Lyduliaka Lyduliaka komentáře u knih

☰ menu

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Moc čtivý příběh, těžké téma, které rozhodně rozvíří emoce a otevře diskusi. Zůstává dlouho pod kůží.
Nejvíc se mnou pohnul vztah matky k dceři - že v těch nejhorších chvílích nechá své dítě bez pomoci, zavře oči, zavře dveře, uteče....

Dál mne moc bavily ty detailní popisy obyčejného každodenního dění.

A dál k zamyšlení - jak málo stačí pro život a když nic nevlastníte, jak se zdá být jednoduché jen tak změnit směr. Vzít si našetřených pár tisíc do kapsy a jít si hledat práci a bydlení jinde z jednoho dne na druhý. Paradoxně čím víc toho máme, tím víc to může svazovat...

25.10.2023 5 z 5


Jako v nebi, jenže jinak Jako v nebi, jenže jinak Aleš Palán

Moc příjemné čtení! Po každé jsem měla pocit, jako bych sama seděla při kafí s těmito lidmi. Každý den jsem se těšila, až děti zaspí a já si zas odskočím někam do Beskyd pohovořit si o smyslu bytí.

10.10.2023 5 z 5


V ájurvédské kuchyni V ájurvédské kuchyni Martina Zisková

Ajurvédu studuji již třetím rokem a i přesto mi tato kniha byla/je velikým přínosem pro každodenní život. Najde si v ní svoje určitě každý, akorát bez základní orientaci v Ajurvédě to může být poněkud zmatečné.

22.07.2023 5 z 5


Od slackline k tiché radosti Od slackline k tiché radosti Anna Hanuš Kuchařová

Inspirující vyprávění! K této knize jsem se dostala přes lezeckou komunitu, a i když jsem si ve skalách vždy připadala více "free", tak toto je naprosto jiný kalibr! Měla jsem při čtení chuť někam vyrazit sama pod širák, a to i s mým břichem v 38. týdnu těhotenství :-))).

Moc mě bavily pasáže o nespoutané svobodě, která by nebyla možná bez té šílené odvahy jít si za svým snem všemi dostupnými prostředky. Člověk zjišťuje, jaké kraviny vlastně považuje za jakési omezení, proč něco nedělat. Je to o nastavení, přístupu a motivaci. V tomto letí k Anče můj hluboký obdiv.

Další inspirace, kterou si odnáším z knížky, je práce s vlastními démony. Vůbec si uvědomit tyto myšlenky, přemýšlet o nich a pracovat s nimi. Nenechat to tam být, pokud je to něco, co nám odebírá lehkost z bytí. Ať už se jedná o práci, nebo koníčky. Uvědomila jsem si, že podobné myšlenky mám taky a že je tam jednoduše už nechci mít.

22.07.2023 5 z 5


Holka se sílícím hlasem Holka se sílícím hlasem Abi Daré

Uchvátila mě ta neskutečná motivace a vášeň pro lepší zítřky, která z Adunni srší i přes veškerou bolest, kterou si denně procházela. Toto mě přimělo zamyslet se nad vlastní motivací a hnacím motorem v životě, ve kterém zažívám bezpečí a komfort. Kam směřuji a proč, co chci kolem sebe měnit a proč. Tuhle osobní vizi měla Adunni velmi silnou. Moc inspirující příběh.

21.07.2023 5 z 5