Markeet Markeet komentáře u knih

☰ menu

Firma Firma John Grisham

Na tuhle knížku jsem narazila náhoudu při výměně knich v jedné z menších volných knihoven. Vydání z roku 1993 a kýčovitý obal se mohlo proměnit v úspěch, nebo naopak trápení... a musím říct, že tohle byla opravdu šťastná ruka. Knížka je poutavá a ačkoliv nejsou poskytnuté velké detaily a postavách a jejich myšlenkách (což napomáhá v závěru), tak autor skvěle buduje napětí a drží čtenáře zaujatého. Ke konci knížky se postupně odhalují dřívější kroky hlavních postav, které vedou k tomu, že jsou stále o krok napřed před FBI i Mafií. A ačkoliv mám ke konci mám pár nezodpovězených otázek ohledně dvou dějových linek, tak jsem se zápletkou spokojená a po dlouhé době jsem narazila na něco "nového".

24.07.2019 4 z 5


Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda Dan Brown

Nezapomenutelná knížka. Četla jsem kolikrát až dlouho do noci a nemohla se odtrhnout.

18.11.2018 5 z 5


Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Moje první kniha od tohoto autora. První část knihy jsem byla "naštvaná". Bože.. kdo přece jenom udělá takhle čitelného a brzo odhalitelného "padoucha".. ale nakonec jsem byla příjemně překvapená. Právě díky tomu se podařilo vytvořit zajímavé napětí a až do konce jsem čekala jak to dopadne. A dopadlo to skvěle!

18.11.2018 4 z 5


Loutkář Loutkář Daniel Cole

Musím souhlasit s komentáři níže. U Loutkáře je opravdu vidět posun dopředu. Ovšem stále mi zde něco chybí. "Spoiler" Oceňuji, že kniha nebyla zaměřená na Wolfa a pokračovala "reálněji", než kdyby se vrátil a vše bylo sluníčkové, ale děj mi opět přišel nedopracovaný. Začátek byl opravdu zajímavý, zajímavé vraždy, dobrý nápad, náznak psychologie, ale to vše se na závěr ztratilo. Rozpracování postav a jejich příběhů je osvěžující, ale opět trošku nekompletní. Například podezření na divné chování agenta Rouche.. Proč a z čeho? Stejně tak závěr knihy. Po všech těch zajímavých vraždách jsem se těšila na rozřešení, ale přišlo pouze odhalení pomocí odrazu a zmatek na stanici metra. Žádná vrahova "velkolepá myšlenka" se nekonala. Žádné vysvětlení manipulace loutek a jejich motivy. Žádné popsání Greenova a Keatonova chování "na pozadí" příběhu. Proč New York a Londýn a proč zvolená místa? Hledané "wow" prostě chybělo. Přečetla bych si to spíš jako deník agentky Baxterové.

18.11.2018 3 z 5


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Za mě rozhodně zajímavá knížka. Jednoduché a rychlé čtení. Oceňuji úvodní vtáhnutí do děje, rozpracování postav a zasvěcení do detektivovi minulosti. Knížka se dobře četla až do konce. Bohužel to byl právě konec, který byl trošku slabší, lehce překombinovaný a ne úplně dobře neukotvený. Stále se nemohu rozhodnou, jestli jsem Wolfovi přišla na chuť, nebo ne. V každém případě budu pokračovat Loutkářem a uvidíme. :)

17.10.2018 3 z 5