V kanadské divočině

V kanadské divočině https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88356/v-kanadske-divocine-88356.jpg 4 24 8

Leoš Šimánek navazuje v této knize na své dva bestsellery: KANADA - život v divočině a NA KANADSKÉM SEVERU - Zpátky do divočiny. Po několika letech strávil autor se svojí manželkou, jedenáctiletým synem a čtyřletou dcerou celé léto ve svém kanadském domově. Srub, do kterého se čas od času vracejí, postavil Leoš Šimánek v absolutní divočině vzdálené přes dvě stě kilometrů od nejbližší civilizace. Živí se částečně ze zásob, které si přivážejí s sebou hydroplánem, ale hlavně z toho, co si sami vypěstují a naloví. Autorovu rodinu život v divočině stmeluje a upevňuje. Syn a dcera se naučili celé řadě věcí, se kterými by se nikde jinde nesetkali. Z knihy vyzařuje láska k přírodě a l prostému způsobu života, který může člověka naplňovat neskonalým štěstím! ... celý text

Přidat komentář

gan112
10.09.2022 4 z 5

Super, len knihu kazí množstvo spomienok a teda odbočiek do minulosti. A radšej by som čítal o tých spomienkach, lebo boli určite dobrodružnejšie ako rodinný život. Inak fajn ako príručka na prežitie v divočine. Inak existencia ľudí takto žijúcich je pre mňa dôkazom existencie paralelného vesmíru :) Aha a doplnil by som podrobnejšiu mapu.

bruntal
22.03.2018 5 z 5

Opět skvělé vyprávění a úžasný pan Šimánek i s rodinou. Tichá závist...


mgeisselreiter
17.09.2017 5 z 5

Šimánek i v této knize dokazuje, že umí psát, umí psát poutavě a zajímavě, a nemusí jít ani o nějaká extra dobrodružství. Ony i tyto "obyčejné" zážitky z kanadské divočiny jsou pro většinu českých čtenářů když ne fascinující, tak alespoň velmi nevšední. Vůbec nevadí, že jde vlastně o popis rodinné dovolené manželů s malými dětmi, protože dobrodruh se nezapře ani zde.
Autor nikde neuvádí ani datum vydání knihy, ani rok letního příběhu zde popisovaného, ale dedukcí to vypadá na rok 1993 plus minus 1 rok.
Kniha je tradičně výborně provedená - vázaná, na křídovém papíru vysoké gramáže a doplněná spoustou pěkných fotografií. 95%, 17.9.17.

lucmat
24.08.2017 5 z 5

Moc moc moc se mi knížka líbila, skvěle vtipně napsáno, super zážitky, krásné fotky. Co víc dodat... těším se na další!

bago
15.04.2015 4 z 5

Moc pěkně popsané reálie z rodinné "dovolené". Ani by se mi tam odsaď nechtělo zpět. Jelikož mám ale vazby na ČR, bylo by to velké dilema, kde nakonec zakotvit. Vzhledem k tomu, že autor cestuje už cca 45 let, tak myslím, že je doma i tam. Doporučuji přečíst všem, kdo chce přijít na jiné myšlenky a odreagovat se.

kika 13
02.04.2013 5 z 5

Nádherně a poutavě psaná knížka.Autorova vypravění jsem dvě zažila na vlastní oči a je to super.

bstejs
22.05.2012 3 z 5

Knížka není špatná a četla se dobře, moc se mi líbí styl, jakým je psaná a fotogalerie. Není sice moc dobrodružná, ale je z ní příjemná oddechovka na tři odpoledne.

Lum
01.01.2012

Poutavá knížka popisující jedno léto s rodinou ve srubu v divočině. Není sice již tak dobrodružná, jako za nebezpečných cest za mladých let napříč Kanadou, nicméně je zní cítit rodinná pohoda a znalost kraje kolem srubu, vynořují se mnohé vzpomínky na dřívější cesty.