katerina6705 katerina6705 komentáře u knih

☰ menu

Co ukrývá jezero Co ukrývá jezero Barry Hutchison

A máme tady další případ pro Jacka Logana.
Jackovi se omrzelo život ve městě, a tak požádal o přeložení. Na skotské Vysočině se mu očividně zalíbilo, tudíž se i v tomto díle setkáme se známými postavami. Jack však nečekal, že ho čeká další velký případ, a to na místo sotva dorazil.
Tentokrát se bude případ týkat proslule známého jezera Loch Ness, které na svůj břeh vyplaví nepěkně zohavené ženské tělo. A co na to říkají Lovci záhad? No nic jiného, než za to může Nessie. Bájná lochnesská příšera. Detektivní tým samozřejmě jen kroutí hlavou a v čele s Jackem Loganen se snaží tuto záhadu vyřešit.
Příběh má opět stejně svižný děj, jako v předchozím díle. Všechny postavy jsem si velice oblíbila už minule a opět jsem se u knihy mimo jiné i moc zasmála. Skvělý nejen černý humor je protkaný snad všemi postavami. Vraha se mi tentokrát podařilo odkrýt ještě před dočtením. A byla jsem nadšená, že jsem se trefila.
Moc se mi líbilo prostředí jezera. Byl to skvělý nápad směřovat detektivku zrovna sem. Kdo by nemiloval lochnesku a záhadné případy.
Já nemůžu hodnotit jinak než plným počtem bodů, protože tato série je vážně skvěle napsána.
Milovníci výborných detektivek, thrillerů a záhad - utíkejte pro tuhle sérii rychle do knihkupectví.

13.03.2023 5 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Popravdě musím říct, že jsem byla ze začátku skeptická k tomu, jestli se mi vůbec kniha bude líbit. Už během loňského roku, kdy měla původně vyjít jsem se o ni nijak extra nezajímala. A musím říct, že to byla moje obrovská chyba.

Knihu jsem začala číst a za 3…2…1 jsem do ní byla naprosto zamilovaná. Opravdu už hned při prvních stránkách. A moje nadšení se stále zvyšovalo (a to jsem si myslela, že už to ani nejde) v momentě, kdy jsem se v knize dostala k vyprávění Evelyn o jejím životě. Stále více mě tahle žena uchvacovala. Její život byl neskutečně pestrý a já hltala jednu stránku za druhou a s každým dalším Evelyniným manželem jsem byla naprosto fascinována. A když už si člověk myslí, že ho nic nepřekvapí, tak přijde velké odhalení, díky němuž dosedne ještě i ten poslední díl skládačky, na který vlastně čekáte od samého začátku.

Autorce se povedl napsat velice strhující, srdceryvný, poutavý a nevšední příběh hollywoodské hvězdy, která si svou cestu na vrchol musela vydobýt od samé nuly úplně sama a teď se nám se vším svěří. Příběh je napsán tak realisticky, že budete mít chuť otevřít Google a hledat si další informace a fotky o krásce jménem Evelyn Hugo.

17.01.2023 5 z 5


Všechno, co jsme měli Všechno, co jsme měli Jennifer Bright (p)

Pod touto nádhernou obálku se skrývá moc pěkný a milý příběh.

Řekněte, kdo by rád nechodil do kavárny/knihkupectví v jednom? Já bych tam byla určitě stálým hostem.
To prostředí mě pohltilo.

Děj byl velmi předvídatelný, ale tak už to u té romance chodí. Ale mě to rozhodně nevadí. Ráda si počtu také jen krásný příběh, i když tady nám ho autorka trochu opepřila několika tajemstvími, které naše hlavní hrdiny velmi trápí.

Já rozhodně doporučuji knihu všem romantickým duším. Tohle je přesně styl příběhu, který bych si chtěla pustil v telce o Vánocích.

10.01.2023 5 z 5


Nesnáze českých sexbytostí Nesnáze českých sexbytostí Michal Ježek

Humorný příběh ze života Hanako mi bohužel humorný moc nepřišel.

Hanako se hned na začátku knihy účastní rychlorande, kde se setkává s deseti muži a ty jí vypráví své příběhy ze života. Naprosto absurdní příběhy, které se mi tak nelíbili, že jsem v půlce knihy musela přerušit čtení na pár týdnů. Poté, co jsem se ke knize vrátila mi už druhá část knihy nepřišla tak špatná. Občas jsem se tedy i zasmála, protože na Hanako se lepí jedna zvláštní příhoda za druhou. To příběhu moc pomohlo.
Ale ani se mi bohužel nelíbil styl, jakým je kniha napsána a jak spolu postavy hovořili.

100 lidí, 100 chutí. Mě tedy kniha bohužel opravdu nesedla.

10.01.2023 3 z 5


Královna mrtvol Královna mrtvol Heather Herrman

Autorka si pro nás připravila opravdu neobvyklý příběh. Je tak zvracený, temný, spletitý a děsivý, že nebudete chtít přestat číst. Postava hlavní hrdinky Molly se mi moc líbila. Od první chvíle je vidět, že je ,,jiná”. Každou její výpravu jsem s ní prožívala opravdu na plno. U některých částí se mi až tajil dech. A závěr? Ten je naprosto fenomenální. Pro většinu čtenářů bude určitě velice překvapivý, stejně jako pro mě.
Hledáte knihu na zimní dlouhé večery? Tak tohle je přesně ona. Tenhle lehce strašidelný příběh vás okouzlí od prvních stran. Hodně mi připomíná knihu Po stopách Jacka Rozparovače. Máte se na co těšit.

10.01.2023 5 z 5


Zlý pes Zlý pes Alex Smith (p)

V prvním díle bude Robert hledat ztracené jedenáctileté doručovatelky novin. Při tom musí bojovat ale hlavně sám se sebou. Se svou neschopností vyřešit případ, který je mu tak blízký. A do toho se sám starat a své malé dcerky.
V díle druhém bude bojovat se zlým psem. Bude se snažit vyřešit další zvlášťní a zajímavý případ.

Knihy jsou opravdu skvěle napsané. Rychle vás vtáhnou do děje, který je velice zajímavý a originálně pojatý. Milovníci temných detektivek si zde přijdou na své. Já jsem se do série zamilovala už při čtení prvního dílu a druhý byl ještě lepší. Nemohla jsem se dočkat, až zjistím, co se stalo s Robertovou ženou. Autor nás ale stále zatím velice napíná.

10.01.2023 5 z 5


Chladný měsíc nad Babylonem Chladný měsíc nad Babylonem Michael McDowell

Tohle je kniha, u které se budete příjemně bát.
Byla jsem na ni hrozně zvědavá a musím říct, že splnila má očekávání.
Moc se mi líbil styl psaní, který byl hodně vypravovaný s málo dialogy. Jako kdyby vám ten příběh opravdu někdo vyprávěl. Moc příjemné.
A obsah samotný mě také velice zaujal. Začátek je velice zajímavý. Dále si čteme poklidný příběh na malém městečku, najednou přijde obří zvrat a už to jede. Chvíli zase klid, pak nějaké to bububu, protože to prostě u hororu nesmí chybět, jinak to není horor. Pak chvíli čtete i s pusou dokořán a napjatě čekáte, jak to autor zakončí. No, prostě super počtení. Do děje vás vtáhnout detailně popsané scény, ale rozhodně ne nic přehnaného. A postupně servírované informace, které vám vše krásně objasňují.
Autor napsal propracovaný a děsivý příběh, o kterém by se dalo klidně říct, že se mohl i stát.

Pokud jste milovníkem thrillerů a hororů, tak si na tuhle knihu určitě vzpomeňte, až nebudete mít co číst.

10.01.2023 4 z 5


Ztracena v bílém šumu Ztracena v bílém šumu Javier Castillo

Strhující thriller, který vás upoutá už od první stránky.
V příběhu se setkáváme pouze s několika osobami. Jednou z nich je Miren, ctižádostivá investigativní novinářka, která se k případu ztracené Kiery dostala během studií, ale nikdy ji nedokázala přestat hledat. Je to člověk, který vám přiroste k srdci. Je skvělá žurnalistka, ale má i svá temná tajemství, se kterými se snaží vypořádat. Provede nás příběhem a ukáže nám, jak to v investigativní žurnalistice chodí.
Je velmi osvěžující číst knihu více z pohledu novináře, než detektiva, policisty, či jiného vyšetřovatele. Je to něco pro mě nového.
Dějová linka přeskakuje mezi několika časovými obdobími, během nichž hledáme Kieru, a to i z pohledu různých lidí. Ale nemusíte se bát, ze byste se v nich ztratili. Kapitoly jsou krátké a svižné a vždy končí tak, že musíte číst proste dál. A ke konci si uvědomíte, jak vše do sebe dokonale zapadá.
Kniha obsahuje také u každé kapitoly nádherné a velice pravdivé citáty.

24.02.2022 5 z 5