lobotak76 lobotak76 komentáře u knih

☰ menu

Chladný den pro vraždu Chladný den pro vraždu Dana Stabenow

Po všech překombinovaných na hlavu postavených zápletkách je tohle fakt osvěžující. Jednoduchá dějová linka, sympatické postavy, nadlhed a jízlivý humor a logické vyústění. Já jsem spokojen!

05.10.2019 5 z 5


Kdo jinému jámu kopá Kdo jinému jámu kopá Marie Rejfová

Přestože nejspíš nejsem cílovka, musím říct, že mě to bavilo moc. Vtipné postavy, komické situace, dobrá detektivní zápletky. Maximální spokojenost! A dám šanci i dalším dílům.

09.09.2019 4 z 5


Údolí mrtvých Údolí mrtvých Tim Weaver

Oproti Honu na mrtvého obrovský posun vpřed, je vidět, že se do toho Weaver pořádně opřel!

09.09.2019 5 z 5


Ztracený Ztracený Tim Weaver

Weaverovy knihy čtu na přeskáčku, ale musím říct, že to ničemu neškodí. Každopádně je s každou další knihou vidět, že je Weaver jistější, píše líp a zápletky jsou zašmodrchanější. Nejvíc mě na tom baví ta poctivá detektivní práce - žádné vycucání si vraha z prstu, ale postupné procházení důkazů, které vede od jednoho bodu k druhému, od jednoho svědka k dalšímu, až se nakonec Raker dobere odpovědí. Žádní králíci z klobouku, žádné nesmyslné zvraty, ke kterým se autor musel snížit, protože nevěděl, jak jinak to vyřešit. Raker je vyšetřovatel, a to taky dělá - vyšetřuje. Za mě plný počet hvězd!

09.09.2019 5 z 5


Incident v Čechách Incident v Čechách Thomas Årnfelt

Taková temná thrillerová jednohubka, já mám tohle historický období rád, takže mi to sedlo. Počkám, co s tím autor provede v dalším díle, ale nastartoval dobře.

14.12.2018 4 z 5


Pomysli na Fléba Pomysli na Fléba Iain M. Banks (p)

Zajímavý, přímočarý příběh, obalený spoustou popisných pasáží. Klidně to mohlo být o dvě stě stránek kratší (a bez té spousty překlepů) a bylo by to super.

14.12.2018 4 z 5