lucianah lucianah komentáře u knih

☰ menu

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Paní Mornštajnovou jsem objevila až nedávno a po přečtení této knihy vím, že to rozhodně nebude moje poslední a dle recenzí se mám na co těšit.

Tiché roky je neuvěřitelný příběh, i když vzhledem k době, ve které se odehrává až tak neuvěřitelný rozhodně ne. Bavil mě do poslední stránky, je to opravdu silný příběh rodiny, kde jsou vazby tak zpřetrhané, nutí až k zamyšlení.

03.12.2021


Můj manžel a já Můj manžel a já Ingrid Seward

Tato kniha mě utvrdila v tom, jak významnou roli hraje princ Philip v královnině životě. Jeho uspořádané názory by měly být ještě více rozšířené. Především o důležitém vztahu mezi člověkem a přírodou, kdy člověk musí žít v symbióze s ostatním tvorstvem a nemá právo jej ničit. Neméně pak, že všechno začíná u jednotlivce, což hraje roli v nejbližších vztazích a nepochybně i v úspěšném vztahu mezi královnou a vévodou.
Pozoruhodné je, že si díky jejich celoživotní aktivitě udrželi duševní zdraví i tělesnou svěžest mnohem mladších lidí.
Osobně u prince Philipa obdivuji jeho silnou vůli.
Kdo se chce více zajímat nejen o královnu, ale zjistit i více o jejím manželovi, tato kniha je to pravé.

01.11.2020 5 z 5


Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

Naprostá srdcovka a jedna z nejoblíběnějších knih, která mě přivedla k dalším, které stojí za to si přečíst.

04.02.2019 5 z 5


Jako zabít ptáčka Jako zabít ptáčka Harper Lee

Skvělý příběh, Atikus je výjimečný člověk a spoustu jeho vět jsem si přečetla hned několikrát, protože řídit se podle nich vám usnadní život a budete si přát, aby bylo na světě víc takových lidí.

04.02.2019 5 z 5


Christiane F. – Můj druhý život Christiane F. – Můj druhý život Christiane Vera Felscherinow

Myslím si, že knížka je především pro ty, kteří se opravdu chtějí dozvědět, jak Christiane dopadla a jak žije nyní. Je to jen výčet událostí jejího života od napsání knihy My děti ze stanice ZOO. Není to taková pecka jako první kniha, ale rozhodně mě to bavilo a splnilo to mé očekávání. Paní novinářka si s tím poradila velmi dobře, chytlo mě to a jsem ráda, že jsem si knihu přečetla.

Christiane mě opět utvrdila v tom, že opravdu není hloupý člověk, několik jejích názorů mi dává smysl. Rozhodně si je vědoma svého neuváženého jednání, ale nemá žádnou vůli s tím cokoliv dělat a vlastně už ani nikdy chtít nebude.

04.02.2019 3 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Ze začátku mě příběh naprosto uchvátil - skvělé metafory, originální vypravěč a děj mě bavil, navíc to je úplně jiný způsob vyprávění průběhu 2. světové války. Ale ještě před půlkou přišla nuda, zbytečně zdlouhavé, kniha by byla mnohem záživnější, kdyby byla o půlku kratší. Nekoněčné zdlouhavé přehlídky toho samého (Max ve sklepě, noční můry Liesel, o kterých pak ani nebyla zmínka, že skončily??), zbytečné líčení těch samých událostí, které s dějem v podstatě vůbec nehýbaly a nic se nedělo a najednou v posledních stránkách rychlý konec.
Přestože je to téma a nápad na zpracování skvělé - myslím, že spousta jiných autorů by si s tím poradila lépe. Nadhodnocená kniha.

04.02.2019 1 z 5