kooloorka kooloorka komentáře u knih

☰ menu

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Strana 208, nemuzu prestat cist, presto, ze je to strasne tezke tema, mam slzy v ocich, v dusi strach a vztek. Alena opet predvadi svuj obrovsky talent! Knizku si, ale na dovolenou neberte, obsahove je to peknej hnus chce to velkou psychohygienu. Nedovedu si predstavit, jak tezke to musi pro Alenu byt, s tak tezkymi tematy roky zit.

28.06.2023 5 z 5


Platforma Platforma Michel Houellebecq

Nene tahle kniha nebyla žádná bomba a upřímně ani nechápu to vysoké hodnocení. Přišla mi dost nudná a únavná, kdyby tam nebyly ty erotický pasáže, tak to úplně ztratím zájem. Autor popisuje spoustu francouzských věcí a osob o kterých nemáte ani šajnu a hlavně nejsou ani důležitý, takže čtete vlastně spoustu prázdných stránek. Od půlky to začne být trošku záživnější, ale za mě max. 3 hvězdičky.

21.06.2020


Aha! Rodičovství Aha! Rodičovství Laura Markham

No... až se trochu bojím napsat sem negativní recenzi. Koupila jsem si knihu, protože jsem měla pocit, že na svou dvouletou dceru moc křičím a dělám asi něco špatně. Tak za 1) už si žádnou knihu o výchově nekoupím, vždycky je lepší poslouchat svůj vlastní rozum a za 2) knihu jsem ani nedočetla, myslím, že jsem skončila v půlce. Není tam nic co byste sami alespoň podvědomě nevěděli. Autorka jede americký způsob, neustále opakuje tytéž věci dokola, až mi to lezlo na nervy. Možná kdyby to bylo lépe a o dost stručněji napsáno, knihu bych aspoň dočetla. Za mě do této knihy neinvestujte, maximálně si ji půjčte.

21.06.2020


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Vybírám si knížky podle hodnocení... tady jsem se musela 3x ujišťovat jestli jsem se nepřehlédla. Pozor! knížka rozhodně není pro začínající čtenáře. Trvalo mi dobrých 200 stran než mě kniha začla opravdu bavit. A to bavit je vlastně v úvozovkách. Je to takový reálný popis doby, ve které toho moc k pobavení nebylo. Kdykoli máte pocit, že už se blýská na lepší časy, tak zas přijde něco, abyste neměli důvod se dlouho radovat. Původně jsem myslela, že knihu odložím, bylo to nucené čtení. Pak se to zlomilo - nejspíš po příběhu Barbory, který je depresivní no a pak už je to jen a jen lepší. Líbí se mi, že čtete fakta, takže se můžete krásně něčemu přiučit a zároveň se zamyslet nad tím, že to není tak dlouho a jak moc se doba změnila a v čem. Ta knížka ve vás určitě zůstane a já bych dala 4*

04.06.2020


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Do vrán se mi upřímně moc nechtělo. Mnoho recenzí píše o smutném, depresivním příběhu u kterého slza ukápne. A taky se mi do vrán nechtělo, protože má prvotina od autorky byla kniha Dědina a to byla za mě hrozná nuda. Nicméně musím říct, že tato kniha se povedla. Podle mě není depresivní, je prostě reálná. Takhle to chodí v mnoha rodinách, co se výchovy týče. Kniha má spád a nutí k zamyšlení. Určitě mohu doporučit.

16.05.2020


Slib Slib Táňa Keleová-Vasilková

Jako nebylo to špatný, ale... pokud máte za sebou nějaké fakt dobré knížky, tohle bude pak průměr. Příběh prostý, predvídavý. Často čtete “prázdné strany prázdných dialogů”. Nicméně hlavní postavě budete fandit. Za mě 3+

09.05.2020


Dědina Dědina Petra Dvořáková

No upřímně nechápu to dobré hodnocení. Za mě knížka velká nuda, musela jsem se do ni nutit, z postav i příběhů jsem často byla otrávená. Pokud bychom se měli bavit o kvalitě popisu toho jak to na dědině probíhá, asi bych dala 4 hvězdičky. Ale protože mě ty starý babky lezly na nervy dám 3 a to jsem ještě přidala.

09.05.2020