Marda Marda komentáře u knih

☰ menu

Macbeth Macbeth Jo Nesbø

Ač jsou v této knize Nesbovy znaky evidentní, přecijen se v jednom směru velmi vymyká. Přitaženost se kterou tahá za vlasy všechny postavy a příběh celkově mi u Nesba byla doposud neznámá. Absurdní obraz imaginárního města kdesi v Norsku je místy příliš nereálný a celkově tak narušuje mistrovu vytříbenou čtivost. Nejslabší Jø, kterého jsem kdy četl.

18.08.2019 3 z 5


Bikini Bikini Janusz Leon Wiśniewski

I přes absenci dějové linie, je to zajímavé čtení. A za předpokladu, že jako já knihu objevíte v knihkupectví za 10,- je to skvělá volba.

19.04.2016 3 z 5


Český krtek v CIA Český krtek v CIA Vladimír Ševela

Příběh člověka, který byl rozhodně pozoruhodný a tajemný. Ne však tak pozoruhodný, aby o něm byl sepsán sáhodlouhý životopis. A možná až tak tajemný, že sama kniha neví o kom vlastně vypráví. Čtivost je ucházející, ale závěrečné pocity jsou naprosto neutrální. Jako bych se nic nového nedozvěděl.

19.04.2016 3 z 5


Tanec s draky Tanec s draky George R. R. Martin

Čím více George Martin rozvádí příběh do stran, tím menší mám zájem o hlavní dějovou linii. Další díl bude muset mít vysoké reference, abych vůbec pokračoval ve čtení.

19.04.2016 2 z 5


Mladý muž & bílá velryba Mladý muž & bílá velryba Vladimír Páral

Pamatuju si jak sem se rozčiloval, abych se konečně dočetl další stránky natož konce knihy. Tohle pro mě byla největší zkouška u povinné četby. Páral mě naprosto minul svojí tvorbou, kdybych někdy nemusel, nikdy bych nedočetl. Totální nuda a nesmysl bez byť jen slabé pointy.

22.06.2014 odpad!


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

K povinné četbě na střední se váže spousta naprosto nesmyslných úletů jako například Maminka od Seiferta nebo Mladý muž a bílá velryba už ani nevím od koho. Tohle dílo se k nim naštěstí neřadí. Asi nejlépe ilustrující kniha o 1. světové, kterou jsem četl, bohužel mi z ní v paměti utkvělo jen pramálo a tak pro mě nemá na plnou pálku.

22.06.2014 4 z 5


Borcův kodex Borcův kodex Barney Stinson

Můj největší omyl. Dát na řeči známých a koupit si knihu s tím, že se budu náramně bavit, se někdy vyjeví jako absolutní krok mimo. Přečtené to máte asi za půl hodinky a pamatujete si jen, jak zalehnout granát. V tomle případě je snad lepší zalehnout celou knihu a už ji nikdy nenajít.

22.06.2014 1 z 5