Deep Purple – příběh hardrockové legendy

Deep Purple – příběh hardrockové legendy https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91433/bmid_deep-purple-pribeh-hardrockove-lege-3Z6-91433.jpg 4 13 4

Historie britských Deep Purple, jedné z nejvýznamnějších hardrockových skupin v dějinách populární hudby, a podrobný rozbor všech jejích řadových alb z let 1968–2005. Kniha napsaná hudebním novinářem a publicistou nabízí ucelený pohled na historii anglické hudební skupiny Deep Purple od jejích skromných a nenápadných začátků v roce 1968 přes celosvětový úspěch její druhé sestavy v první polovině 70. let a následný rozpad (po znovuvzkříšení v letech 80.) až po současnost, kdy jsou Deep Purple stále živou fungující, nahrávající a vystupující legendou. Publikace je užitečná jak pro nezasvěcené a případné budoucí fanoušky, kteří se v první části podrobně seznámí s historií skupiny, tak i pro tzv. fajnšmekry, kterým je určená spíše druhá část knihy. V ní jsou vyčerpávajícím způsobem rozebrána všechna dosavadní řadová alba od „Shades of Deep Purple“ (1968) po „Rapture of the Deep“ (2005) píseň po písni.... celý text

Literatura naučná Umění
Vydáno: , Nava
Originální název:

The Complete Deep Purple , 2005


více info...

Přidat komentář

Langy123
03.10.2020 4 z 5

Asi bych si představoval podrobnější práci, protože u DP se jistě dá vytáhnout více informací. V době, kdy kniha vyšla, to jistě byla bomba, chtělo by to aktualizaci.

ludek.n
13.06.2019 3 z 5

Na biografii jedné z mých oblíbených hard rockových kapel jsem se opravdu hodně těšil. Jsem samozřejmě hrdým majitelem všech studiových alb a několikráte jsem měl to potěšení vidět kapelu také naživo. Předpoklady užít si literární drbání receptorů slasti tedy byly splněny v plném rozsahu. Bohužel uspokojení se dostavilo jenom tak napůl. Kniha se sice tváří jako obsáhlá a podrobná studie, ale opak je pravdou. Sazba velkým písmem a široké řádkování přece jen dělají svoje. Nám slepým starcům se to sice dobře čte, ale informační hodnota je o to chudší. Proti stylu, v němž je kniha nepsána, nemám nejmenší výhrady, co mi ale nejde na rozum, je rozdělení knihy na „Příběh“ a „Studiová alba“. O genealogii Purpleovských alb se tak vlastně dozvídáme dvakrát, jednou přirozeně v textu a podruhé v samostatných kapitolách, kde se navíc pitvají i jednotlivé songy (což je na druhou stranu docela zajímavá záležitost). Hloubka výpovědi je však díky tomu zase o něco menší, a pokud bychom si dali práci vypreparovat jen čistá fakta, pravděpodobně zjistíme, že se vlastně o historii kapely a o jejích členech dozvídáme hodně málo. Heatleyho kniha tak ustrnula na půl cestě: není to dost osobní, aby se to četlo jako „velký“ příběh ani dost podrobné, aby z toho byla studnice vědomostí.


endyamon
16.06.2016 5 z 5

Stručnejšia než http://www.databazeknih.cz/knihy/deep-purple-smoke-on-the-water-23622, pridanou hodnotou je však rozbor skladieb po jednotlivých albumoch. Pre Purple fandov povinnosť!

atanas666
03.02.2016

Prosím kohokoli kdo má vydání ,Deep Purple – příběh hardrockové legendy, ať se mi ozve (nasotas@yahoo.com)
děkuji

Štítky knihy

životopisy, biografie hudba hard rock, heavy metal

Autorovy další knížky

Michael Heatley
anglická, 1955
1999  77%Encyklopedie rocku
2007  80%Deep Purple – příběh hardrockové legendy

Kniha Deep Purple – příběh hardrockové legendy je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce26x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x