ladybook ladybook komentáře u knih

☰ menu

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Já jsem asi fakt divná, ale mě to vůbec nezaujalo. :D
Nejdříve jsem viděla film, ze kterého jsem byla skutečně nadšená a na základě toho jsem si pořídila i knihu, na kterou jsem se opravdu těšila.Bohužel jediné, co mě na knize zaujalo byly fotografie. Zbytek mi ale přišel takový nijaký. Rozhodně ne hororový. Od začátku mě to nudilo. Takže jsem se těšila na konec, který byl ve filmu velmi akční. Bohužel jsem se akce nedočkala. Na druhou stranu byl více realistický. Že by děti, byť jsou podivné, dokázaly to, co děti ve filmu je skoro nemožné.
Navíc mi přijde, že autor nedokáže pořádně charakterizovat jednotlivé postavy v knize. Nebo cokoliv popisovat. Smyčky nebo část, kdy byla Emma s Jacobem pod vodou jsem vůbec nepochopila. Celé se to točilo jen kolem Emmy a Jacoba. Ostatní děti jsem velmi postrádala, chtěla jsem se o nich dozvědět něco více.
KNIHA X FILM:
Dle mého názoru jsou ve filmu smyčky daleko lépe vyřešené a vcelku i pochopitelné. Záměna podivností Emmy a Olivy (nebo jak se jmenovala) mi nevadila. Líbilo se mi, že mezi Enochem a Olivou byl vytvořen i nějaký ten vztah. Sice zvláštní vztah, ale bylo vidět, že se mají rádi. No a navíc ve filmu vše bylo více akčnější.

Knihu hodnotím podprůměrně velmi nerada a na další díly se rozhodně nechystám :/.

04.06.2017 2 z 5


Odpusť mi. Megan Odpusť mi. Megan Abbie Rushton

Taková knížka s krásným obalem ale trochu horším obsahem. Nejdříve mi přišla kniha jako obyčejná kniha pro náctileté. Ale po první polovině jsem byla velmi mile překvapena. Jen škoda, že témata, která mě velmi zaujala, nebyla více rozvinutá. Velká škoda. Co oceňuji je napětí. Ke konci se závěr dal předvídat, ale aspoň nějaké oživení tam bylo.
Jak už tu ale někdo zmiňoval tak jsem během čtení měla chvílemi pocit, že to už jsem někde četla.
Ale tak je jasné, že jsem musela obálku knihy nominovat na Obálku roku 2016. To bylo jasné.

29.01.2017 3 z 5


Nezapomenutelná cesta Nezapomenutelná cesta Nicholas Sparks

Knížku bych jedním slovem popsala jako krásnou. Myslím tím krásná svým obsahem. Krásná byla i hlavní hrdinka Jamie, která mi byla velmi sympatická. I hlavní hrdina Landon, který mi ze začátku nebyl sympatický, se také stal mým oblíbencem.
Nejdřív jsem knížku považovala jako krátkou oddychovku. Tato krátká oddychová knížka v sobě ale měla myšlenku. Je to moje první knížka tohoto autora a hádám, že né poslední.

29.01.2017 5 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Jako.... Upřímně jsem to ani nedočetla. Těch posledních 10 stránek mě už ani nelákalo. Pro mě to bylo opravdu obrovské zklamání. Čtenáře této knihy bych rozdělila na dvě skupiny: na ty, kteří jsou z toho úplně nadšení a na ty, které to hodně zklamalo. Co jsem od některých lidí slyšela, byli v té první skupině. Já jsem v té skupině druhé.

SPOILERY!!!
Celý jsem to vnímala tak, že kluk chce zapadnout do party, kde je pěkná holka a tak začne kouřit a pít. Asi to tak myšlený nebylo, ale já to tak prostě pochopila a už mi to nikdo nevyvrátí. Dalo by se říct, že to byla věc, která mě asi nejvíc na hlavní postavě zklamala. Ale po dalších stránkách se objevila věc druhá. Aljaška nesnášela muže, kteří brali ženy jako objekt. Hmmm, a co Váleček? Ten akorát přemýšlel nad tím, jak má Aljaška pěknej zadek a jaký by to bylo kdyby se s ní vyspal. Opět mi to nikdo nevyvrátí. Tak jsem to prostě vnímala. Vlastně žádná z hlavních postav mi nesedla. Škoda. O smrti Aljašky řeknu jen to, že byla předvídatelná. To, že část Potom byla nudná, tu bylo napsáno asi 100x. Já to můžu jen potvrdit.

Za mě prostě ne, ne, ne, ne. Pro mě asi největší zklamání, co se knížky týče a mrzí mě, že zrovna u Greena. :\.

26.11.2016 2 z 5


Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Knížka se mi moc líbila. Příběh byl skvělý, ale nejvíc se mi líbily zápisky pod čarou.

02.05.2016 5 z 5


Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Jako....knihu jsem četla asi půl roku. První půlku jsem strašně dlouho přelouskávala, přišla mi nudná, jak kdyby se tam nic nedělo. Pak přišla druhá a ta mi trvala necelý dva dny. Za tu první půlku bych dala tak 3*, ale za nápad, i když by mohl být trochu jinak napsaný, dávám 4*. Líbí se mi, že to není další verze Hunger Games.

UPDATE: Po zvážení jsem knize nakonec dala hvězdičky 3

25.04.2016 3 z 5