Kaaa Kaaa komentáře u knih

☰ menu

Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

Skvělá!! Nebudete litovat! :-)

31.10.2020 5 z 5


Velký obrazový atlas zen Velký obrazový atlas zen Jiří X. Doležal

Tahle kniha mě moc baví. V každém případě nabízí dost základních a subjektivně nezabarvených informací, ale navíc ještě velmi osobní a osobitý pohled autora. :-) Dost nezkušeně si troufám tipnout, že o tomhle zen je... Prostě je to tak, jak to je. :-)

24.10.2020 5 z 5


Hermafrodit Hermafrodit Jeffrey Eugenides

Navzdory poněkud bulvárnímu českému názvu přináší knížka příběh plný lásky v mnoha podobách, několika generacích a spoustě souvislostí... Jsme tvůrci svých životů a svého štěstí a ne že ne. :-) Doporučuji i těm, kteří si myslí, že Pulitzerova cena ukazuje na knihu patřící jen k povinné školní literatuře. :-)

15.08.2017 5 z 5


Řekni vlkům, že jsem doma Řekni vlkům, že jsem doma Carol Rifka Brunt

Tak si říkám, že jsem objevila další knížku, kterou zařadím mezi tuze oblíbené... Je půvabná. Něžná. Milá. Plná lásky v mnoha podobách... Smutná. Úžasná.

14.06.2017 5 z 5


Když se z teplých krajů vrátí rozpálení invalidé Když se z teplých krajů vrátí rozpálení invalidé Tom Robbins

Ach! Skvělé! Switterse zkrátka musíte milovat, obzvlášť, jste-li žena. :-) A Robbinse jakbysmet... :-)

12.11.2015 5 z 5


Parfém bláznivého tance Parfém bláznivého tance Tom Robbins

Paráda!! Krásná, moudrá, neobyčejná, vtipná, podnětná a nesmrtelná kniha! :-)

14.09.2015 5 z 5


Když byl bůh králík Když byl bůh králík Sarah Winman

Tohle je tak zvláštní kniha, že jen těžko hledám slova k jejímu hodnocení. Je krásná, optimistická i bolavá zároveň, blízká a milá v popisu vážných věcí. Zkrátka patří k mým nej!

Četla jsem ji znovu s odstupem několika let. A shodou náhod jsem narazila na recenzi, v níž stálo, že autorka dostatečně nevyužila potenciálu jednotlivých témat. Chtěla bych nesouhlasit!! :-) Myslím, že tohle jednoduše není kniha pro konzumenty příběhů. Myslím, že je to kniha, která se má prožít ve vlastní mysli, fantazii, ve vlastních vzpomínkách. Osobně jsem si v ní užila sebe sama coby věčně malou holku, kamarádku, sestru, mámu, silnou i křehkou, milovanou i osamělou...

Každopádně doporučuji!

14.06.2015 5 z 5


Policie Policie Jo Nesbø

Fantastická detektivka!! Některé holeovky mě bavily méně, ale tahle je opravdu napínavá k prasknutí! Po přečtení jsem shodou náhod byla v noci sama doma a bála jsem se jako už dlouho ne.

06.05.2015 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Moc krásná kniha bez zbytečného patosu. Rozhodně doporučuji.

06.05.2015 5 z 5


Plavec Plavec Joakim Zander

První stránky jsou tak bohaté na klišé, že mě to naprosto odradilo číst dále. Škoda... takovou velkou reklamu ta kniha má.

06.05.2015 odpad!