Justice For All: Pravda o skupině Metallica

Justice For All: Pravda o skupině Metallica https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/54983/justice-for-all-pravda-o-skupine-metallica-54983.jpg 4 31 10

Když kniha poprvé vyšla v angličtině, vyvolala řadu kontroverzních reakcí. Její autor J.McIver popsal vzestup a pád skupiny Metallica a poukázal na četné mýty, které celá léta kapelu provázely. Aktualizované vydání, které nyní vychází v českém překladu, zasahuje až do současného dění. Autor v této knize poprvé otevřeně vypráví kompletní příběh kapely od začátků na kalifornské klubové scéně, pokračuje událostmi, které z Metalliky udělaly největší metalovou kapelu na světě, a dostává se až k problémům, které skupinu v dalších letech trýznily. V novém vydání je zahrnuto všechno-včetně kauzy Napster, Hetfieldova léčení z alkoholismu, rozporuplného alba St. Anger i nedávného návratu do bývalé formy v podobě desky Death Magnetic. Autor vychází z řady exkluzivních rozhovorů, které pořídil nejen s členy Metalliky, ale i s mnoha dalšími hudebníky a důležitými lidmi metalové scény.... celý text

Literatura světová Umění
Vydáno: , Nava
Originální název:

Justice For All: The Truth About Metallica , 2009


více info...

Přidat komentář

Langy123
26.09.2020 4 z 5

Autor trochu podléhá subjektivnímu hodnocení, ale je to důležitá kniha. Hlavně začátky v 80. letech jsou rozebrány hodně dopodrobna.

pálka1
30.09.2018 3 z 5

Metallicu mám moc ráda,ale kniha mě zklamala.


Vendulik
16.10.2016 2 z 5

Za mě jen dvě hvězdičky. Jsem toto knihou zklamána. Dozvěděla jsem se o Matellice pár důležitých informací, ale ke čtení jsem se musela nutit a místy byla zdlouhavá.

kalinka99
01.09.2016 2 z 5

Naprosto mě tahle kniha nebavila i když Metallicu jako kapelu mám ráda a chápu, že každý fanoušek tu hudbu vnímá jinak jenom se mi to za chvilku motalo do jednoho a nějak mi to neutkvělo v paměti.

wally
09.03.2015 4 z 5

Správný fanoušek skupiny Metallica by si tuto knihu neměl nechat ujít....vůbec mi nevadilo subjektivní hodnocení jednotlivých písní a alb autorem. Naopak bylo velice zajímavé sledovat, jak se na to dívá někdo jiný. Jako doprovodný materiál doporučuji pouštět si k této knížce jejich songy...zážitek bude ještě lepší!

jorgesob
16.12.2014 3 z 5

taková klasika ..prostě historie metallici a víceméně jsem se dočetl co už jsem věděl z článků v časopisech + něco navíc. nicméně dobrá kniha ale nějak mi v paměti neutkvěla

OldaB
19.01.2014 5 z 5

Výborně napsaná kniha, byť občas subjektivní. Člověk si při čtení uvědomí, jak snadný je někdy úspěch, když máte potřebný talent, pracovitost a jistou dávku štěstí. Ale udržet se dále na vratkém stupínku slávy, to už chce sílu. Letos hraje Metallica zase v Praze, že bych zase jel?

Jindra.Vosecky
08.10.2013 3 z 5

Kniha je opravdu dobře napsaná, autor si dal viditelně velkou práci s nastřádání podložených faktů o Metallice. Co mi však vadilo byla jeho občas přehnaná subjektivita. Oceňuji, že ventiloval svůj vlastní názor, proti tomu nic nemám, naopak. Rozbory písní z jednotlivých alb byla vždycky jedna z nejzajímavějších částí knihy. Co mě však vadilo byl jeho přehnaně radikální postoj k po Black Albovské éře kapely po albu Metallica, kdy opravdu neustále vyzdvihoval svůj odpor k Load/Reload, kdy to začínalo vyznívat tím ortodoxně metalovým způsobem "já jsem milovník metalu, tak za mnou nechoďte s něčím měkčím. A neexistuje, aby se kapela jako Metallica odkláněla od svých tvrdých kořenů. " Sám pokládám dvojalbum Load/Reload, zvlášť první část z nich, za jedno z nejvydařenějších děl Metallicy a to mám velkou slabost i pro předešlé. Oproti tomu mi jako opravdu slabé příjde St. Anger. Když pominu tenhle aspekt, zbytek knihy je zajímavý a čte se dobře.

Klamm
30.09.2013 5 z 5

Výborná kniha, která ve mě znovu rozdmýchala touhu po poslechu thrash metalu. Autor se zdá být nezaujatý a překládá čtenáři věci kolem metalové scény od osmdesátých let až po rok 2009, tak jak jsou. Sleduje vývoj Metallicy od útlého začátku, přes jejich raketový vzestup, následný ,,útlum" až k jejich albu Death magnetic.
V knize je citováno spousta hudebníků z metalové scény vyjadřujících se k Metallice, rozhovory a pikantnosti ze zákulisí této obdivuhodné kapely. I když muziku poslouchám od A až do Ž a už dávno nemám vyhraněný styl, při četbě jsem čato vzpomenul na výrok, který jsme jako teenageři často vykřikovali: ,,Ať si kdo chce co chce říká, nejlepší je Metallica!!!"
Možná na tom něco bude. Alespoň tenkrát teda určitě...
90%

Tuffy
08.08.2011 5 z 5

Myslím, že fanoušci skupiny Metallica by si tuhle knížku rozhodně neměli nechat ujít. :)

Štítky knihy

hudební skupiny, kapely

Autorovy další knížky

Joel McIver
anglická, 1971
2010  81%Justice For All: Pravda o skupině Metallica
2017  70%Kompletní historie Black Sabbath - Kde číhá zlo

Kniha Justice For All: Pravda o skupině Metallica je v

Přečtených41x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce27x
Chystám se číst2x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x