Máchy666 Máchy666 komentáře u knih

☰ menu

Ódinovo dítě Ódinovo dítě Siri Pettersen

Velmi dobře napsaná kniha, u které ale musíte nejdříve "přetrpět" prvních sto stránek, kde se seznamujete se světem. Popravdě jsem se v tom zpočátku ztrácel, ale jakmile jsem přelouskal úvod, už jsem se nemohl odtrhnout.

Moc pěkně vymyšlený svět i postavy, které byly dobře popsané, takže jsem neměl problém se do nich vžít.

Určitě si přečtu i pokračování, na které se moc těším.

30.07.2023 5 z 5


Dvanáct měsíců Dvanáct měsíců Eleanor Corvin (p)

(SPOILER) Ve volném pokračování této série je znát, že autorka je už více vypsaná. Postavy jsou dobře vykreslené a stejně tak prostředí. Zároveň je kniha napsaná čtivě,takže stránky ubíhají pod rukama.

Ačkoliv je kniha spíše oddechová romantická záležitost, nenudil jsem se a čtení jsem si užil.

Ocenil jsem i vysvětlení Anniny kletby. Je příjemná změna, že hlavní hrdinka nezachrání svět a své přátelé, ale naopak dostane přes prsty, že se plete do věcí, které má nechat na pokoji...

Doporučuji všem, co mají rádi kombinaci romantiky a fantasy, protože tohle je primárně romantika. Ten, kdo hledá vyloženě fantasy, ať raději tuhle sérii vynechá.

30.07.2023 5 z 5


Králova mlha Králova mlha Aleš Diviš

Velmi milé překvapení.
Popravdě jsem se trochu obával, jestli mě kniha vtáhne, ale už po pár stránách se ukázalo, že mé obavy byly neopodstatněné.
Stránky ubíhaly pod rukama, a ačkoliv je to spíše seznamovací díl, neustále se tam něco dělo.
Jediné, co mi v příběhu chybělo, bylo větší vykreslení postav... čehož se doufám dočkéme v dalším dílu.

Doporučuji všem, kteří heldají pohodové fantasy :)

30.07.2023 5 z 5


Vlci Vlci František Kotleta (p)

Tohle byla první kniha ze série Bratrstvo krve, která se mi dostala pod ruku s nadchla mě natolik, že si musím přečíst i další díly. Líbí se mi styl psaní- autor se s ničím nemaže, ale zároveň dokáže navodit atmosféru. Kniha nemá žádné hluché místo, takže se četla jedním dechem. Doporučuji.

20.01.2023 5 z 5


Mafiánovi Mafiánovi Tonino Benacquista

Po shlédnutí filmu, jsem se knihy docela obával, ale nakonec jsem byl mile překvapen. Kniha je prodchnuta humorem a barvitými myšlenkovými pochody hlavní postavy. Doporučuji všem, kteří hledají oddechovou knížku.

20.01.2023 3 z 5


Jeden rok Jeden rok Eleanor Corvin (p)

Na knihu jsem narazil náhodou. Autorka slibovala oddechovou knihu na zasmání a to kniha podle mě splnila. Ačkoliv je dopořučována spíše mladším čtenářům, přečetl jsem ji s chutí. Jak už název a anotace napovídají, v knize se neřeší žádná apokalypsa nebo jiný epický příběh. Je to doopravdy kniha, u které si odpočinete a prožijete jeden rok v sídle smrtek. Líbil se mi příběh Emy (zajímavě pojmuta známá pohádka) a to, jak autorka neřekla přímo, kdy se Ema narodila a zemřela, takže člověk musel zapojit hlavu (dobře, já jsem googlil :D ), aby si zjistil, v jakých letech to bylo.
Knihu bych doporučil těm, kteří hledají nějaké lehké romantické čtení v neobvyklém prostředí. Pokud hledáte něco s nějakou napínavou zápletkou, kniha se vám líbit nebude.

08.06.2022 5 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Líbilo se mi, že kniha je zpracovaná formou povídek. Četlo se to jedním dechem. Prostředí a postavy úžasně vykresleny. Takhle by podle mě měl vypadat první díl fantasy série.

08.06.2022 5 z 5


Medvěd a Slavík Medvěd a Slavík Katherine Arden

Pěkné přepracování pohádky, které vás zavede do prostředí ruského venkova. Kniha řeší mimo jiné i "boj" křesťanství s pohanstvím a nechává vás nahlédnout i do tehdejšího života plného pověr. Postavy byly pěkně vykresleny a Vasju jsem si rychle oblíbil.

08.06.2022 5 z 5


Děs sídla Wake's End Děs sídla Wake's End Michelle Paver

Očekával jsem horor, jak ja psáno na obálce. Pořád jsem čekal na nějaký ten "hororový" okamžik a byl trochu zklamaný, ale když jsem si v recenzích přečetl, že se vlastně o žádný horor nejedná, upravil jsem svá očekávání a knihu si nakonec užil. Autor umí skvěle navodit atmosféru a milovníci gorických románů by si tuhle knihu neměli nechat ujít

08.06.2022 4 z 5