kittyna kittyna komentáře u knih

☰ menu

Když padá sníh... Když padá sníh... Jana Šlegrová

Je to první dívčí román, který jsem si přečetla. Vřele ho doporučuju všem, co mají rádi klasické oddechové dívčí románky a občas si i rádi pobrečí nad smutným závěrem.

03.09.2011 3 z 5


Rozbité okno Rozbité okno Jeffery Deaver

Tato knížka je jedna z nejpovedenějších. Je zde krásně popsáno, jak lze velmi snadno využít informací, které na sebe člověk nechtěně prozradí - ať už v bance, nebo už i jen při svém narození. Nejhorší na tom je, že s tím není možné nic udělat.

Využívání těchto informací je velmi zajímavá myšlenka - a zničit tím někomu život, myslím, že to až tak nereálné není.

Lincoln Rhyme se svými dokonalými dedukcemi opět boduje. Knížky s ním v hlavní roli jsou mé nejoblíbenější. Vřele doporučuji přečíst. Lehce vyděsí, ale hlavně nadchne.

03.09.2011 5 z 5


Modrá sféra Modrá sféra Jeffery Deaver

J. Deavera mám velice ráda - normálně detektivky nečtu, ale jeho si přečtu vždy s chutí. Tato knížka ve mě vyvolala lehce rozporuplné pocity. Byla každopádně zajímavá - to bez jakékoliv diskuse. Ve světě počítačů se pohybuji od mala, takže spousta věcí pro mě novinka nebyla. Přesto jsem se dozvěděla spoustu nového a překvapivého. Hackerství je v dnešní době velice rozšířené a spousta institucí hackery využívá. Navíc nebezpečí internetu je čím dál tím větší, protože si spousta lidí ani neuvědomuje, co vše na sebe na internetu prozradí.

Fascinovala mě myšlenka nerozlišování mezi virtuálním a reálným světem. Znám několik případů mladých lidí, kteří se naprosto ponořili do virtuálního světa a měli pomalu abstinenční příznaky, že nejsou na síti a nemohou hrát. Proto mi toto téma bylo velmi blízké. Nevím, jestli je možné ponořit se do virtuálního světa až natolik, jak je to popsáno v knize, ale obávám se, že v blízké době to možné bude.

Deavera vřele doporučuji a tuto knihu také. Nepovažuji ji za jeho nejlepší dílo, ale každopádně mistr zvratů opět předvedl své umění.

03.09.2011


Touha Touha Nicole Jordan

Skvěle zpracovaný život Napoleona Bonaparte. Dozvěděla jsem se spoustu zajímavostí - jak z dané doby, tak o něm samotném.

02.09.2011


Já, Adolf Eichmann Já, Adolf Eichmann Ladislav Mňačko

Naprosto úžasná kniha pro ty, kteří opravdu chtějí pochopit pozadí druhé světové války. Musím přiznat, že jsem nikdy 2.SV nemusela, ale po přečtení této knihy jsem pochopila, proč byl Adolf Hitler tak úspěšný.

02.09.2011