Kyrk Kyrk komentáře u knih

☰ menu

Myslíme objektově v jazyku Java Myslíme objektově v jazyku Java Rudolf Pecinovský

Vynikající, velice obsáhlá publikace, kde oceňuji především způsob, jakým to je napsané. Opravdu se z toho dá pochopit veliké množství informací a že jich tam je! Nicméně je to obrovský žrout času, protože to není pouze o čtení a teoretických znalestech, ale především o praktických funkcích, aby vše fungovalo přesně tak jak má. Pro každého programátora, ať už začínajícího, nebo profi si myslím, že to je perfektní kniha, neboť úplné laiky dokáže naučit vše od začátku a i zkušený profík si tam jistě najde některé věci, které se mu budou hodit. Rozhodně doporučuji! :-)

25.10.2013 5 z 5


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Kniha plná humoru, zábavy, optimistcké nálady a při čtení toto všechno přechází pomaličku po určitých dávkách do Vás. Skoro až slza mi ukápla, když jsem dočetl poslední stranu a knihu jsem musel zavřít, protože něco tak komického, zábavného a dějově skvělého se nevidí jen tak. Filmové zpracování bylo taktéž vynikající!

25.10.2013 5 z 5


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Kniha z povinné četby, ještě ze střední školy, nicméně mě oslovila takovým způsobem, že jsem ji přečetl během prvního dne, co jsem jí otevřel a nemohl jsem přestat číst. Velice smutné, avšak pravdivě popsané. Úžasné dílo.

25.10.2013 5 z 5


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Příběh plný lásky, citů, něhy, a všeho co do správného vztahu patří. Nádherně se to četlo a vzbudilo to ve mne spoustu emocí.

25.10.2013 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Měl jsem mít na střední škole Malého prince v povinné četbě, ale odmítl jsem to, vzal jsem si raději jinou knihu s tím, že si Malého prince přečtu jindy, až budu mít více času a více klidu. Udělal jsem velice dobře, neboť tato kniha je naprosto kouzelná. S jakým citem je napsána, dá se sfouknout jedním dechem, za večer u kávy, a ta chvilka u kávy je opravdu dechberoucí. Exupéry to nemohl napsat lépe a pokaždé, co tuto knihu čtete, tak v ní objevíte něco nového, něco co jste v předchozím čtení nenašli. Takže určitě doporučuji přečíst vícekrát, s určitým časovým odstupem. Vhodná jak pro malé děti, jako pohádka, tak pro starší s mnoha ponaučeními. Proste vynikající!

25.10.2013 5 z 5