lenhart23 lenhart23 komentáře u knih

☰ menu

Volba: Klíčový okamžik Volba: Klíčový okamžik Jakub Trpiš

Ano, taky jsem podlehla reklamě. A byla jsem z toho smutná jen do té doby, než jsem našla, že si to autor vydal vlastním nákladem. Pak chápu ty reakce dole, ale já si na to hrát nebudu. Prostě ta kniha za ty peníze opravdu nestojí.

15.05.2018 odpad!


Pomstěný milenec Pomstěný milenec J. R. Ward (p)

Rehvenge je sympatický sympath. Když jsem četla, jak je obsypaný pavouky, ne a ne si představit, že přinášejí štěstí. Brrr. Každopádně tato postava přinesla do upíří rodiny nový prvek, takže se těším, co z toho ještě autorka vytěží. A snad tam bude i příběh Temných.

08.02.2018


Vyvolený milenec Vyvolený milenec J. R. Ward (p)

Phury je tak kladný hrdina, že jsem byla ráda, že aspoň fetuje. :)

04.11.2017 4 z 5


Nespoutaný milenec Nespoutaný milenec J. R. Ward (p)

Tak Višous je můj favorit, i když je to úchyl. Vlastně ani nevím, proč mám pro něj slabost.

04.11.2017 5 z 5


Milenec z temnot Milenec z temnot J. R. Ward (p)

Nikdy jsem si nemyslela, že se mi bude líbit něco, co se týká vlkodavů, upírů a zaklínačů. Teď, když už jsem u 4. dílu Milenců jsem vděčna kamarádce, že mě přinutila přečíst prvních padesát stránek. Zbytek jsem zhltla během dvou nocí. Odvolávám, co jsem odvolal, ...

23.08.2017 5 z 5


Osamělost prvočísel Osamělost prvočísel Paolo Giordano

Tahle knížka vám neudělá dobře. Je prosáklá odcizením, smutkem a samotou až do morku vazby. Ale stojí zato si ji přečíst.

29.06.2017 3 z 5


Smrtící sláva Smrtící sláva J. D. Robb (p)

U prvního dílu jsem se divila, že čtu scifi detektivku. Tak teď dodávám, ještě navíc erotickou. Bezva, moc dobrý bonus.

23.06.2016 5 z 5


Smrtící nahota Smrtící nahota J. D. Robb (p)

Tak to mě zaskočilo, ještě jsem nečetla scifi detektivku. A koukám, že to má přes čtyřicet dílů!

25.11.2015 4 z 5


Bleděmodře pruhovaný Bleděmodře pruhovaný Tereza Tomanová

Nejsem přihlašovací typ. Už třetím rokem do databáze jen nahlížím, abych načerpala inspiraci ke čtení, porovnala si své čtenářské zkušenosti s někým jiným. Ale počin jakési Belatris, která této knize dala označení "odpad", mě fakt naštval a já se poprala s registrací. Chápu, že se tento druh literatury nemusí každému líbit, ale i když třeba já nijak nepreferuji fantazy, když už začnu knihu číst, snažím se ocenit aspoň děj, styl autora, jak se popral s charaktery postav. Tak nějak nechápu, proč lidé čtou (a dočtou!) to, co pak označí za odpad. Ze zvědavosti jsem se podívala, čemu mladá dáma dává přednost. A ejhle, je to intelektuálka. A když jsem si přečetla, že stejný odpad dala i Malému princi, trochu mě to uklidnilo.
Příběh Terry je samozřejmě romantický. Ale není život skoro každého člověka v určité fázi romantický? A jestliže není, kam se poděly emoce? Nebudu se zaobírat dějem této knížky, já dám přednost stylistice, a ta se mi prostě zalíbila. Autorka velmi přesně formuluje, přečtete-li si knihu víckrát, zjistíte, jak se i mění styl vypravování Terriny. V první části to je hravá forma skoro ještě puberťačky, ve druhé části pak je znát takřka bolestný tón životem zkoušené ženy. Jsou tam pasáže, při nichž se usmíváte, a scény, kdy polykáte slzy, protože cítíte mateřskou sounáležitost.
Ne, skutečně to není čtení pro muže a intelektuály (zvláště ty mladické), ale já - normální ženská od dětí - se k této knize rozhodně budu vracet.

27.04.2014 5 z 5