máchal73 máchal73 komentáře u knih

☰ menu

Federer vs. Nadal: Život a kariéra dvou tenisových legend Federer vs. Nadal: Život a kariéra dvou tenisových legend Sebastián Fest

Kniha ,která srovnává dvě tenisové legendy.Autor měl tu možnost sledovat kariéru obou těchto skvělých tenistů od jejich začátků až do současnosti.Je zde mnoho zajímavých informací z osobního života těchto tenistů ,které stojí za přečtení.Tuto knihu mohu vřele doporučit všem vyznavačům tohoto fyzicky náročného ,ale přesto velmi oblíbeného sporu.

14.01.2021 5 z 5


Jiná Gabriela Koukalová Jiná Gabriela Koukalová Martin Moravec

Tato kniha se mi líbila.Autorka v ní popisuje svou kariéru od začátku,až po vrchol,oceněný ziskem medailí z olympiády a mistrovství světa.Ukazuje však také dřinu a také vnitřní vztahy mezi biatlonisty v reprezentačním týmu,které, asi nejen mě, překvapily.Stinnou stránkou vrcholových sportovců jsou však různá zranění,ale také psychická zátěž,kterou si i autorka musela projít.Toto vše je zřejmě příčinou ukončení její velmi úspěšné kariéry.
Rozhodně je nesporné,že nejen její zásluhou,se stal biatlon velmi populárním sportem.Gábina se stala vzorem a inspirací pro děti,aby se věnovaly sportu, a za to jí patří velký dík.

13.01.2020 5 z 5


Strážce nádrže Strážce nádrže Zdeněk Svěrák

Velmi pohodové čtení.Mohu jen doporučit.

08.04.2019 4 z 5


Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

Přečetl jsem 5.vydání této knihy vydané v roce 2017.Součástí knihy byly i ohlasy na ni v médiích.Udivilo mě,že hrdinka knihy,paní Sosnarová,nedostala za skoro 20 let strávených v Rusku, ani korunu odškodnění.Podle zákona má bývalý trestanec ze sovětských táborů dostat 12 000 korun za odsezený měsíc.Za 20 let by to dělalo tři miliony.Dle znění Zákona o odškodnění by musela paní Sosnarová předložit nějaký papírový důkaz,že 20 let v gulazích přežila.Bohužel žádný takový důkaz není,protože byl zničen,pokud vůbec existoval.Poslední možnost by byla postoupit celou záležitost k soudu.Dle mého názoru nemohou peníze nahradit všechna ta příkoří,která paní Sosnarová v Rusku přežila.Ona by si ale odškodnění, v plné výši, zasloužila.

26.01.2018 5 z 5


Člověk jménem Dave Člověk jménem Dave Dave Pelzer

Celá autorova trilogie se čte jedním dechem.Je to neuvěřitelné,čím vším si autor musel od dětství projít.O to víc musí všechny potěšit,jaký se z něho stal v dospělosti člověk a hlavně rodič.
Závěrem chci jen dodat,že moc děkuji svým rodičům za to,jak mě vychovali,že jsem nemusel projít ani zlomkem toho,čím si prošel autor.

05.09.2017 5 z 5


40 dní pěšky do Jeruzaléma 40 dní pěšky do Jeruzaléma Ladislav Zibura

Tato kniha se mi moc líbila.Autorovy zážitky z Turecka i Izraele jsou velmi zajímavé.Ukazuje nám,že i v těchto pro nás neklidných zemích ho zahrnuli lidé různých náboženství a národností laskavostí a pohostinností.
Tuto knihu mohu všem doporučit.
Hodnotím pěti *

17.03.2017


Postřižiny Postřižiny Bohumil Hrabal

Tato kniha stejně jako film,podle mě,nemají chybu.Čte se jedním dechem.Hodně se mi líbil Pepin,který líčí bezpočet svých zážitků,které rozesmějí snad každého.

14.03.2017