Lum Lum komentáře u knih

☰ menu

Inspirace Baťa Inspirace Baťa Gabriela Culík Končitíková

Napsáno opravdu výbornou formou. Krásně pozitivní. Tyto vzory bychom si měli připomínat každý den, děcka se o tom učit ve škole a podrobně, ideálně v samostatném předmětu.
Chystám se dále přečíst si knihu Pavel Hajný: Marie Baťová, První dáma Zlína. A pak samozřejmě další knihy G. Končitíkové.

02.02.2022


Trujkunt Trujkunt Petr Sagitarius

Zajímavé, těším se na další díly.

02.02.2022 4 z 5


Cyklostezky Evropy Cyklostezky Evropy Lucie Kovaříková

Fantastické, díky této knize jsme začali jezdit s tlupou dětí (nejen) po těchto trasách, již 10 let v řadě za sebou.

31.12.2020 5 z 5


Pokání Pokání Ian McEwan

Dle komentářů k této knížce se přikláním k názoru, že Pokání je kniha čistě pro ženy. Prokousávám se jí už cca 6 měsíců (při četbě jiných knih) a jsem na straně 110. Bohužel vždy po 3 stranách mě přepadá spánek. Jako uspávací prostředek ano, ale jinak docela náročný oříšek.

01.01.2012 4 z 5


Kanada Kanada Leoš Šimánek

V této knize jsou popsány okolnosti vzniku srubu u Clark Lake, první dva roky výstavby a také Leošova první zima ve srubu o samotě, dosti dramatická. Ačkoli jde o knihu především fotografickou, děj je fascinující, jen škoda, že příhody nebyly popsány podrobněji.

01.01.2012 4 z 5


V kanadské divočině V kanadské divočině Leoš Šimánek

Poutavá knížka popisující jedno léto s rodinou ve srubu v divočině. Není sice již tak dobrodružná, jako za nebezpečných cest za mladých let napříč Kanadou, nicméně je zní cítit rodinná pohoda a znalost kraje kolem srubu, vynořují se mnohé vzpomínky na dřívější cesty.

01.01.2012


Kanada - Divočinou Severu Kanada - Divočinou Severu Leoš Šimánek

Výborně vylíčené putování, napínavé, neuvěřitelné, vypravěčem je zde na rozdíl od ostatních Šimánkových knih kamarád Čestmír Šebesta. Někdy je, alespoň pro čtenáře, zajímavější, když je členem expedice někdo nestandardní... tady to dopadlo svatbou s indiánkou. Kdo ví, jestli jsou stále spolu?

01.01.2012 5 z 5