Knihommoll Knihommoll komentáře u knih

☰ menu

Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Výborné :)
Na to, jak mi zpočátku připadala myšlenka “oživlých knih” dětinská, jsem byl v průběhu čtení velmi mile překvapen spisovatelčiným přístupem, protože měla na vše uspokojivé vysvětlení a nenechávala v příběhu logické mezery.
PS: Dal bych maximální počet, ale jsem odkojen světem D&D a šetřím si maximum pro knihy, které jsou inspirovány D&D mechanismem, jako je pozvolný pokrok hlavního hrdiny, draci atd. (viz např. série “Odkaz dračích jezdců”), což tato kniha, byť skvělá, postrádá… :)

03.12.2022 4 z 5


Cestou vlka - Tulák 1 Cestou vlka - Tulák 1 David Gemmell

Opět se mi potvrdilo, že Gemmell byl prostě génius :)

21.03.2018 5 z 5


Legenda Legenda David Gemmell

Kniha mě velice bavila i přes absenci některých prvků, které mám na fantasy rád. Děj byl nepředvídatelný, dialogy vtipné a postavy originální. Také mě fascinovaly některé autorem do podrobna popisované detaily, jako například pocity a minulost záporných postav, které se v knize objevily jen na dobu několika stránek.
Celkově na mě dílo působilo velice zrale a Gemmell se pro mě dostává mezi top spisovatele.

10.03.2018 5 z 5


Saturnin se vrací Saturnin se vrací Miroslav Macek

Musím bohužel souhlasit s některými posledními komentáři. I já jsem knihu dočítal, jen abych si ji mohl přidat do knihovny přečtených, ne proto, že by mě samotné čtení bavilo. Taky jsem pocítili alergii na některé stále opakované fráze, jak zmiňoval zklamaný čtenář níže. Kniha ve mně celkově nezanechávala žádný dojem, až na “ať už je konec”, což zamrzí hlavně z toho důvodu, že dojem samotný byl pro mě velmi silným faktorem u Jirotkova Saturnina. Ten také nebyl zrovna dobrodružným románem, ale uklidňoval a učil čtenáře radovat se z maličkostí. Jirotka navíc svým postavám přisoudil vyšší morální hodnoty než pan Macek.
Nakonec jsem zalitoval, že mi “pokračování” zkazilo celkový dojem ze Saturnina, protože knihy jsem četl hned po sobě a malinko mi postavy splývají. Zkrátka budu muset někdy znovu sáhnout po Saturninovi, kterého jsem ostatně ohodnotil pěti hvězdami, a dvouhvězdičkové pokračování pro ten čas vynechám.

08.02.2018 2 z 5


Královna ohně Královna ohně Anthony Ryan

Velkým zklamáním pro mě byl závěr knihy. Konec byl poměrně náhlý a předvídatelně nudný. Také jsem měl pocit, že mnoho otázek, které trilogie v průběhu čtení vyvolávala, zůstalo nezodpovězeno, ne snad následkem touhy autora zanechat čtenáře ve víru fantazie, ba naopak dočítání knihy podsouvá myšlenku, že autor s dokončením díla nějakým způsobem spěchal. Musím tedy souhlasit s mnohými komentáři, že Královna ohně je nejméně povedeným dílem celé trilogie.

01.01.2018 3 z 5


Pán věže Pán věže Anthony Ryan

Četl jsem po přečtení prvního dílu nějaké negativní recenze o jakemsi kvalitativním propadu druhého dílu a jsem moc rád, že jsem se jimi nenechal odradit...
Je pravda, že autor se rozhodl pozměnit styl knihy, ale přijal jsem to a čtení se pro mě díky tomu stalo ještě zajímavějším :)
Kniha je napínavá, na všech postavách je něco zajímavého a u žádné jsem se nenudil...
Rozhodně jsem rád, že jsem si knihu přečetl a těším se na Královnu Ohně (třetí díl)...:)

28.11.2015 5 z 5