Mafiánovi

Mafiánovi https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/172165/mid_mafianovi-0nM-172165.jpg 3 19 9

Ve smyšleném městečku ve francouzské Normandii se usazuje rodina Američanů. Otec Fred se představí svým sousedům jako spisovatel, ponořený do práce na knize o vylodění v Normandii, matka Maggie se oddá dobrovolnické práci pro chudé, Bella, překrásná dospívající dcera, okouzluje každého, kdo se dostane do její blízkosti, a její mladší bratr Warren se brzy stane nepostradatelným a uznávaným vůdcem smečky adolescentů. Prostě rodina jako každá jiná… až na to, že Fred není ani spisovatel, ani Fred – jeho nový domov je pod neustálým dohledem agentů FBI a na jeho pravou identitu poukazuje jméno, které dal z nostalgie svému psovi: Malavita, jinými slovy Cosa nostra anebo prostě mafie… A tak tedy, pokud se podobná rodinka objeví i ve vaší čtvrti, urychleně změňte bydliště! Knihu úspěšného francouzského spisovatele a scénáristy italského původu, Tonina Benacquisty, převádí na filmové plátno Luc Besson, v roli skrývajícího se mafiána se představuje Robert De Niro, jeho ženu hraje Michelle Pfeifferová, a agenta FBI, který s neskrývanou nechutí střeží bezpečí celé povedené rodinky, Tommy Lee Jones.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Malavita , 2004


více info...

Přidat komentář

Máchy666
20.01.2023 3 z 5

Po shlédnutí filmu, jsem se knihy docela obával, ale nakonec jsem byl mile překvapen. Kniha je prodchnuta humorem a barvitými myšlenkovými pochody hlavní postavy. Doporučuji všem, kteří hledají oddechovou knížku.

maca_t
09.07.2022 4 z 5

Za mě povedená knížka. Brala jsem ji s nadsázkou, takže mě opravdu i pobavila. Koupila jsem si ji jako odpočinkové čtení na dovolenou a přečetla za dvě odpoledne,účel tedy splnila a ráda se k ní vrátím. Filmové zpracování je spíš "béčko" (ikdyz s hvězdným obsazením v hlavních rolích) a jsem ráda, že na knihu jsem narazila dřív. Zároveň se mi hodí i do výzvy - kniha která má méně hodnocení než 22 na Databázi knih- v tuto chvíli 16...a já přidávám další.


karolina_kop
05.04.2022 3 z 5

Já nevím, možná jsem toho čekala moc vzhledem k tomu, že film mám moc ráda, ale ve finále kniha nic moc neřekne. Postavy v knize mi jsou nesympatické, nemastné a neslané. Kromě pasáží z "knížky" Freda mě to příliš nezaujalo a do čtení jsem se občas musela přemlouvat.

Klára16
05.10.2020 odpad!

Nedočteno. Vůbec mě to nechytlo...

floribar
26.05.2020 2 z 5

Knížka není špatná, ale rozhodně doporučuji film.

vlkove
31.03.2020 3 z 5

Musím říci, že to nebylo úplně špatné. Kniha je hodně hloubavá a děj se mi líbil. Kniha je však méně čtivá a druhá polovina už není tak záživná. Takže jako celek je to na 3 hvězdy z 5.
Film doporučuji zhlédnout.

adrianna0305
29.03.2020 2 z 5

Než se mi dostala do rukou kniha, viděla jsem několikrát film a ten byl dle mého lepší. Kniha ke konci vázla, moc kecání a likvidační akce taková nezajímavá a nijaká. K filmu se ještě vrátím, ke knize už ne.

trudoš
23.03.2020 3 z 5

Mafiánovi měli všechny předpoklady k tomu, že se u nich budu bavit tak, jako u románů Donalda E. Westlakea či Carla Hiaasena. Jenže nakonec to skončilo jen párem pousmání, což je dáno především rozdílným přístupek ke komedii. V tomto případě se tolik nehraje na situační humor, jako spíše na celkové vyznění kompozice i jednotlivých etud. První půlka je přitom skvělá, ale už v ní se ukazuje, že Tonino Benacquista hodlá vtip prokládat filozofickými úvahami o odpovědnosti a následcích. Přesto scény, kdy se rodina Blackových adaptuje v novém městečku, jsou dokonalé. Jenom je jich trochu málo. Druhá polovina je pak slabší, především proto, že ji autor vystavěl na „jakožeakční“ zápletce, kdy se hrdinové dostanou do konfliktu s nájemnými zabijáky. Ono to zpočátku působí atraktivně, jenže spíš než napětí se tu čtenář dočká pouze další várky rozjímání. Ústřední motiv románu je přitom ve své jednoduchosti naprosto kouzelný. Zpracování však není tak třeskutě vtipné, jak jsem se těšil. Moje chyba.

Jaruš7
04.05.2016 5 z 5

Bezva čtení, drsné mafipodsvětí , koumavá policie, protřelý zrádce a jeho mazaná , akčně všeho schopná rodinka udělá v poklidném městečku točo. Ergo - krimidrama s humorem, vše vtipně fajn propletené. Moc jsem se těšila na film s hvězdným obsazením, no , u knížky jsem i smíchy slzela, z filmu jsem byla rozpačitá. Takže nejdřív číst, toť má rada pro lepší zážitek.
Nostalgický citát z knihy - Byly doby , kdy byl ještě půvab důležitější než dokonalost.

Štítky knihy

mafie zfilmováno

Autorovy knížky

Tonino Benacquista
francouzská, 1961
2013  60%Mafiánovi