klobonek klobonek komentáře u knih

☰ menu

Kane Kane Harry Coninx

Skvělý hráč u kterého se muselo sejít spoustu náhodných. Aby fotbalista toho dokázal tolik - co Harry - musí mít i hodně štěstí!

18.02.2024 4 z 5


Kladivo na čarodějnice Kladivo na čarodějnice Václav Kaplický

Naprostá bomba! Jeli jsme o jarních prázdninách do Sobotína s dětmi na lyžovačku. Sněhové podmínky - nic, moc. Proto jsem si vzpomněl, že jsem měl v plánu si přečíst tuto knihu. Po cestě jsem tedy zakoupil a tím, že jsem byli ubytovaní blízko Velkých Losin a Šumperka, tak mě děj vtáhl dvojnásob! Je až k neuvěření, jak byla společnost tehdy naivní a lidé byli ochotni sledovat, tak hrůzostrašné činy a věřili jim!

18.02.2024 5 z 5


Děvčátko a nacista Děvčátko a nacista Franco Forte

Napínavý příběh od začátku až do konce s uspokojivým koncem. Je to dost odtržené od reality, ale náboj tomu nechybí a o to nám jde především! Člověk si po přečtení ještě více uvědomí, jak důležité jsou pro něj vlastní děti!

25.01.2024 5 z 5


Slib Slib Sharon J. Bolton

Skvělá kniha, která se četla sama. Možná závěr mohla autorka vzít za jiný konec. Jednotlivé postavy mě v průběhu nutily o nich hodně přemýšlet a udělat si na ně úsudek. Už od začátku jsem tušil, kdo je největší srab a to se mi také v závěru potvrdilo! Jsem rád, že jsem se nemýlil!

25.01.2024 5 z 5


Muži v ofsajdu Muži v ofsajdu Karel Poláček

Filmové zpracování na mě zapůsobilo více. Škoda jen, že dnešní konzumní společnost se už neumí radovat z mála, tak jak to kdysi uměli fanoušci v této knize. První dvě třetiny knihy jsem se náramně bavil, v té poslední jsem na sobě pozoroval, že už bych to měl i rád dočtené.

22.02.2023 3 z 5


Z Paříže do Paříže Z Paříže do Paříže Joseph Joffo

Absolutně si nedokážu představit, že by můj kluk byl schopen něco takového v těchto letech absolvovat. Ti hoši měli neskutečnou kliku! Příběh byl velmi napínavý, zároveň smutný...

22.02.2023 3 z 5


Polámané panenky Polámané panenky James Carol

Velmi napínavý thriller. Jednu hvězdu musím bohužel ubrat za závěrečné rozuzlení. To mu by nevěřili ani milovníci sci-fi. Škoda :-(

12.02.2022 4 z 5


Agatha Raisinová a vražedná setba Agatha Raisinová a vražedná setba M. C. Beaton (p)

První polovina knihy se točí kolem jejího souseda Jamese a novou občankou obce Mary Fortuneovou, kde Agatha neustále řeší Jamese a nemůže se vyrovnat s tím, že má oči jen pro novou obyvatelku poklidné obce. Tečku tomu James nasadí, když společně s Agátou naleznou Mary mrtvou a zapíchnutou v zahradě zavražděné, v ten moment se Agátě přiznává, že s ní měl milostný poměr. Agátě začne být James protivný, ale přesto s ním začne vyšetřovat vraždu.... Vyšetřování probíhá tím způsobem, že Agáta s Jamesem obchází sousedy a ptají se jaký měli názor na Mary Fortuneovou. Do konce knihy jsem čekal, že nastane něco mimořádného, ale bohužel jsem se tohoto okamžiku nedočkal. Vyšetření vraždy bylo velice rychlé a tak trochu přitažené za vlasy.... Na druhou stranu to byla taková oddychovka, nic světoborného - jak říkám - neurazí, nenadchne :-)

18.12.2018 2 z 5


Open – Otevřená zpověď Open – Otevřená zpověď Andre Agassi

Andre Agassi nepatřil mezi mé oblíbené hráče. Nikdy se mi nelíbil jeho projev na kurtu, připadal mi tak trochu vyšinutý. Po přečtení jeho knihy jsem na tohoto chlapíka změnil názor. Dětství neměl vůbec jednoduché (nenávist k tenisu a psychický teror, který musel snášet od svého otce), ta zpověď je tak otevřená - až se mi nechce věřit, že se z takového prostředí v kterém vyrůstal, a co prožil, dostal v kariéře tak daleko! Je to pravý šampión a knihu by si měl přečíst každý fanoušek tenisu. BRAVO ANDRÉ!!! Za mě 95 procent, ty zbývající procenta kazí trochu horší překlad.

17.02.2018 5 z 5


Deník pana Nuly Deník pana Nuly George Grossmith

Knihu jsem zakoupil za pár korun v levných knihách. Líbil se mi název, tak jsem do toho šel - později jsem se dočetl, že je to celkem známá kniha, já ovšem o ní nikdy neslyšel. Deník pana Nuly mě velice překvapil, četl se jedna radost - několikrát mě i od srdce rozesmál. Popisuje život normálního chlapíka, který žije v předminulém století se svojí ženou Karličkou v pronajatém domě. Tento ctižádostivý pán má touhu se prosadit ve společnosti a ještě více mu záleží na tom, co si o něm a jeho rodině ostatní myslí - to vše si pečlivě zaznamenává do svého deníku, a ten určitě stojí za přečtení - už jen z toho důvodu, že je skvěle přeložen do českého jazyka. Knihu doporučuji. Za mě krásných 80 procent.

17.02.2018 4 z 5