Langy123 Langy123 komentáře u knih

☰ menu

Krvavé levandule Krvavé levandule Marian Kechlibar

Plný počet. Ano, je trochu znát, že Marian Kechlibar je spíše autor – podotýkám, že výborný - literatury faktu a společensko-politických komentářů. Ale věřím, že i v beletrii bude pokračovat.
Povídky v Krvavých levandulích jsou syrové, drsné, zaryjí se pod kůži. Realisticky vykreslují to, k čemu může dojít. A Francie má našlápnuto, aby se takový scénář na jejím území skutečně odehrál. Optimistický závěr je fajn, jen otázka, nakolik bude reálný.
Zvažuji několik exemplářů knihy zakoupit a zaslat je na adresu našich politických činitelů, aby se jim rozsvítilo. Lidé jako T. Petříček, J. Hamáček, V. Jourová, M. Pekarová-Adamová a celé politbyro její strany, I. Bartoš a další by si knížku měli pozorně přečíst. Stejně tak aktivističtí novináři, kteří vehementně kopou za multikulturalismus.

10.03.2021 5 z 5


Odysea zvaná Pink Floyd Odysea zvaná Pink Floyd Nicholas Schaffner

Výborná kniha a tehdy, když vyšla, to bylo hotové zjevení. Naprostá bomba. Bohužel jsem ji před lety někomu půjčil a nevrátila se...

03.10.2020 5 z 5


Pink Floyd Pink Floyd Nick Mason

Nick je vynikající vypravěč a kniha je dobře přeložená. Nechybí humor a nadhled. PF nejsou nabubřelí intelektuální dinosauři z velkých arén, jak by se mohlo na první pohled zdát.

03.10.2020 4 z 5


Nikdo to tu nepřežije Nikdo to tu nepřežije Jerry Hopkins

Neuvěřitelně čtivá kniha. Nemusíte milovat The Doors, aby vás dokázala nadchnout.

03.10.2020 5 z 5


Black Sabbath Black Sabbath Steven Rosen

Black Sabbath není jen éra Ozzyho Osbourna.

03.10.2020 3 z 5


Deep Purple – Smoke on the Water Deep Purple – Smoke on the Water Dave Thompson

Dobrá knížka, celkem podrobně rozepsané i období, kdy Deep Purple neexistovali. I když někdy mi přijde, že pan Thompson si trochu vymýšlí a přibarvuje - a překladatel, byť odvedl dobrou práci, trošku nemístně exhibuje.

03.10.2020 4 z 5


Deep Purple – příběh hardrockové legendy Deep Purple – příběh hardrockové legendy Michael Heatley

Asi bych si představoval podrobnější práci, protože u DP se jistě dá vytáhnout více informací. V době, kdy kniha vyšla, to jistě byla bomba, chtělo by to aktualizaci.

03.10.2020 4 z 5


Deep Purple & Rainbow - Všechny alba, všechny skladby 1968-1979 Deep Purple & Rainbow - Všechny alba, všechny skladby 1968-1979 Steve Pilkington

Knížka se zaobírá jen prvním obdobím Deep Purple před rozpadem v roce 1976 a nejlepšími alby od Rainbow. To asi má smysl, protože tu nejlepší tvorbu Párplové přivedli na svět v letech 70-75. I když by třeba pokračování s novějšími deskami by nebylo marné, kdo ví...
Je to zajímavé čtení především pro přesvědčeného posluchače Deep Purple, který zná podrobně alba a skladby skupiny z té doby. Běžného rockera, který eviduje jen Smoke On The Water, Child In Time a něco málo k tomu, to asi tolik bavit nebude, a tak dá málo hvězdiček. Ovšem pro Párplistu, který tou kapelou žije, představuje kniha povinnou četbu a pochopitelně plný počet.

03.10.2020 5 z 5


Justice For All: Pravda o skupině Metallica Justice For All: Pravda o skupině Metallica Joel McIver

Autor trochu podléhá subjektivnímu hodnocení, ale je to důležitá kniha. Hlavně začátky v 80. letech jsou rozebrány hodně dopodrobna.

26.09.2020 4 z 5


Iron Maiden: Run to the Hills Iron Maiden: Run to the Hills Mick Wall

Výborná biografie. Kdo má rád Iron Maiden, měl by si ji přečíst, i když už nějaký ten rok o jejího vydání uplynul. Ale stejně to zásadní se u Maiden odehrálo v 80. letech.

26.09.2020 5 z 5