KayvonPrg KayvonPrg komentáře u knih

☰ menu

Viva la vida! aneb Žhavá jídla z Mexika až do Chile Viva la vida! aneb Žhavá jídla z Mexika až do Chile kolektiv autorů

Krásná barvitá kuchařka, plná nejen receptů, ale i informací o typických surovinách.

13.07.2017 5 z 5


Londýn Londýn kolektiv autorů

Graficky pěkně zpracovaný průvodce, který je hezky přehledný. Krásně se orientujete v mapách a nevynechá jedinou část Londýna. Londýn opravdu poznáte.

12.07.2017 5 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Do knihy jsem se začetla poměrně rychle a případ tvrdohlavé, přes mrtvoly chodící, Eriky Fosterové se mi zaryl pod kůži. Kniha měla spád, je čtivá a krásně plynula. Přiznám se, že jsem četla zajímavější a propletenější detektivky, ale příběh, místo děje a postavy způsobili, že mi ruce "přimrzly" ke knížce a nemohla jsem je od ní odtrhnout :)

12.07.2017 5 z 5


Kraď jako umělec Kraď jako umělec Austin Kleon

Inspirativní, kreativní, motivující, prostě úžasná. Rozhodně by neměla chybět ve vaší knihovně :)

20.12.2016 5 z 5


Hudba ohně Hudba ohně Karel Veselý

Snad jediná kniha tohoto druhu na českém trhu! Karel Veselý odvedl kus práce, které si jako fanynka černé hudby velice vážím. Kniha má sice menší rozměry, což nevadí - kniha je hezky skladná. Ale odnesl to font písma, které je opravdu velmi malé.

20.12.2016 4 z 5


Chlapidárium - deník otrlé holky Chlapidárium - deník otrlé holky Karolína Vrbasová

Knížka je vtipná i oddechová. Krásně doplněná ilustracemi. Škoda jen, že v některých částech tak stručná. Vůbec by mi nevadilo, kdyby autorka chodila v kapitolách více do detailů.

20.12.2016 3 z 5


Dokonalý cizinec Dokonalý cizinec Renée Knight

Vážně jsem se těšila na to, až knihu konečně dočtu a budu ji moci konečně odložit. Nerada knihy nedočítám a hodnotím je předčasně. Velice mě zaujalo to, čím se Dokonalý cizinec oháněl na svém obalu a také jeho recenze. Bohužel, ač tam byl nečekaný zvrat, DC zklamal. Střídání pohledů a časů na mě v tomto příěhu půsoilo zmatenčně, i když autorka chtěla příběh asi obohatit a oživit. Věřím, že si najde své čtenáře, ale do Zmizelé má daleko a Dívku ve vlaku sotva stíhá. Za mě medaile na obale též neodpovídá.

18.12.2016 2 z 5


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Válečné tématice se vyhýbám, ale Remarqua jsem četla v rámci přípravy na maturitní zkoušku z českého jazyka. I přes drsné a smutné části, jsem se nemohla odtrhnout od stránek a musela pokračovat ve čtení. Remarque píše velmi poutavé a vypovídající čtení. Pochopila jsem, proč se dostalo do povinné četby. Každý by si ji měl jednou přečíst.

09.12.2016 5 z 5


Dospelosť je mýtus Dospelosť je mýtus Sarah Andersen

Naprosto výstižné podání životních útrap a nástrach žen a dívek jakéhokoliv věku v krátkých komiksech. Smála jsem se skoro u každého "čtverečku" :D
Myslím, že každá se najde v nejednom z nich :)
Četla jsem v originále (angličtině) a doporučuji. Sarkastické vtípky pak lépe vyzní.

09.12.2016


Heroinové deníky Heroinové deníky Nikki Sixx (p)

Jelikož jsem v mém okolí slyšela pouze kladné ozvěny na tuto knihu, rozhodla jsem se ji také přečíst.
Nejdříve jsem si říkala: "Co bych četla deník nějaký rozmazlený rockový hvězdičky, co neví co s prachama a časem, tak jede drogy. Koho to zajímá? Každý ví, že rock'n'roll a drogy holt patří k sobě a Sixx není první ani poslední rocková hvězda, která do toho spadla."
Jenže po několika stránkách se sama kniha stala drogou a já si uvědomila, že se od stránek nemůžu odtrhnout. Člověk se diví, že i přesto v jakých stavech se Sixx nacházel, dokázal své pocity přesunout na papír.

"Přišel jsem k sobě v nemocníční posteli. Byl tam policajt a snažil se mě vyslýchat, tak jsem mu řekl, ať se jde vycpat. Vytrhal jsem si hadičky a jenom v kožených kalhotách jsem se vypotácel na parkoviště... "

14.06.2014 5 z 5