl neuvěřitelně přehnaný konec. Z hlavní hrdinky se tam prakticky stane bohyně, která pozabíjí celou armádu úplně sama a z hlavních vrahů udělal autor úplný telata, který si nevšimnou tak triviální věci. Knihu bych náročnějším čtenářům asi úplně nedoporučovala a spíš bych ji označila za docela ucházející YA se špetkou erotiky. Celá kniha mi tak trošku připadá jako inspirovaná knihou Poison Study od Maria V. Snyder, která je bohužel o 100% zdařilejší. Tohle je ale samozřejmě pouze můj názor :)

20.05.2019 2 z 5


Akademie vyvolených Akademie vyvolených K. C. Archer

Tak tohle bylo bohužel jedno velké zklamání. Prvních pár kapitol si vedlo slibně, ale pak to šlo rychle z kopce. Hlavní hrdince je podle autorky přes dvacet, ale chová se na šestnáct a neskutečně mi lezla na nervy. Bohužel jsem podle věku hlavní hrdinky očekávala, že to bude trochu young adult ale s více prvky pro dospělé... Proto jsem byla tak neskutečně zklamaná, když se přede mnou objevila klasická young adult jak vyšitá. Hlavní hrdinka je samozřejmě sirotek ale s milujícími adoptivními rodiči a tak od začátku tvrdí, že ji její biologičtí rodiče nezajímají. Od tohoto tvrzení ale rychle odstoupí a během knihy se z ní stává ukňučená holka, která o nich chce vědět vše.. Takže první polovina se odehrává ve školním prostředí s hlavní hrdinkou, která je sirotek a neumí ovládat svoje nadání, kvůli kterému je výjimečná i mezi jasnovidci a má kvůli tomu problémy se začlenit. Tohle téma je snad v každé druhé young adult knize a je už dost ohrané. Od druhé poloviny se to sice trochu zlepší, ale né o moc. Druhý díl si zřejmě nechám ujít.

29.12.2018 2 z 5


Úder půlnoci Úder půlnoci Laurell K. Hamilton

Tuto sérii miluju , ale přišlo mi , že tento díl je jaksi mimo mísu. Docela bych uvítala , kdyby se děj posunul na jiný dvůr. Ale třeba se v příštích dílech děj této knihy nějak uplatní. Podle anotace jsem čekala , že budou nějaké objevy okolo vraždy jejího otce. Bohužel tomu tak nebylo . Postavy jsou skvělé , ale na můj vkus je jich tam už nějak moc.Přesto doporučuji a doufám, že v příštím díle se děj posune dál. :)

16.01.2015 3 z 5


Mezi láskou a smrtí Mezi láskou a smrtí Meg Cabot

Pěkná kniha . Trochu mi vadilo , že se děj odehrává tolik v minulosti. Ale na druhou stranu je to něco ,co tuto knihu od ostatních odlišuje. Doufám , že v druhém díle bude trochu víc ,, přítomnosti ". Nápad je vskutku originální . Kniha má překvapivý závěr a simpatické postavy .Přesto je to spíše oddychové čtení. Ale to rozhodně neznamená , že je kniha špatná .Doporučuji :)

16.01.2015 4 z 5


Návrat Návrat Sophie Jordan

Nechci nikomu kazit iluze ale mě tento díl OPRAVDU zklamal. Tuto sérii jsem milovala dokud jsem nepřečetla poslední díl. Will se choval jako naprostý blbec a Jacinda na tom nebyla o moc líp. Cassiana jsem měla hodně ráda a bylo mi ho opravdu líto. Také se mi nelíbí jak autorka na konci všechny pozabijela . A docela by neuškodilo trochu podrobnější vysvětlení proč to ten vrah udělal, její jednání mi přišlo napro zbytečné.Také jsem si všimla, že Jacinda se snaží všechno vyřešit tím nejkomplikovanějším způsobem. Díl je naprosto PŘESYCENÝ AKCÍ a nedává šanci si čtenáři ani pořádně vydechnout. Na tomto díle mi snad přijde pozitivní jen Tamřin vztah. OPRAVDU VELKÉ ZKLAMÁNÍ :(

28.10.2014 1 z 5